Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 12 декабря 2012, 17:51
11865
42

Дмитрий СЕЛЮК: «Не исключен третий приход Семина в Динамо»

Известный футбольный функционер рассказал о проблемах «Динамо» и тренере сборной

| Обновлено 12 декабря 2012, 17:51
11865
42
Дмитрий СЕЛЮК: «Не исключен третий приход Семина в Динамо»

- Дмитре Дмитровичу, Ви говорили, що Мілевського потрібно витягувати з болота. Що малося на увазі під болотом?
- Нічне життя Києва. Не хочу нікого ображати, можливо, воно і хороше, але для спортсмена небезпечне тим, що він втрачає в ньому свою кваліфікацію.

- Хмари над Мілевським згустилися як ніколи, тим не менш, він, судячи по новинах ЗМІ, не сильно за це переживає. Це бажання зробити хорошу міну при поганій грі або Артем ще не усвідомив, що ситуація змінюється не в кращий для нього бік?
- Не буду його обговорювати детально, він не мій футболіст, я не знаю про умови його контракту і т.д. Скажу лише, що він - талановитий футболіст. І якщо кине валяти дурня і займеться справою, то з нього ще може вийти щось путнє. Інша справа, чи зможе він на цьому зосередитися.

Крім того, я б сам міг йому допомогти, якби бачив, що він готовий докорінно змінити себе, своє ставлення до справи. Для того, щоб остаточно не поховати себе як футболіста, йому однозначно треба їхати з Києва, розлучитися зі столичним гламуром. У нього ще є час, щоб вийти на хороший рівень і років п'ять пристойно заробляти. Якщо ж він цього не зрозуміє, то ще рік-два протягне, а далі доведеться грати вже за набагато менші гроші. Які мають здатність випаровуватися. А гламурити після 35-ти вже не буде на що.

- На яку реальну зарплату він зараз може претендувати?
- Я не бачив його контракту і не знаю, скільки він отримує.

- За останніми даними $ 80 тисяч в місяць.
- Думаю, ці гроші він може отримувати.

- Інший динамівець, Олександр Алієв, повертається з оренди в «Дніпрі». Він дійсно потрібен «Динамо» чи клубу просто потрібно виконувати контрактні зобов'язання?
- Контрактні зобов'язання - це, по-перше. У цьому плані у «Динамо» репутація вище, ніж у тієї самої «Таврії». Знову ж таки, Алієв не мій футболіст, тому не можу говорити про нього в деталях. Разом з тим він мені симпатичний як людина. Мені подобаються люди з таким характером, як у нього. Я його ще пам'ятаю, як він у Швейцарії за «молодіжку» грав, з середини поля практично штрафні бив. Всі європейські коментатори з глузду з'їзджали. Зараз у нього трохи збився приціл. Але якщо з Алеівим правильно працювати, то все буде нормально.

- Що значить «правильно»?
- До нього іноді не зовсім вірно шукають підхід, а у нього характер йоржистий. Це треба враховувати.

- Нещодавно в «павутині» фігурував список із сімох динамівців, які повинні бути виставлені на трансфер - Бетао, Алмейда, Нінкович, Юссуф, Каддурі, Аруна і Раффаеле. Чи є в ньому ті, на кому ще рано ставити хрест?
- Аруна ще взагалі молодий. Що стосується Раффаеля, то взагалі незрозуміло, для чого гравця брали півроку тому. Щоб зараз позбутися? У всякому разі, Ігор Суркіс краще знає «Динамо», ніж будь-хто. Президент зараз почав робити те, що напрошувалося вже давно. І справа не в тому, що там Нінкович поганий або Юссуф. Просто кожні три-чотири роки потрібно вносити в команду свіжу хвилю - або тренера нового або футболістів. Адже ті, хто є, багато хто вже подзаседілися. Це стосується не тільки «Динамо», а взагалі.

Ось «Динамо» виставило сім чоловік, «Металіст» трьох і т.д. Питання, кому вони потрібні? Виходить, це все робиться для того, щоб заспокоїти громадськість. На виході ж виглядає так - ми їх виставили на трансфер, тому що вони вже «мертві» і ми не знаємо, як  них позбутися. Взагалі, якщо їх вирішили продати, навіщо про це на повний голос оголошувати? Ціна на них не впаде, бо падати вже нікуди. Та й футбольний ринок нині настільки перенасичений, що багатьох з тих, кого перерахували, можна взяти безкоштовно.

- Перемкнемося на тренерський цех. Юрій Сьомін, які його перспективи десь працевлаштуватися, чи затребуваний він нині?
- Знаєте, тут нічого не можна загадувати, не виключений і третій прихід Сьоміна в «Динамо».

- Ого? І на чому грунтуються Ваші припущення?
- Дивіться, ми постійно чули - поганий Сьомін, хороший Сьомін, жахливий Сьомін, ніякий Сьомін. Але тільки при ньому за останні роки «Динамо» Київ виходило в Лігу Чемпіонів. «Локомотив» за Сьоміна був в євролізі. Прийшла Смородська - євроліги і близько не видно. До речі, і збірна за Сьоміна не програла жодної гри. Що стосується «Динамо», то тільки час і результати покажуть, краще або гірше команді без Сьоміна.

