Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 23 декабря 2012, 19:48
5939
5

Сефер АЛИБАЕВ: «Сегодня украинцы на вес золота»

Агент ФИФА поделился мнением о предстоящей трансферной кампании украинских клубов

| Обновлено 23 декабря 2012, 19:48
5939
5
Сефер АЛИБАЕВ: «Сегодня украинцы на вес золота»
Сефер Алибаев

Трохи більше тижня залишилося до того, як зимове трансферне вікно офіційно відчиниться. Якими вони будуть цього разу? Про це розмірковує агент ФІФА

— Навряд чи помилюся, сказавши таке: якщо досі, маю на увазі останні роки, в плані трансферів поміж командами ПЛ спостерігалася незначна активність, то цього разу, насамперед через уплив заявкового «Списку «А», спостерігатимемо справжнє затишшя. Вітчизняні ФК не «обмінюватимуться» футболістами з іноземними паспортами — в крупних масштабах такого в нас ніколи не було. Не буде й тепер: справа в тому, що різні команди мають різні уявлення про потрібних людей із-за кордону, відповідним чином комплектуються, тому те, що одним підходить, для інших ітиме врозріз із концепцією. Також українські клуби не купуватимуть-продаватимуть наших виконавців — звісно, через ліміт: сьогодні брак національних кадрів досяг такого рівня, що вони й справді на вагу коштовних металів; нині всі українці — на контрактах, усі — розкуплені, всі — дорогі. Дешевше взяти когось із Болгарії або Хорватії.

Якщо спробуємо зосередитися на клубах, то, можу зробити припущення, найактивнішими (з різними векторами) будуть «Таврія», обидва «Металурги», «Динамо», «Металіст» і «Арсенал». Запоріжці, мабуть, працюватимуть там, де дешево, може, навіть із першої ліги залучатимуть виконавців. «Арсенал», судячи з останніх подій, очікує розпродаж. Динамівці, «металісти» та донецькі «металурги» «полюватимуть» за українцями: кияни повертатимуть орендованих, а Юрій Максимов і Мирон Маркевич керуватимуться тим, що в них під руками небезпечно низька кількість громадян України.

Не варто очікувати змін у плані статусів переходів, адже традиційними будуть і «обміни» орендованих гравців у звичних напрямах: «Дніпро» — «Кривбас», «Шахтар» — «Іллічівець». А купуватимуть, хоч як банально це звучить, згідно з можливостями. До слова: саме останній пункт не в усіх ФК набув визначеності.

Про поділ на амплуа: тут, на мій погляд, жодних тенденцій бути не може в принципі — кожна команда діятиме, зважаючи на проблеми й потреби. Тому розмірковувати над тим, кого найчастіше бачитимемо в списку трансферів, — голкіперів чи форвардів — недоречно.

«Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
taipen
ну віки пише:
Чемпион Украины: 1992
Финалист Кубка Украины: 1994
а ще - він є або був агентом Піщура, Шацького, Шелаєва, Кернозенка Мотуза, Лисицького, несмачного і т.д.
vadya-metal (Greece)
та не, это Газманов пластику сделал... петь не о чем и нечем, так он стал агентом
DjaMS
Как не знаешь? Это же серфер алибабаев. Секретный спецагент ФИФА, более известный под кодовым именем "агент 007".
LEX66
кто ЭТО???? я его не знаю