Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 21 декабря 2012, 10:49
1161
0

Суперлига. Анонс игрового дня

В рамках очередного тура баскетбольной Суперлиги будет сыграно семь матчей

| Обновлено 21 декабря 2012, 10:49
1161
0
Суперлига. Анонс игрового дня

Справжні баскетбольні битви, несподівані поразки та яскраві перемоги, а також нові рекорди – все це в найближчих матчах чемпіонату Суперліги, сім із яких відбудуться у п’ятницю, 21 грудня.

Центральний матч

У Запоріжжі, де місцевий «Ферро-ЗНТУ» приймає «Говерлу», відбудеться матч, який може претендувати на звання центрального. І пояснити це можна як мінімум наступними причинами:

- «Ферро» – найрезультативніша команда Суперліги (89 очок у середньому за гру). «Говерла» за цим показником посідає третє місце (81), мінімально поступаючись «Будівельнику».

- У нинішньому сезоні лише «Ферро» й «Говерлі», а також «Кривбасбаскету», вдалося здобути 100 й більше очок за гру, причому запоріжці зробили це тричі. Водночас гросмейстерський показник підкорився команді Євгена Мурзіна якраз у матчі з «Ферро».

- У десятці найефективніших баскетболістів Суперліги знаходяться одразу по троє гравців «Ферро-ЗНТУ» (Кемерон МурДжеремі Шаппел і Ренді Калпеппер) та «Говерли» (Райан ПірсонКінделл Дайкс і Тревіс Пітерсон).

- «Ферро-ЗНТУ» належить рекордна серія за кількістю домашніх перемог поспіль (10), а «Говерлі» – за кількістю перемог поспіль (6).

- Останні свої матчі, причому із безпосередніми конкурентами, обидві команди виграли з більш ніж переконливою перевагою: «Говерла» розгромила «Хімік» (92-65), а «Ферро» – «Азовмаш» (96-63). При цьому, і франківці, і запоріжці не дозволили своїм суперникам здобути понад 65 очок (!), хоча зазвичай пропускають значно більше.

Нагадаємо, що в матчі першого кола, продемонструвавши гарну реалізацію дальніх кидків, «Говерла» обіграла запорізьку команду з рахунком 100-85. Найкращим у складі «ведмедів» був Юджин Лоуренс, який до 18 очок додав 8 передач. 21 очко «Говерлі» приніс Кінделл Дайкс.

Річард Гуінн став найрезультативнішим гравцем «Ферро-ЗНТУ», записавши на свій рахунок 22 очка. 21 очок тоді здобув Ренді Калпеппер, 16 очок – Кемерон Мур, в активі якого також 9 зібраних відскоків.

Під питанням

Однак участь центрового «Ферро» й найкориснішого гравця чемпіонату в матчі з «Говерлою» під питанням, що не може не хвилювати наставника запорізької команди Кирила Большакова:

«Здається, під час гри з «Азовмашем» наш центровий серйозно пошкодив ногу. І якщо він не зможе вийти на паркет, це стане для нас неабиякою проблемою. Адже нам протистоятиме один із претендентів на медалі чемпіонату Суперліги. Гравці івано-франківської команди вдало доповнюють один одного. Та й до наставника «Говерли» Євгена Мурзіна, одного з найстабільніших і досвідчених вітчизняних фахівців, я ставлюся з величезною повагою. Втім, ми готуємося дати його підопічним бій».

Вибір уболівальників

Саме зустріч «Ферро-ЗНТУ» й «Говерли» вболівальники назвали центральним матчем тижня в ході опитування на офіційній сторінці Суперліги у Facebook.

Двобій

Не менш цікаве та захоплююче протистояння очікується в Южному, де місцевий «Хімік» прийматиме «Донецьк». У першому колі южненці завдали «тиграм» поразки з рахунком 81-73 завдяки вирішальному ривку в другій чверті, який організував найрезультативніший гравець матчу Суад Шехович, тож нова гра двох суперників для одного з них матиме присмак реваншу.

«Проти «Хіміка», як і проти «ОДЕСИ» з «Миколаєвом», будемо грати тільки на перемогу. Інакше не можна, адже нам потрібно брати своє та підніматися в турнірній таблиці чемпіонату Суперліги. Тим більше, що цьому суперникові ми програли в першому колі», – розповів про очікування від гри захисник «Донецька» Олександр Липовий.

Утім, не меншої рішучості сповнений помічник головного тренера «Хіміка» Віталій Степановський: «Ми мали достатньо часу на відновлення й підготовку до майбутніх ігор. Зараз «Хімік» у чудовій формі і готовий дати бій «Донецьку». Ми маємо намір реабілітуватися перед своїми уболівальниками вже в цю п'ятницю».

На заваді

На заваді планам тренерського штабу южненців може стати травма Станіслава Завадського, який пропускатиме матч. Нагадаємо, що центровий є важливим гравцем ротації в команді Зорана Мартича, відзначаючись 5.5 очка та 2.1 підбирання в середньому за гру.

Тенденція

Цікаво, що історія зустрічей «Хіміка» й «Донецька» в чемпіонаті Суперліги пов’язана зі своєрідною  тенденцію – «тигри» виграють три матчі, а в четвертому перемогу святкують южненці. Якщо цього разу закономірність «спрацює», й «Хімік» переможе, то наступні три гри будуть за донецькою командою.

