Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 21 декабря 2012, 07:52
1070
0

Александр ИЩЕНКО: «С приходом Костова Карпаты преобразились»

Но зимой львовский клуб все же нуждается в усилении, считает специалист

| Обновлено 21 декабря 2012, 07:52
1070
0
Александр ИЩЕНКО: «С приходом Костова Карпаты преобразились»
Александр Ищенко

Кілька років тому Олександр Іщенко двічі тренував «Карпати». Тепер він працює керівником динамівської Академії та експертом у програмі «ПроФутбол». В інтерв’ю газеті «Команда» він поділився думками щодо виступу «Карпат» у першій частині сезону 2012/2013.

«Львів’яни пережили дуже невдалий, я б навіть сказав, провальний початок сезону. Командний механізм був абсолютно зруйнований, складалося враження, ніби виконавці грали кожен сам за себе. Про причини виникнення даної ситуації можна тільки здогадуватися. Або щось сталося з відношенням «зелено-білих» до своєї справи, або ж витоки кризи таїлися в організаційному процесі. Як би там не було, відчувалося, що в клубі присутній чималий негатив. За команду стало по-справжньому тривожно...» – розповідає Олександр Олексійович.

«Однак з приходом на тренерський місток Ніколая Костова «Карпати» перетворилися. Болгарський фахівець звів дії та бажання гравців до спільного знаменника. Також, знаючи Петра Димінського, я впевнений, що без участі президента в наведенні порядку не обійшлося. Ключовою подією, як на мене, стала перемога львів’ян у розіграші Кубка України над «Металістом». Здолати одного з вітчизняних грандів дорогого коштує, ось «зелено-білі» і відчули впевненість у своїх силах, що не могло не відбитися на результатах команди. Тим більше колектив непогано укомплектований, має в своєму розпорядженні підбір швидкісних, креативних футболістів, здатних на нестандартні ходи. З цими гравцями можна вирішувати певні завдання» – продовжує екс-тренер «зелено-білих».

«Думаю, взимку «Карпатам» все ж потрібно прикупити виконавців на проблемні позиції на флангах захисту. Ощипко в черговий раз отримав серйозну травму, а номінальний атакуючий хавбек Ксьонз виступає на правій брівці теж не від хорошого життя. Схожа ситуація спостерігається в «Динамо», де Гусєв скоріше вимушений, ніж хоче, грати праворуч в обороні. Зате завдяки освоєнню нового амплуа Павло, чий прогрес, здавалося, призупинився ще кілька років тому, розширив діапазон своїх дій і зараз є потенційним кандидатом у національну збірну. Також дуже порадував Гладкий. Останнім часом Олександр нарешті став нагадувати себе зразка 2007 року, коли він у ранзі найкращого бомбардира вітчизняної першості перейшов в «Шахтар».

«До речі, про одужання львів’ян можна судити навіть за кількістю суддівських покарань. Якщо на старті сезону картки в бік «зелено-білих» сипалися як з рогу достатку, то зараз такого й близько немає. Футболісти стали більшою мірою піклуватися про свою гру, а не про рішення арбітрів, перестали до них апелювати. І це значить, що команда на правильному шляху, думаю, подальший прогрес «Карпат» неминучий» – підсумував Олександр Іщенко.

Газета «Команда», Sport.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.