Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 14 декабря 2012, 14:20
2544
13

Сергей ЮРАН: «Эрикссон для Украины – оптимальный вариант»

Экс-подопечный Эрикссона прокомментировал возможное назначение шведа на пост тренера сборной Украины

| Обновлено 14 декабря 2012, 14:20
2544
13
Сергей ЮРАН: «Эрикссон для Украины – оптимальный вариант»

— Сергію Миколайовичу, вам пощастило працювати зі шведським кандидатом на посаду головного тренера національної збірної України. Згадки про початок дев’яностих ще збереглися?
— Свен-Йоран — професіонал. Це можу сказати точно, за виступами в «Бенфіці», куди він мене запросив. Найголовнішою його чеснотою є вміння створити колектив. Коли починаються проблеми в клубі? Відтоді, відколи футболісти починають формувати угруповання. А він уміє об’єднувати. Це принаймні 50 відсотків позитивного результату. Плюс тактико-технічні дії. Він займається не демонстрацією необхідних прийомів на екрані чи на стенді, а доносить необхідну інформацію безпосередньо на полі.

— Чи правда, що в ті часи Ерікссон був найперспективнішим і, водночас, новатором у тактичному плані з-поміж наставників?
— Так, коли зустрілися ми вперше, саме факт підходу до підготовки мене здивував. Він міг зупинити тренування, пояснити, продемонструвати, кому, куди бігти, віддавати передачу. Швед умів запалити колектив однією метою. Тому вважаю, що на посаді головного тренера національної збірної України це буде оптимальний варіант.

— Є ліберальний та консервативний методи спілкування з гравцями. Якої дистанції тримався Ерікссон?
— Поясню на прикладі. На початку перебування в столиці Португалії швед помітив, що мені не віддають передачі, з адаптацією в колективі не все гаразд, й запросив на вечерю. Розтлумачив, що не може стати на бік жодної сторони конфлікту. Ні легіонерів, ні місцевих. Тому, якщо приживешся, то буде все гаразд, як, власне, й сталося.

— Та все ж, чи траплялися конфліктні ситуації?
— Ні, з дуже простої причини. Він — людина дуже добра та харизматична. І дуже чітко доносив до гравця те, чого від нього хотів. Це стосувалося виконавців всіх ліній — захисту, середини поля, нападу. У цьому плані за нього хотілося битися!

— Ви назвали вміння мотивувати, об’єднувати колектив, об’єднувати його однією метою — саме ті компоненти, що й потрібні наставнику збірної…
— Так, для національної ко­ма­нди — відмінний варіант. Можу це підтвердити, як людина, що з ним працювала. Звісно, багато чого залежатиме від якості футболістів, які будуть у наявності. Це — в спортивному плані. А те, що психологічне тло в колективі покращиться, це точно.

— Навіть попри гіпотетичну проблему мови?
— Я, коли приїхав, не знав португальської, та все ж такої проблеми не помітив. Він уже знає чимало мов, дуже швидко вчиться новому.

— У шведа чимало трофеїв на клубному рівні. Та зі збірними особливого визнання Ерікссону здобути не вдалося…
— Уважаю, що він тримав колективи на їхньому рівні. Навіть якщо взяти збірну Англії, яка не вигравала нічого вже хтозна скільки років за будь-яких наставників. Тобто, склад та рівень команди не відповідає меті та амбіціям, які перед нею ставляться. У цьому плані робота зі збірною України має бути простішою. Гадаю, він відкриє чимало імен. Адже, в першу чергу, звертає увагу на молодь й на тих, хто битиметься, старатиметься, а не гратиме за гроші.

Юрій ОРОС, «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?
Футбол | 24 апреля 2024, 06:25 15
Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?

В топ-3 также входят Серу Гирасси из «Штутгарта» и лидер «ПСЖ» Килиан Мбаппе

Максим ШАЦКИХ: «У Динамо еще есть шансы на чемпионство в УПЛ»
Футбол | 24 апреля 2024, 18:54 7
Максим ШАЦКИХ: «У Динамо еще есть шансы на чемпионство в УПЛ»

Экс-форвард «Динамо» – о борьбе за чемпионство

Комментарии 13
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Garsia
Юра прощай, Юра прости...
anarhisstt
Почему 20 лет?? в 2001 с Лацио сделал чемпиона Италии... да и со сборной Англии его поперли не за результаты (которые на фоне обычных результатов англичан были очень даже и не плохи) а за "любовь к прекрасному полу"..)) Но нам то в отличии от англичан пофигу с кем он спит?? А тренировать он умеет, тут без вопросов))
leejohn
ладно, я соглашусь с тобой, лишь-бы у Эрикссона действительно что-то получилось с нашей сборной)
Одинокий волк
В Таиланде он просто зарабатывал деньги, также как и Лобановский когда-то в Саудовской Аравии, Хиддинк в Корее... Кравчук стал депутатом после президентства, ну и что, главное, что до того эти люди СМОГЛИ покорить вершины!
leejohn
... и именно поэтому он продолжил свою карьеру в Таиланде)
Одинокий волк
Тренеру Заварову 51 год, а он еще ни с кем ничего не выиграл, это диагноз, это показатель профпригодности! Наши все такого уровня, кроме Демьяненко и Маркевича. А вот у Эрикссона богатейший послужной список с выигрышем еврокубков и еврочемпионатов! Небо и земля!
Одинокий волк
Давай Эрикссона на СБУ, только не второго кандидата! Со шведом возможно еще можно добиться выхода на ЧМ
leejohn
весь шум вокруг избрания нового тренера - это всего-лишь игра денег... вообще какндидатура уже определена как минимум сначала декабря, когда Эрикссон торопливо разорвал контракт с таиландским клубом «Теро Сасана»... и этот человек, который тренировал клуб чемпионата, уровень которому - чемп города или максимум области, теперь будет тренировать НАШУ НАЦИОНАЛЬНУЮ СБОРНУЮ! лично мне стыдно! зачем тогда Заварова убирать, чем он хуже этого посредственного тренера?!
Одинокий волк
Давай Эрикссона на СБУ, только не второго кандидата! Со шведом возможно еще можно добиться выхода на ЧМ!
EGOisME
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
kusko
Тренер может и хороший, но настораживает то, что у него уже 10 лет не было хороших результатов. Возможно он в один момент решил, что все знает и перестал себя усовершенствовать, а когда это перестаешь делать, начинается деградация...
leejohn
«Эрикссон для Украины – оптимальный вариант»... и это после того, как в списках кандидатов были Магат, Ди Матео и другие более достойные
Arius.
Уж точно лучше фоменка!