Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
4301
0

Віталій Кличко: «Веду переговори про матч-реванш з Льюїсом»

Дон Кінг веде проти братів Кличко підпільну війну

Віталій Кличко: «Веду переговори про матч-реванш з Льюїсом»

Візит Віталія Кличка до Львова був пов’язаний як з підготовкою до святкувань 750-літнього ювілею міста, так і з промоцією спільної українсько-польської заявки на проведення чемпіонату Європи з футболу.    
 
 Допоки представники ЗМІ очікували на сходах палацу Потоцьких інспекторів УЄФА, Кличко довго про щось розмовляв з міським головою Андрієм Садовим. Саме в цей момент кореспондент “ВЗ” перехопив уславленого чемпіона для ексклюзивного інтерв’ю.

- Ювілей Львова – свято для всієї держави, - говорить Віталій Кличко. - Я взагалі вважаю це древнє місто культурною столицею України. Львів – це місто зі своєю певною місією в українській історії. Сподіваюся, в цьому переконаються тисячі гостей та туристів, які відвідають святкування. Впевнений також, що це встигли зрозуміти й інспектори УЄФА, які перебували з оглядовим візитом в Україні: нам дійсно до снаги проведення футбольного чемпіонату Європи.

«Майстерність не проп’єш»

- Віталію, чи випадковою була заява, що єдиним варіантом вашого повернення на ринг є бій з Ленноксом Льюїсом?
- Вважаю Леннокса Льюїса одним з найсильніших боксерів в історії цього виду спорту. Тому радий, що мені випала можливість зустрітися з ним на ринзі. Як ви пам’ятаєте, той бій на прохання лікаря рефері зупинив у той момент, коли я лідирував за оцінками арбітрів. Але в мене не залишилося ні найменшого сумніву, що у разі його продовження я б виграв цей двобій. На жаль, тоді мені зарахували поразку. Впевнений, що наша повторна зустріч з Ленноксом на рингу викликала б величезний інтерес у світі. Впевнений також, що повторний бій я б виграв. Час покаже, чи вирішить Льюїс повернутися на ринг...

- Можна припустити, що ви ведете переговори з командою Льюїса на предмет матчу-реваншу?
- Я скажу так - переговори тривають, але поки що я б не хотів відкривати всі карти...

- Якби такий бій справді відбувся, скільки вам знадобиться часу для того, щоб набрати форму?
- А я з форми й не виходив. Знаєте, у спортсменів є гарне прислів’я: “майстерність не проп’єш”. Я веду здоровий спосіб життя, не п’ю, не палю, систематично підтримую форму в спортивному залі...

«Дон Кінг веде проти нас підпільну війну»

- На сьогодні основними поясами у світовій ієрархії в суперважкій вазі володіють боксери - вихідці із країн колишнього СРСР. Рахмана, що погрожував вас перемогти й навіть якось підніс на таці “курча по-київськи”, згодом безжалісно побив Олег Маскаєв. Не шкодуєте, що самому не вийшло покарати зарозумілого американця?..

- Ясна річ, прикро. Але той поєдинок не відбувся не з моєї вини. Виходити травмованим на бій, незалежно від того, скільки б там не стояло на кону грошей - а сума гонорару обчислювалася сімома нулями - нерозумно. Тим, хто розуміє, що таке розрив хрестоподібної зв’язки, коментувати нічого. На той час я не був готовий провести бій. Як ви знаєте, мене терміново прооперували. Хоча ні на секунду не сумніваюсь у тому, що у звичній формі переміг би Рахмана.

- Як ви оцінюєте сьогоднішню “слов’янську експансію” у суперважкому дивізіоні?
- Знаєте, ми голодні й сильні. Тому й маємо чотирьох представників пострадянської школи боксу на троні. Думаю, найближчим часом ця тенденція збережеться. Але не довго, хочу сказати. Я впевнений, що вже незабаром всі пояси будуть об’єднані в руках одного боксера - нашого земляка й мого брата Володимира Кличка. Ми ведемо переговори про так званий об’єднавчий двобій, коли чемпіон світу боксуватиме з чемпіоном за іншою версією. Олег Маскаєв поки відмовляється. Ми даємо йому час на відновлення, але, вірю, цей бій все-таки відбудеться.

Хто ще – росіянин Валуєв чи білорус Ляхович? Як бачите, вибір не надто великий...

- До речі, Сергій Ляхович недавно заявив, що Володимир Кличко уникає зустрічі з ним на ринзі...
- Та з превеликим задоволенням! Промоутер Ляховича - Дон Кінг - продовжує нагромаджувати навколо нас якісь чутки. Невже ви думаєте, що Володя злякався заяв Ляховича, що, мовляв, “Білий Вовк” потребує свіжого м’яса? Зовсім ні. Але тут є свої підводні камені. А з боку Кінга проти нас взагалі ведеться справжня підпільна війна. Однак ми відстоюємо свої інтереси, головний з яких - об’єднання чемпіонських поясів в руках братів Кличків...

Михайло Романяк, газета Високий Замок

бокс
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Новое направление. Названы два клуба, которые претендуют на Мудрика
Футбол | 25 апреля 2024, 17:13 37
Новое направление. Названы два клуба, которые претендуют на Мудрика

Пока непонятно, зайдет ли речь об аренде или же о продаже украинца

Стало известно, кто в Украине будет транслировать бой Усик – Фьюри
Бокс | 25 апреля 2024, 14:53 6
Стало известно, кто в Украине будет транслировать бой Усик – Фьюри

Также MEGOGO покажет поединок Беринчик – Наваррете

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.