Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 14 декабря 2012, 16:16
1040
0

Суперлига. Анонс игрового дня

В рамках очередного тура баскетбольной Суперлиги будет сыграно пять матчей

| Обновлено 14 декабря 2012, 16:16
1040
0
Суперлига. Анонс игрового дня

Справжні баскетбольні битви, несподівані поразки та яскраві перемоги, а також нові рекорди – все це в найближчих матчах чемпіонату Суперліги, п’ять із яких відбудуться у п’ятницю, 14 грудня.

Центральний матч

Незважаючи на те, що «Політехніка-Галичина» та «Хімік» останнім часом демонструють не надто змістовну гру (обидві команди програли по два попередні поєдинки), матч претендентів на медалі Суперліги не може не викликати підвищений інтерес в уболівальників і фахівців.

У першому колі переконливу перемогу з рахунком 79-64 здобув «Хімік», що завдяки активності Суада Шеховича, котрий протягом стартової десятихвилинки реалізував 3/3 двоочкових і 2/3 триочкових кидків, повів +14 уже після першої чверті. Тепер «леви» налаштовані взяти реванш, хоча зробити це в матчі з командою, яка після виходу до Топ-16 Єврочелленджу, перебуває в піднесеному настрої, буде непросто.

Дуелі

Тож чимало залежатиме від підсумків протистоянь ключових гравців команд: п’ятого бомбардира Суперліги Даррела Мітчелла проти найкращого «асистента» чемпіонату Віллі Діна, а також найкращого «ребаундера» першості Владана Вукосавлевича проти Вернона Гудріджа, який посідає в лізі друге місце за блок-шотами.

Найкращий подарунок

Знаменно, що матч проти «Хіміка» «Політехніка-Галичина» проведе в День народження свого наставника Желька Лукаїча. Поза сумнівом, найкращим подарунком, який можуть зробити сербському фахівцеві його підопічні, стане перемога.

Особливий настрій

Лідер «Політехніки» Даррел Мітчелл, який перебуває в п’ятірці найрезультативніших гравців Суперліги, виступаючи минулого сезону за «Хімік», став дев’ятим за цим показником, зате впевнено виграв суперечку серед найкращих «асистентів». Утім, сам баскетболіст не вважає, що у Львові, порівняно з Южним, його гра змінилася:

«Я роблю те саме, що й у минулому сезоні. Лише через те, що я зараз не є найкращим плеймейкером ліги, не слід говорити, що я намагаюся вирішувати все самотужки. Адже баскетбол – командний вид спорту, і я сам ніколи не виграю матч. Для перемог потрібні зусилля цілої команди. Я лише намагаюся якнайкраще робити те, що можу, щоб допомогти команді перемогти».

У будь-якому випадку можна припустити, що матч проти «Хіміка», в якому Мітчелл провів сезони 2009-2010 та 2011-2012 років, буде для нього принциповим.

Додаткова мотивація

Принциповим може стати й матч проти «Будівельника» для захисника «Черкаських Мавп» Томаса Делінінкайтіса, який свого часу був одним із лідерів київського клубу. Втім, у складі черкаської команди вистачає екс-«будівельників», тож компанію досвідченому литовцю можуть скласти Денис Яковлєв йОлександр Неруш.

Зокрема, останній зазначив: «Ми виграли два важливі матчі, які для нас вдало склалися. Зараз у команди чудовий переможний настрій. Отже в Київ ми будемо їхати за двома перемогами. Зрозуміло, що «Будівельник» – дуже сильна команда, але ми не маємо зациклюватися на цьому. У нас свої завдання, які ми маємо реалізовувати».

Під питанням

Натомість через проблеми зі здоров’ям до матчу з «Будівельником» не повною мірою готувалися «бігмени» «Черкаських Мавп» Чарльз Томас і Станіслав Сокур. Хоча, за словами головного тренера команди Йовіци Арсіча, їхня поява на паркеті столичного Палацу спорту цілком ймовірна.

Так само в зустрічі з «ОДЕСОЮ» не зможуть допомогти «Говерлі» травмовані Павло Ревзін і Ярослав Лемик, про що розповів головний тренер «ведмедів» Євген Мурзін.

Очікуваний дебют

Зате в матчі «Говерла» – «ОДЕСА» в складі «акул» може дебютувати чорногорський захисник Іван Кольєвич, який початок сезону провів у «Черкаських Мавпах». Можливо, саме влучних кидків, холоднокровності й досвіду Івана не вистачало одеській команді.

Х-фактор

Саме від гри українських баскетболістів «Києва», зокрема й молодих Станіслава Кудрі та Володимира Піщікова, на думку наставника «вовків» Ренато Паскуалі, залежатиме результат матчу із «Миколаєвом».

На рубежі

Центровий «Черкаських Мавп» Вінсент Хантер уже в зустрічі з «Будівельником» може подолати рубіж у 2000 балів рейтингу ефективності, здобутих у чемпіонаті Суперліги. Наразі на рахунку «бігмена» 1979 балів рейтингу ефективності.

Суперлига

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.