Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 13 декабря 2012, 09:02
2805
1

Сергей СВИСТУН: «Нам будет нужна замена Безусу»

Если молодой игрок все-таки покинет полтавский клуб, на его позицию купят другого исполнителя

| Обновлено 13 декабря 2012, 09:02
2805
1
Сергей СВИСТУН: «Нам будет нужна замена Безусу»
Сергей Свистун

Нападник для «Ворскли». Доцільність, способи пошуку

Темою цього матеріалу стало інтерв’ю президента «Ворскли» Олега Бабаєва, в якому йдеться про те, що клуб шукатиме форварда. Саме тому «УФ» звернув увагу на передній край атаки колективу Сергія Свистуна. По-перше, нас зацікавило, який внесок зробили форварди в загальну справу. Зі статистичною інформацією матимете змогу ознайомитися поруч, у таблиці. Варто лише сказати, що всі, вкупі, нападники забили 10 м’ячів із 18-ти, тобто залежності від вістря в Полтаві немає. Відзначалися восьмеро футболістів, а це свідчить про рівномірність розподілу обов’язків. Якщо ж відняти від показника нападників результат Романа Безуса, який не є стовідсотковим виконавцем, який завершує атаку й може діяти в півзахисті, то показники виглядатимуть ще сумніше. Можливо, у «Ворсклі» хтось і займається тим, що забиває м’ячі, але точно не центрфорварди. Тим більше, Роман, ймовірно, піде взимку на підвищення, що означатиме не тільки необхідність шукати заміну футболісту нацзбірної, а й вірогідну перебудову команди, яку слід буде навчити грати по-новому.

Цю проблему обговорили з виконуючим обов’язки головного тренера «Ворскли» Сергієм СВИСТУНОМ, у якого запитали про внутрішні резерви, придбання, відтак бачення змін у структурі гри команди:

— Селекційна діяльність не припинялася. Але моє прохання до Олега Бабаєва було таким: «Якщо Роман Безус залишить клуб, то на його місце необхідно придбати когось іншого». У нас є молодь дуже пристойного рівня, тож завдання треба вирішувати вже зараз.
Ситуація з форвардами така: гадаю, той же Ахмед Янузі — гравець класний. Та все одно повинна бути конкуренція. Відтак хто буде кращим, той і гратиме.

Як виглядатиме «Ворскла» без Безуса? Аби будувати гру, слід відштовхуватися від того матеріалу, який є під рукою. Моє бачення таке — футбол полтавської команди буде атакувальним, із швидким переходом від оборони до атаки.

Загалом, спочатку «прокрутимо», передивимося всіх своїх, приміром, той же Олег Бараннік може стати кваліфікованим виконавцем, дай, йому, Боже, відновитися від травми. А вже потім думатимемо про доцільність запрошувати інших виконавців.

Юрій ОРОС, «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Роналду после 30 лет забил 424 гола. Сколько у Месси?
Футбол | 01 мая 2024, 23:38 0
Роналду после 30 лет забил 424 гола. Сколько у Месси?

Криштиану оформил дубль за «Аль-Наср» в ворота «Аль-Халиджа»

Куртуа или Кепа. Лунин точно не сыграет в следующем матче Реала в Ла Лиге?
Футбол | 02 мая 2024, 04:34 3
Куртуа или Кепа. Лунин точно не сыграет в следующем матче Реала в Ла Лиге?

В ближайшее время Карло Анчелотти решит, кто будет играть против «Кадиса»

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
veek
Де пропав цей Білий із Зорі?