Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 29 декабря 2012, 13:22
2059
0

Сергей КУЗЬМЕНКО: «У Александрии есть все для премьер-лиги»

Почетный президент «Украгрокома» в ближайшее время может стать руководителем «Александрии»

| Обновлено 29 декабря 2012, 13:22
2059
0

«Наша команда добре попрацювала»

— Сергію Анатолійовичу, останні кілька місяців стали багатими на події, якщо не сказати більше. Ви пройшли до парламенту, з чим вас і вітаємо. А недавно, як стало відомо «УФ» після розмови з Миколою Лавренком, президентом «Олександрії», ще й перейняли від нього естафету керівника цього клубу…
— Кінець року вийшов справді вдалим. Наша команда добре попрацювала й перемогла на виборах. Чудові показники продемонструвала й футбольна команда «Украгроком», яка нині перебуває на першому місці в групі. Якщо ж говорити про «Олександрію», то приховувати не буду, в нас дуже хороші стосунки з Миколою Лавренком, адже працювали разом останні півроку. Нині ж спільно переймаємося й питаннями зимової підготовки команди.

— В інтерв’ю «УФ» Микола Миколайович сповістив, що управління клубом переходить до вас. Нас, звичайно ж, цікавлять умови передачі ФК…
— Наразі не готовий коментувати слова Миколи Миколайовича, адже він мене не уповноважував цього робити. Від себе можу додати, що нинішнього сезону, як уже сказав, спільно фінансували клуб. А щодо його заяви про передачу «Олександрії», то не готовий офіційно говорити про це. У пана Лавренка є позиція й думки щодо свого майбутнього в ФК.

— 22 грудня відбулася зустріч усього керівництва клубу. Ви були на ній?
— Як уже згадував, з Миколою Миколайовичем часто спілкуємося, адже відповідаємо за життєдіяльність свого клубу. Останнього разу це було сьогодні (розмова відбулАсь у вівторок. — О. Т.)…

— Однак чітко прозвучали слова з його уст, що з січня ви — новий президент «Олександрії». Чи можна зараз стверджувати, що з нового року таки обіймете цю посаду?
— З усіма вжитими вами доточками про це можна говорити. Нині в нас із паном Лавренком партнерські відносини. Якщо в січні він ухвалить якісь рішення, то так і буде. А на сьогодні я утримаюся від коментарів.

«Намагаюся переконати пана Лавренка не поспішати»

— Із початку сезону ви допомагали пану Лавренку в утриманні команди. Отож, можна зробити висновок, що проект під назвою «клуб першої ліги» вас дуже зацікавив. Що для себе винесли за ці півроку?
— Коли «Олександрія» залишила прем’єр-лігу й перебувала не в найкращому психологічному стані, я відразу відгукнувся на пропозицію Миколи Лавренка подати руку допомоги й підтримки. У першій частині сезону разом з партнерами надавав фінансову допомогу саме команді, як ви правильно зауважили.

— Нині — період зимового антракту. Чи переглядатимете питання фінансування клубу. Можливо, планується збільшити його, враховуючи завдання на сезон?
— Ми живемо й працюємо в Україні, тож потрібно розуміти, що нині переживаємо не легкі часи. Не найкраще й економічне становище підприємств. Отож нині говорити про те, що видатки на утримання ФК будуть збільшені, мабуть, було би неправильно. Найімовірніше йтиметься про те, щоби вони залишалися на тому ж рівні. Працюватимемо більше над якістю самого футболу, запрошуватимемо нових гравців, які би дарували нашим уболівальникам яскраву гру. Наше завдання — зробити футбол Олександрії цікавим, аби на стадіон приходило якомога більше глядачів.

— Якщо вас правильно зрозумів, взимку варто очікувати серйозної доукомплектації?
— Микола Миколайович ухвалив певне рішення, про яке ви згадували. Проте намагаюся його переконати не поспішати робити різких кроків. Наскільки володію інформацією, він планує залишатися в житті олександрійського футболу. Тому, гадаю, ми обов’язково зустрінемося ще з тренерським штабом, щоб обговорити завдання на другу частину сезону. Зрозуміло, що навесні хочемо бачити видовищний футбол…

— Чи доречно зараз говорити про зміни на тренерському містку?
— Не забуваймо, що є своя позиція і в Андрія Купцова. А якщо йому завтра запропонують очолити «Динамо» чи «Шахтар»?!!. Од себе ж додам, що планую зустрітися з головним тренером, аби спланувати роботу на наступний рік. Він багато часу присвятив олександрійському футболу, тож, гадаю, зацікавлений в тому, щоби добиватися нових успіхів зі своєю командою.

«Завдання «Украгрокому» — перша ліга»

— Водночас, не можу не поцікавитися долею друголігового «Украгрокому», де ви — почесний президент.
— Нині тренерський штаб цього ФК активно працює над питанням підсилення слабких місць у командній грі. Особливо це стосується лінії нападу. «Украгроком» активно готуватиметься до старту другої частини змагань навесні.

— За останньою інформацією, п’ятеро гравців уже залишило команду (півзахисники Андрій Марущак, Денис Пономар та нападники Олександр Русин, Сергій Савченко, Максим Гаврась)…
— Так, як уже сказав, йде процес ротації. Хтось не підійшов… У тренера є своє бачення, тож йому й вирішувати.

— Команда фінішувала на першому місці в групі. Відповідно, навесні є всі підстави вважати цей колектив претендентом номер один на підвищення в класі.
— Перед командою стоятиме завдання — вихід до першої ліги.

— Попереду новий, 2013, рік. Чого від нього очікуєте?
— Якщо говорити про футбольне життя, то сподіваюся, наш уболівальник, попри всі кризи, про які зараз багато говорять, приходитиме на стадіон підтримати свою команду. А футбольні клуби своєю грою їм віддячать і доведуть, що Олександрійщина — це більше, ніж футбольний край…

— Мабуть, мрієте побачити «Олександрію» в прем’єр-лізі?
— У мене багато мрій… Та якщо говорити глобально, то, безперечно, маючи таку інфраструктуру, як в «Олександрії», є всі передумови, щоби команда виступала у вищому дивізіоні. Залишається лише сподіватися, що економічна складова нашого регіону цьому сприятиме.

Олександр ТРАВЯНКА, «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.