Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 28 декабря 2012, 10:10
1170
0

Суперлига. Анонс игрового дня

В рамках очередного тура баскетбольной Суперлиги будет сыграно четыре матча

| Обновлено 28 декабря 2012, 10:10
1170
0
Суперлига. Анонс игрового дня

Тренерські дуелі, протистояння найкращих гравців, несподівані розв’язки, нові рекорди – все це у найближчих матчах чемпіонату Суперліги, які відбудуться у п’ятницю, 28 грудня.

Великий баскетбол у Донецьку

У передостанньому для себе матчі 2012 року «Донецьк» приймає лідера першості Суперліги «Будівельник». Незважаючи на сьому сходинку в турнірній таблиці й 10 перемог у 19 матчах, «тигри» залишаються серед головних претендентів на медалі, хоча все ще шукають свою гру під керівництвом іспанського фахівця Хосе Беррокаля.

Про це свідчить і поразка донецької команди в Миколаєві. Матч завершився з рахунком 69-65, при тому, що максимальна різниця в ході гри сягала 24 очок на користь «корабелів». Натомість переможна серія підопічних Айнарса Багатскіса, які мали тиждень на підготовку до зустрічі з «Донецьком», складає вже шість матчів.

У будь-якому разі зустріч принципових суперників, чемпіонів Суперліги двох останніх сезонів не може не обіцяти захоплюючий баскетбол.

Цікаві факти

Матч першого кола з «Будівельником», програний на виїзді з рахунком 60-81, став дебютним для Хосе Беррокаля на посаді головного тренера БК «Донецьк».

Іспанський тренер привів «Будівельник» до золотих медалей чемпіонату Суперліги сезону 2010-2011 рр., обігравши у фінальній серії «Донецьк» із рахунком 4-3.

Кольори «Донецька» захищають два баскетболісти, що свого часу вибороли «золото» в складі «Будівельника», взявши безпосередню участь у фінальній серії з «Донецьком», – Денис Лукашов й Андрій Малиш, котрий був капітаном столичної команди.

«Будівельник» лідирує в чемпіонаті Суперліги за підбираннями (41.1 у середньому за гру), а за результативністю (82.4) й ефективністю (96.8) поступається лише «Ферро-ЗНТУ». Своєю чергою, «Донецьк» – другий за передачами (18.6) та забитими двоочковими (24.2).

При цьому обидві команди демонструють майже однакову влучність із гри («Будівельник» – 29.8, «Донецьк» – 29.4), а також здійснюють однакову кількість перехоплень за матч (по 7.9).

У матчі першого кола баскетболісти «Донецька» не реалізували жодну із 10 триочкових спроб, зате зібрали 17 підбирань на чужому щиті (рекорд команди в сезоні). Хоча в чемпіонаті за цим показником лідирує саме столичний клуб (13.5).

У матчі першого кола «Будівельник» встановив рекорд за відсотком реалізації двоочкових кидків – 23/38 (61 %).

Найкращий гравець матчу першого кола форвард «тигрів» Калоян Іванов (22 РЕ) уже залишив донецький клуб і Суперлігу.

«Більше шансів»

Головний тренер «Будівельника» Айнарс Багатскіс поділився передматчевими очікуваннями: «Незважаючи на велику перемогу в нашому першому матчі й місце «Донецька» в турнірній таблиці, ми налаштовуємо наших хлопців на важку гру. Очевидно, що в суперника найсильніший склад в Україні, в усякому разі, за іменами…

Наше головне завдання – мінімізувати кількість власних помилок, не дозволити їм відчути свою гру. Хто фаворит? Не люблю говорити про фаворитів, м'яч круглий, усі без винятку гравці завтра боротимуться за перемогу... Втім, напевно, все ж таки, вважаю, що в нашої команди дещо більше шансів».

«Абсолютно інший рівень баскетболу»

Колега латвійського фахівця, головний тренер «Донецька» Хосе Беррокаль теж вірить у перемогу своїх підопічних: «У першому колі ми поступилися киянам на їхньому майданчику, однак вважаю, що порівнювати нашу ситуацію тоді й зараз безглуздо. Зараз «Донецьк» демонструє абсолютно інший рівень баскетболу, ніж два місяці тому.

