Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 25 декабря 2012, 09:40
1086
0

Суперлига. Анонс игрового дня

МБК Николаев дома примет БК Донецк, «Черкасские мавпы» отправятся в гости к «Азовмашу»

| Обновлено 25 декабря 2012, 09:40
1086
0
Суперлига. Анонс игрового дня

Тренерські дуелі, протистояння найкращих гравців, несподівані розв’язки, нові рекорди – все це у двох найближчих матчах чемпіонату Суперліги, які відбудуться у вівторок, 25 грудня.

«Леви» проти «мавп»

Лінн Грір проти Данте СвонсонаМенні Харріс проти Томаса ДелінінкайтісаОлексій Печеров проти Чарльза ТомасаКирило Натяжко проти Максима Івшина… «Азовмаш» проти «Черкаських Мавп» – ця гра обіцяє яскравий баскетбол у виконанні обох команд, що вже подарували вболівальникам один трилер у першому колі.

Тоді Лінн Грір приніс «Азовмашу» виїзну перемогу з рахунком 75-73, вдало завершивши атаку своєї команди на останніх секундах гри. Втім, не варто забувати, що «мавпи» грали без травмованих Данте Свонсона й Максима Івшина, а також Томаса Делінінкайтіса, який приєднався до команди у другій половині листопада. Нагадаємо, що суперники також зустрічалися влітку, коли у півфіналі міжсезонного товариського турніру Кубок «Азовмашу» «леви» обіграли черкасців із рахунком 73-66.

Цікаві факти

Для підопічних Йовіци Арсіча матч у Маріуполі стане останнім у 2012 році.

Для центрового «Азовмашу» Кирила Натяжка гра першого кола з «Черкаськими Мавпами», в якій він відзначився 8/8 двоочковими, 2/2 штрафними та 7 підбираннями (27 РЕ), залишається найкращою в сезоні.

Хоча в попередньому матчі команди зібрали по 35 відскоків, враховуючи, що маріупольці перебувають на третьому місці в Суперлізі за підбираннями (38.3 в середньому за гру), а «мавпи» – на четвертому з кінця (33), саме цей фактор може стати ключовим. Крім того, американські «бігмени» черкаської команди останнім часом демонструють невиразну гру.

Важка дорога

Ще одним вирішальним фактором може стати непростий шлях засніженими дорогами до Маріуполя, який «Черкаські Мавпи» долали 12 годин. Наслідки важкої дороги непокоять і головного тренера «Черкаських Мавп» Йовіцу Арсіча.

Передматчева цитата

Після важкого матчу з «ДніпроАЗОТом» Йовіца Арсіч не шкодував критичних стріл на адресу окремих виконавців своєї команди: «…Сьогодні дехто з іноземців виглядав жахливо… У нас є ще одна гра до Нового року, й ми спробуємо максимально використати кожного гравця, який є в нашому розпорядженні. Якщо хтось не захоче грати, не захоче змінити свою поведінку, тоді, напевно, будуть якісь заміни».

Напередодні зустрічі в Маріуполі сербський наставник додав: «Для нас це останній матч року і всім хочеться завершити його якомога краще, аби зробити подарунок уболівальникам. Стосовно тих виконавців, переконаний, в них буде серйозна мотивація, й вони зобов’язанні зіграти краще, ніж в останній грі».

«Корабели» проти «тигрів»

З часу попередньої зустрічі «Миколаєва» й «Донецька», яка завершилася переконливою перемогою «тигрів» із рахунком 91-75, у складах обох команд відбулися доволі суттєві зміни.

Водночас сусіди по турнірній таблиці пройшли схожий шлях – від провального старту в чемпіонаті до поступового налагодження гри, що як мінімум дозволяє їм претендувати на вихід до плей-офф, а у випадку з «Донецьком» – і на злет турнірною таблицею.

Цікаві факти

Обидві команди демонструють приблизно однакову результативність. «Донецьк» здобуває в середньому за гру 78.2 очка, «Миколаїв» – 76.4. Те ж саме стосується і зібраних відскоків («Донецьк» – 33.8, «Миколаїв» – 32.8). Зате, якщо «корабели» переважають суперника за влучними дальніми кидками (7.6 проти 5.3), то повністю програють за кидками із середньої дистанції (19.6 проти 24.3).

«Довга лава»

На думку головного тренера МБК «Миколаїв» Агріса Галвановскіса, одним із важливих факторів майбутньої зустрічі стане довжина лави: «Нам потрібно виявити характер і терпіння як у нападі, так і в захисті, щоб протистояти команді Донецька, яка набрала хід. Оскільки наш суперник має довгу лаву, дуже важливо, що в повну силу вже почав тренуватися після лікування травми Козлов».

Гра на щитах

Крім того, наставник «корабелів» розраховує на гравців передньої лінії – Романа Гуменюка й Олексія Адедірана: «Ми непогано трималися проти чемпіонів на їхньому майданчику в першій половині матчу. Але слабка гра на щитах нас підвела. Втім, тоді в нашому складі не було Адедірана й Гуменюка. Сподіваюся, вони надійніше прикриють ближні підступи до своєї кошику та не знітяться перед донецькими «великими» в атаці».

Однак протистояти потужній парі «бігменів» донецької команди Даріусу Сонгайлі та Діору Фішеру, які в останніх матчах демонструють чудову гру (34 очка та 11.6 підбирання в середньому за матч у грудні), центровим «Миколаєва» (19.8 очка та 8.8 підбирання за матч у грудні) буде вкрай непросто.

Суперлига

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику
Футбол | 19 апреля 2024, 00:51 38
Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику

Французская команда выиграла четвертьфинал ЛЕ

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 18
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.