Столичне дербі

У Києві зустрінуться лідер і найгірша команда чемпіонату Суперліги, яка, крім того, втратила через травму свого лідера Ентоні Гудса. Проте в будь-якому разі варто очікувати на принципову боротьбу, якою завжди й вирізнялося столичне дербі.

«Будівельник», що в першому колі обіграв «вовків» із рахунком 77-61, підходить до нової зустрічі із сусідами після перерви, яка, за словами наставника «будівельників» Айнарса Багатскіса, пішла команді на користь.

Запорука успіху

Водночас латвійський фахівець знає, як перемогти суперника: «Київ» небезпечна команда, моментами вони демонструють дуже непоганий баскетбол. У будь-якому випадку ми фаворити цього матчу, ми повинні їх обігравати! Потрібно зіграти дисципліновано в атаці й добре захиститися проти їхніх лідерів – Джонса, Робінсона та Боброва».

Наставник «Києва» Ренато Паскуалі, хоч і налаштований менш оптимістично, запорукою успіху команди вважає «свою гру»:

На виїзд за перемогою

«ДніпроАЗОТ», який має найгірший у Суперлізі показник виїзних перемог (1), після чотирьох із п’яти успішних матчів удома вирушив до Черкас. Саме тут підопічні Аудрюса Пракурайтіса спробують покращити свою статистику гостьових зустрічей.

«Чи буде для нас важко психологічно перебудуватися з домашніх матчів на виїзний? Для когось із гравців, можливо, це й буде проблемою, але нам необхідно здобувати очки не лише в домашніх поєдинках, тому налаштовувати команду будемо тільки на виграш», – зазначив перед грою наставник дніпродзержинської команди, яка в разі успіху зрівняється з «Черкаськими Мавпами» за кількістю перемог.

Дома й стіни допомагають

Водночас завдання в «АЗОТу» непросте, адже на рідному паркеті господарі ПС «Будівельник» у нинішньому сезоні програли лише тричі. Крім того, після двох виїзних програшів черкаська команда прагне реабілітуватися на очах у власної публіки, на чому наголошує захисник «Черкаських Мавп» Томас Делінінкайтіс:

«Ми просто не маємо права програвати, особливо командам, які перебувають нижче нас в турнірній таблиці. Перед собою я бачу поки що мету піднятися з командою на шосте місце турнірної таблиці, а для цього потрібно вигравати й вигравати ледь не всі матчі регулярного чемпіонату».

В очікуванні реваншу

«Політехніка-Галичина» зіграє в Кривому Розі з командою, яка, реалізувавши 11 триочкових за гру, завдала «левам» першої домашньої поразки в сезоні (78-85).

«Наша команда в тому матчі й справді зіграла без тієї енергії, яка повинна була бути, – зауважив напередодні нової зустрічі з криворіжцями форвард «Політехніки-Галичини» Іван Шкурупій. – Саме її нам забракло для того, щоб виграти ту гру… Думаю, завтра хлопці намагатимуться зіграти на двісті відсотків, щоб перемогти! Адже всі ми відчуваємо відповідальність за ті поразки в другому колі, яких просто не повинно було бути… От і зараз розбираємо суперника, готуємося, щоб вже завтра поквитатися за ту поразку, якої ми зазнали у Львові».

Травма

Однак сам Іван Шкурупій навряд чи зможе допомогти своїй команді, оскільки, за його словами, повинен відновитися від травми: «На жаль, я навряд чи допоможу команді. Адже у мене проблеми з гомілкостопом. Потрібно нарешті вилікувати цю травму, щоб після Нового року вже грати нормально. Звісно, є велике бажання допомогти команді, але можливості нема».

«Боротися до останнього»

Саме так обіцяє грати головний тренер «ОДЕСИ» Олег Юшкін у матчі з «Азовмашем», якому в першому колі «акули» поступилися з рахунком 61-80. Прикметно, що цією грою обидві приморські команди відкрили для себе сезон.

Підтримав колегу й головний тренер «Дніпра» Вальдемарас Хомічус, пообіцявши боротися до кінця в матчі з «Миколаєвом» (у першому колі «корабели» обіграли дніпрян 75-68).

На рубежі

Центровий «Черкаських Мавп» Вінсент Хантер у матчі з «ДніпроАЗОТом» нарешті може подолати рубіж у 2000 балів рейтингу ефективності, здобутих у чемпіонаті Суперліги, та приєднатися до свого партнера Чарльза Томаса. Наразі на рахунку «бігмена» 1986 балів рейтингу ефективності.

Суперлига

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Впервые с 2002 года. Известный клуб вышел в АПЛ + пары плей-офф Чемпионшипа
Футбол | 04 мая 2024, 16:38 3
Впервые с 2002 года. Известный клуб вышел в АПЛ + пары плей-офф Чемпионшипа

Завершен регулярный сезон в Чемпионшипе, в АПЛ вышли Лестер и Ипсвич

ВИДЕО. Украинский вратарь забил сумасшедший гол через все поле
Футбол | 05 мая 2024, 00:13 3
ВИДЕО. Украинский вратарь забил сумасшедший гол через все поле

Максим Воронов отличился первым голом за «Атлетико Паранаэнсе»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.