«Донецьку» потрібно виправляти турнірне становище й доводити, що прикрі поразки в чемпіонаті – це тимчасовий момент, і наша команда може грати краще. В завтрашньому матчі нам потрібна тільки перемога, й ми не повинні звертати увагу на те, хто наш суперник – чи найсильніша команда ліги, чи найслабша».

«Гідний передноворічний подарунок»

Саме так головний тренер «Ферро-ЗНТУ» Кирило Большаков назвав перемогу в завтрашньому матчі з «ОДЕСОЮ». «…Моїм підопічним після домашньої поразки від «Політехніки-Галичини» нічого іншого не залишається, як реабілітуватися в очах своїх прихильників і піднести їм гідний передноворічний подарунок», – зауважив наставник запорізького клубу напередодні зустрічі з «акулами».

Крім того, Кирило Вадимович наголосив: «Я не вважаю одеських баскетболістів аутсайдерами. В нинішньому чемпіонаті будь-яка команда здатна дати бій і змушує суперників добряче подумати, перш ніж виходити на паркет».

Цікаво, що у п’ятірці найефективніших гравців Суперліги, які зіграли 20 і більше матчів, одразу троє представників «Ферро-ЗНТУ» (Кемерон МурДжеремі Шаппел і Ренді Калпеппер) й один гравець «ОДЕСИ» (Джастін Лав).

Саме досвідчений захисник став найкращим гравцем «акул» у матчі першого кола, який завершився з рахунком 84-94 на користь «Ферро». Тоді Лав відзначився 25 очками, 8 підбираннями та 33 балами РЕ, провівши найкращу гру сезону. Зате легкий форвард «Ферро» Джеремі Шаппел, який став автором 31 балу РЕ, здобув рекордні для себе 27 очок.

«Запах пороху Суперліги»

Крім того, в Маріуполі зустрінуться друга команда Суперліги «Азовмаш» і «Київ», який посідає останню сходинку турнірної таблиці. На відміну від господарів майбутньої зустрічі «вовки» готувалися до гри в усіченому складі. Крім травмованого Ентоні Гудса, через застуду в тренуваннях не брали участь Владислав Подолян іПавло Крутоус.

Про це напередодні матчу розповів головний тренер «Києва» Ренато Паскуалі: «Зараз ми перебуваємо не у своєму звичайному стані, адже Ентоні Гудс вибув ще приблизно на два тижні, повернеться він лише після Різдвяної перерви. Ще три гравці у нас температурять, у них кашель, під час цього виїзду нам доведеться непросто».

Водночас це дозволяє італійському наставнику залучати до тренувань і матчів гравців дублюючого складу: «Я даю хоч по кілька хвилин тим хлопцям, які підтягуються до нас з другої команди, але, звісно, вони не готові грати по 20 хвилин кожен. Для них це час відчути запах пороху Суперліги, те як їм слід працювати, щоб стати гравцем Суперліги.

Тільки перемога…

І нарешті, у ще одному матчі «Кривбасбаскет» прийматиме «Хімік», який навіть без травмованого Станіслава Завадського налаштований на перемогу. У грі обох колективів останнім часом настав спад – криворіжці програли чотири матчі поспіль, а южненці – три. Тому друга в сезоні зустріч команд матиме принциповий характер. Нагадаємо, що в першому колі «Хімік» зумів переломити хід гри на власну користь лише в заключній чверті, обігравши «Кривбасбаскет» із рахунком 79-71.

Суперліга

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Триумф Испании. Определен победитель Лиги чемпионов по баскетболу
Баскетбол | 29 апреля 2024, 17:45 0
Триумф Испании. Определен победитель Лиги чемпионов по баскетболу

В решающем матче Уникаха нанесла поражение Тенерифе

Ронни на высоте. Определены все четвертьфиналисты ЧМ по снукеру
Снукер | 30 апреля 2024, 06:10 2
Ронни на высоте. Определены все четвертьфиналисты ЧМ по снукеру

Лидер мирового рейтинга уверенно обыграл Райана Дэя со счетом 13:7

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.