Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 18 декабря 2012, 09:50
1640
0

ФБУ утвердила тренеров сборных команд Украины

В Киеве состоялось заседание совета ФБУ

| Обновлено 18 декабря 2012, 09:50
1640
0
ФБУ утвердила тренеров сборных команд Украины

У Києві відбулося засідання Ради Федерації баскетболу України з таким порядком денним:

-  Звіт про діяльність Федерації баскетболу України в 2012 році;
-  Розгляд та затвердження кандидатур головних тренерів збірних команд України на 2013 рік;
-  Доповідь президента Федерації баскетболу України про підготовку до чемпіонату Європи 2015 року.
 
2012 року Федерацією баскетболу України було залучено необхідні кошти для проведення повноцінної підготовки восьми збірних команд України. Національні команди провели всі збори та товариські матчі, які вимагали тренери. ФБУ провела власними силами Міжнародний турнір AeroSvit Cup, наразі розробляється можливість проведення Міжнародних турнірів серед кадетських, юніорських та молодіжних збірних. 

Федерація баскетболу України проводить переговори щодо проведення в Україні Челленджу з баскетболу 3х3.

Традиційно відбувся чемпіонат Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги серед команд юнаків та дівчат у семи вікових категоріях. 2012-го року було вперше організовано прямі Інтернет-трансляції фіналів ВЮБЛ в усіх вікових категоріях, цікаво, що кількість переглядів цих матчів співставна з кількістю переглядів ключових матчів Суперліги.
 
Тренерська комісія ФБУ 2012 року провела п’ять семінарів для тренерів у Харкові, Донецьку, Черкасах, Сімферополі та Житомирі, шостий відбудеться в Івано-Франківську 19-20 грудня. В кожному семінарі брали участь від 20 до 80 тренерів.
 
Технічна комісія ФБУ провела чотири семінари для суддів і комісарів – два в Києві, а також у Рівному та Кіровограді, які збирали по 40-60 учасників. До участі в київському семінарі у вересні 2012 року було запрошено керівника департаменту проведення змагань та суддівства ФІБА-Європа Річарда Стокса, темою його виступів переважно були психологічні аспекти взаєморозуміння суддів з гравцями та тренерами. 
 
Під час засідання Ради ФБУ було затверджено кандидатури головних тренерів збірних команд України:
 
Жіночі збірні: 
Національна збірна Вадим Чечуро
Молодіжна збірна Олег Рубан
Юніорська збірна Олена Федченко
Кадетська збірна Олексій Давидов
 
Чоловічі збірні:
Національна збірна Майк Фрателло
Молодіжна збірна Дмитро Марков
Юніорська збірна Станіслав Медведенко
Кадетська збірна Віталій Усенко

Під час засідання Ради ФБУ було затверджено створення місцевого організаційного комітету Євробаскет-2015, на посаду керівника оргкомітету затверджено екс-директора турніру Євро-2012 в Україні Маркіяна Лубківського.

Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков повідомив, що за приватні кошти будуватимуть арену в Києві на 18000 місць на базі проекту каунаського Палацу спорту, спорткомплекси на 6000 місць мають з’явитися в Дніпропетровську, Одесі та Львові, в Донецьку зведуть арену на 8000 місць.

Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков: 
«Чоловіча та жіноча збірні України виконали завдання – вийшли до фінальної частини чемпіонатів Європи. Особливо радісний результат жіночої команди, адже в фіналі грають лише 16 збірних, крім того, наші дівчати мали дуже складну відбіркову групу. Дуже багато також було зроблено для підготовки кадетських, юніорських та молодіжних збірних України. Ми заклали хороший фундамент на наступний рік. З початку року почнемо активно працювати над організацією Євробаскету-2015, у цьому питанні вже напрацьовано серйозну базу, яка дасть змогу вдало працювати в наступному році. 

Вже повністю готовий проект арени в Києві, яка прийматиме чвертьфінали, півфінали та фінал, є земля, комунікації. Будівництво розпочнеться в березні. Доводяться проекти арен у Дніпропетровську, Одесі та у Львові, в завершальній фазі проект спорткомплексу в Донецьку. Наприкінці цього року чи на початку наступного відбудеться засідання оргкомітету, де всі побачать проекти палаців спорту. Ми маємо надію, що всі фахівці, котрі були задіяні в місцевому оргкомітеті Євро-2012 працюватимуть над організацією Євробаскету-2015, очолюватиме оргкомітет Маркіян Лубківський, котрий має величезний досвід і знання. 

Кадетський чемпіонат Європи в Києві влітку 2013 року буде для нас своєрідним тренуванням перед Євробаскетом-2015. Ми маємо забезпечити 16 команд транспортом, готелями, залами. Це буде маленький тест на те, як Україна може приймати міжнародні змагання. Я впевнений, що Україна впорається з цим якнайкраще. Всі знають, що коли ми беремось за щось, то проводимо це на найвищому рівні».

 Голова тренерської комісії Федерації баскетболу України Валентин Мельничук: 
«Нині команди всіх вікових категорій очолюють тренери, котрі вже брали участь у чемпіонатах Європи, перемагали в першостях України, і ті, хто вже з досвідом і ті, хто вперше очолив збірну в якості чемпіона України. Приміром, головний тренер кадетської збірної України Олексій Давидов двічі брав участь у чемпіонатах Європи в якості асистента тренера. Він має досвід та знання, хоче розвиватися й рухатися вперед. Серед його помічників Елеонора Чек, котра виграла чемпіонат України, її не можна було відразу кидати в горнило чемпіонату Європи в якості головного тренера, адже вона ніколи раніше не була присутня на цих змаганнях. Аналогічний принцип у чоловічій кадетській команді: Віталій Усенко минулого сезону був помічником Максима Міхельсона, тепер очолив збірну в якості головного. Ми хочемо, щоб один тренер вів команду з кадетської до молодіжної вікової категорії». 

ФБУ

 

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Выигрыш на характере. Динамо вырвало на выезде победу у Днепра-1
Футбол | 27 апреля 2024, 15:39 113
Выигрыш на характере. Динамо вырвало на выезде победу у Днепра-1

Команда Александра Шовковского добилась победы в меньшинстве

Где смотреть онлайн матч чемпионата Украины Днепр-1 – Динамо Киев
Футбол | 27 апреля 2024, 03:03 0
Где смотреть онлайн матч чемпионата Украины Днепр-1 – Динамо Киев

Поединок 26-го тура УПЛ состоится 27 апреля в 13:00 по Киеву в Днепре

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.