Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
6086
12

Олег САЛЕНКО: «Вряд ли Блохин захочет видеть Милевского»

Экс-форвард столичного «Динамо» раскрыл некоторые подробности трансферного рынка

Олег САЛЕНКО: «Вряд ли Блохин захочет видеть Милевского»
Олег Саленко

 

Артем Мілевський не матиме місця навіть у резервному складі «Динамо», якщо взимку не полишить команди. Таке жорстке рішення прийняв Олег Блохін, головний тренер столичного клубу.
 
Наставника розсердили слова Мілевського про те, що Блохін має манію величі. «Та я грав! Та я забивав! Я... Я!» — перекривив Артем легенду нашого футболу в розмові з телефонним жартівником, що видавав себе за головного тренера «Спартака» Валерія Карпіна. У цій же розмові футболіст дав попередню згоду перейти до «Спартака» й озвучив фінансові умови: від 1,7 до 2 мільйонів євро на рік.
 
— Чи справді Артем Мілевський підписав собі футбольний смертний вирок, наговоривши так багато зайвого? — розпитуємо Олега Саленка, екс-форварда «Динамо».
— Так. Мілевський остаточно зачинив перед собою двері до «Динамо». Навряд чи після цих слів Блохін захоче бачити цього футболіста. Навіть у резервному складі. Але є ще президент, якому вигідно взяти за Мілевського гроші. А хто захоче купувати футболіста, якого ховають десь у дублі? Думаю, до резервного складу не дійде. Мілевського хочуть позбутися, тому продадуть за першої-ліпшої нагоди.
 
— Футболіст признався, що в «Динамо» заробляв від 1,7 до 2 мільйонів євро на рік. Чи порушив він угоду з киянами?
— Я читав висловлювання Максима Калиниченка, нібито до Мілевського застосують штрафні санкції, бо він порушив умови контракту. Насправді «Динамо» не покарає футболіста, бо той лише назвав так званий коридор зарплат — від 1,7 до 2 мільйонів. Якби він назвав конкретну суму, покарання б не уникнув. Інша річ, що Мілевський насолив сам собі, оприлюднивши фінансові умови. Ніхто в Європі не дасть йому такої зарплати! Тому деякі клуби навіть не починатимуть переговорів, хоч мають бажання придбати Мілевського.
 
— Чи часто футболісти та тренери домовляються між собою про перехід по телефону?
— Це звична річ. Як правило, переходи починаються з того, що головний тренер телефонує футболісту і цікавиться, як у нього справи, чому не грає в «основі», за які гроші може змінити клуб. Ось і Мілевський повірив, що розмовляє зі спартаківцем Валерієм Карпіним. Якщо футболіст дає попередню згоду, то тренер дає сигнал селекціонерам і керівництву клубу почати перемовини. Уже на іншій стадії залучають футбольних агентів. Свою «частку» вони все одно візьмуть, бо навряд чи нині гравець погодиться підписати контракт без допомоги агента. Футболісти не є юридично підкованими. Їм простіше залучити агента і не перейматися юридичними подробицями. Пригадую, коли я переходив в Іспанію, то також боявся сам щось підписувати, щоб не ошукали.
 
— Як довго тривають перемовини щодо трансферів?
— Усе залежить від того, чи влаштовують умови контракту покупця, продавця футболіста. Наприклад, я ще за два місяці до переходу в іспанський «Логроньєс» знав, що «Динамо» домовилося з іспанцями. Тож усе вирішилося за один день. А є перемовини затяжні, що можуть тривати місяцями, як-от епопея з переходом Вілліана із «Шахтаря» до «Челсі». А Фабрегас до «Барселони» переходив два роки!
Найчастіше контракти укладають за день чи два до закриття трансферного вікна. Спрацьовує цейтнот. Найчастіше він вигідний команді-покупцю. Адже продавець хоче бодай щось отримати за непотрібного футболіста і в останні дні йде на фінансові поступки.
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 12
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
geco
Миля сказал в слух о Блохе всю правду. Что мы сами не видим ?
Kinddog
Похоже, Артём войдёт в историю футбола как пример для молодняка "чего не надо делать".
king_87
Какая разница кто он и каким боком если человек по делу все сказал, не вижу в этом проблемы! Ему задали вопрос, а он ответил, не вижу преступления ))
sergeydyakov
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
konstb333
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Brian10
Потому что живёт он в Киеве недалеко от редакции Спорт.уа потому и вьюхи часто даёт. С Россией он сейчас никаким боком не связан.
konstb333
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
valushko
Ты серьёзно жалеешь разбаллованного миллионера??!! Пожалел бы лучше бездомных детей или людей с ограниченными возможностями. А не этого зазвездившегося мажора!
urfinjus
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
veek
А Саленко то діло говорить.
abcd77771965
Мнение Саленко что-то значит? это что поп звезда? или писать уже не о чем? дыби? Кто вообще такой Милевский? Даже молдоване не сильно знают этого КИНДА!!
CHIVOKUNYA
Мілевського хочуть позбутися, тому продадуть за першої-ліпшої нагоди.
В том то вся и беда, что не будет этой "нагоди". Никто его не купит.
Хочется ошибиться, но будет рахмильевич тащить этот "крест" до конца контракта.