Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
3008
0

Словесна перепалка: ПФЛ України направило відкритий лист в донецький Металлург

Футбольні чиновники відповіли Мкртчану і вимагають фактів

У зв’язку з заявою засновника ФК „Металург” (Донецьк) Мкртчана О.А (текст заяви можна прочитати тут), викладеної на офіційному сайті клубу 9-го вересня 2006 р., ПФЛ України направило листа на ім’я президента клубу Тарути С.О. з проханням навести конкретні факти на підтвердження слів пана Мкртчана.

Текст листа до Вашої уваги:


№ 670
13.09.2006 р. Президенту
ФК „Металург” (Донецьк)
Таруті С.О.

Шановний Сергію Олексійовичу!


У зв’язку з заявою засновника ФК „Металург” (Донецьк) Мкртчана О.А, викладеної на офіційному сайті клубу 9-го вересня 2006 р., інформуємо наступне.

Стосовно претензій щодо Списків А і Б. Нагадуємо, що згідно з правилом УЄФА та Регламентом змагань на сезон 2006/2007 рр., для заявки футболістів існує Список Б, що дозволяє клубам додавати до Списку А необмежену кількість молодих футболістів, які повинні бути у віці до 21-го року та зареєстровані у цьому клубі впродовж 2-х років, починаючи з 15-ти років. На момент заявки в ФК „Металург” (Донецьк) футболістів, які б відповідали цьому правилу УЄФА не було.

Зважаючи на клопотання ФК „Металург” (Донецьк) (лист № 493 від 14.06.2006 р.), рішенням Центральної Ради ПФЛ та Виконкому ФФУ норму Регламенту щодо перебування протягом 2-х років молодих футболістів у клубі було скасовано.

Таким чином, претензії Мкртчана О.А. у даному випадку виглядають, принаймні, некоректними.

Що стосується дозаявки колумбійських футболістів Оталваро Арсе Хосе Харитона та Морено Мора Хосе Алсидеса за динамівський клуб.

Відповідне рішення, зважаючи на клопотання ФК „Динамо”, послідовно прийняли Бюро ПФЛ, Центральна Рада ПФЛ та Виконком ФФУ і обумовлено воно було тим, що даним футболістам необхідна ігрова практика для участі у матчах Ліги Чемпіонів УЄФА. Доречі, їм дозволено брати участь виключно у матчах турніру дублерів.

Також Мкртчан О.А. висловив претензії щодо графіку наступних матчів ФК „Металург” (Донецьк), який, за його словами, „не піддається жодному поясненню”.

Пояснення є. ФК „Чорноморець” та ФК Металург (Запоріжжя) своєчасно надіслали листа з проханням перенести матчі чемпіонату України у зв’язку з участю в Кубку УЄФА. Згідно ст.14 п.6 Регламенту, ПФЛ України задовольнило це прохання рішенням Бюро ПФЛ. Крім того, Бюро Ліги пішло на зустріч ФК „Металург” (Донецьк), прийнявши рішення про перенесення матчу Кубка України „Хімік” (Красноперекопськ) – „Металург” (Донецьк) з 20.09.2006 на 04.10.2006.

Стосовно пропозиції щодо, цитуємо: „зменшення кількості футболістів, яких можна віддавати в оренду”. Якщо ПФЛ отримає від клубу офіційне звернення, воно буде розглянуто у відповідності з існуючими процедурами. В разі ухвалення цього рішення, буде внесено необхідні зміни до Регламенту змагань.

Що стосується заяви про, цитуємо: „корумповану систему українського чемпіонату”. Просимо у термін до 23.09.2006 надати ПФЛ на підтвердження цих висловів конкретні факти, на основі яких буде проведено відповідне розслідування.

З повагою,
президент ПФЛ
України  
Равіль Сафіуллін

Офсайт ПФЛ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин удивил Реал условием, при котором он останется в команде
Футбол | 25 апреля 2024, 00:13 7
Лунин удивил Реал условием, при котором он останется в команде

Украинский вратарь хочет повышения зарплаты

Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера
Футбол | 24 апреля 2024, 22:25 13
Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера

Легенда «сине-гранатовых» провел встречу с руководством и решил остаться в клубе!

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.