Можна скільки завгодно говорити, що в усьому винен він, можна що завгодно вішати на одну людину. Але основна причина в системному підході. Блохін зараз правильно робить, що чистить кадри, там можна половину вигнати тих, які грають у клубі роль стійкого баласту. Он Лужний претендував на роль головного тренера «Динамо». Ми бачимо його рівень на прикладі «Таврії». Багато хто при цьому говорять, що це тому, що Селюк забрав своїх футболістів. Спокійно, я по-перше нікого не забирав, Лужний сам сказав, що не хоче з ними працювати, тому що вони з Варгою привели своїх гравців. А ті виявилися настільки незначними, що тільки в останній грі з «Іллічівцем» вони мінімально виграли. Хоча, на мій погляд, дуже дивно, що «Іллічівець» постійно програє «Таврії», ще й з рахунком 0:1.

Лужному зараз дуже зручно говорити, що через чвари йому не давали працювати. Але пардон, він цих гравців підписував особисто, проводив з ними збори. Результат - катастрофа, команда грає жахливо. І візьміть, наприклад, Максимова в донецькому «Металурзі», який нікому не говорить, що, мовляв, мене посеред чемпіонату поставили замість П'ятенка. Він з молодими хлопцями обіграв «Динамо», зіграв внічию з «Дніпром» і команда зараз на шостому місці. Я до того, що ореол великих тренерів, вихідців з конспектами Лобановського - це велика проблема всього київського «Динамо».

- Давайте до того, що ближче до Вас - до Іспанії. Моуріньо потрібно йти з «Реала» незалежно від того, чи виграє він Лігу Чемпіонів або він себе в Мадриді ще не вичерпав?
- Про Моурінью краще за всіх скаже тільки Перес (Флорентіно Перес - президент «Реала» - Ред.). Ми можемо тільки здогадуватися і робити припущення. Моуріньо і «Реал» зараз зосереджені на виграші Ліги Чемпіонів. Я цього тренера дуже поважаю, він якщо не найкращий, то цілком порівнянний з Фергюссон. Разом з тим, вважаю, що Моуріньо - без сумніву великий тренер. І з трьох - дель Боске, Гвардіола і Моурінью - саме Жозе повинен отримати кращого тренера Європи. Ну і що, що він був перекладачем? Людина розуміється на футболі і досягла певних висот. У минулому році їм з «Баварією» не підфартило. Пройди вони мюнхенців, думаю, «Челсі» б не виграв Лігу Чемпіонів. Правда і «Челсі» з «Барселоною» підфартило, але це таке...

Так от, якщо Моуріньо виграє Лігу Чемпіонів, думаю, сто відсотків він піде, це його останній рік роботи в клубі. У «Реалі» взагалі ніхто довго не затримується - працювати важко, великий пресинг.

- Пишуть, що Гвардіола фактично домовився з «Манчестер Сіті» і змінить там Манчіні...
- Це ще не факт, я знаю, що кажу, особисто знайомий і з Гвардіолою і з його родиною. Він розглядає різні пропозиції, знаходиться в Америці, взяв невелику паузу відпочити від роботи.

- Якщо варіант з «МанСіті» стане реальністю, чого він реально там може добитися?- Гвардіола став головним тренером в «Барселоні», де він виріс, відчував себе в своїй тарілці, де йому було абсолютно комфортно. На новому місці йому знадобитися час для адаптації. Він дуже талановитий, але не факт, що йому вдасться там добитися великого успіху. В Англії інший футбол, інша атмосфера. Інша справа, там зараз багато іспаномовних - Агуеро, Сільва, спортивний директор клубу Чікі Бегірістайн, який раніше працював в Барселоні. Але в будь-якому випадку, адаптуватися буде непросто, але Пеп - людина з характером, може себе проявити. Інша справа, що не все в командах часом залежить від тренера, відіграють роль атмосфера, керівники.

- Повернемося в Україну. Кого Ви реально бачите тренером збірної?
- Кого я бачу - залишу при собі. Тим не менш, висловлю свою думку. Коли Росія брала Адвоката, я відразу сказав, що це - велика помилка, він - повія, яка бігає за грошима. Я до того, що зараз не треба поспішати, для України створилася унікальна можливість систематизувати ставлення до національної збірної, до всього, що з цим пов'язано. Давайте будемо дивитися правді в очі - дуже маленький відсоток того, що Україна потрапить на бразильський чемпіонат світу. І замість того, щоб зараз латати діру, того туди, цього туди, потрібно використовувати цей цикл на реорганізацію роботи з національною збірною. По-перше - внести стрункість і системність у підготовку команди. По-друге - прибрати зі збірної тих, хто вже однією ногою на пенсії. І вже під нові критерії підібрати тренера. Ну, прийде, наприклад. Гвардіола в збірну України. Ну не грає ця команда так, як «Барселона» і не навчить Пеп за два дні робити контроль м'яча, перепасовки. Заодно і чемпіонат України зробити більш якісним, щоб було з кого вибирати.

- Анатолій Коньков сказав, що федерація готова платити тренеру збірної будь-яку зарплату. Скільки реально коштує його робота?
- З грошима проблем, судячи з усього, не буде. Тим більше, що і Ахметов, як він сказав, готовий платити тренеру зі свого фонду. Головне, щоб тренер був професіоналом, міг знайти талановитого гравця і щоб той розкрився. У цьому відношенні, до речі, молодець Капелло.

Якщо по сумі, то іноземний тренер буде дивитися на середньостатистичні показники в Європі, Росії. У Росії отримує десь 5 млн євро, в Україні це може бути 3 млн. У Реднаппа в «Тоттенхемі» була зарплата 3,5 млн євро «брудними», т.е 2 млн «чистими». Місцевим фахівцям роблять, як правило, меншу зарплату, адже їм не треба переїжджати і міняти свою організацію життя.

Євген САВЧУК, gazeta.ua
 

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль
Футбол | 25 апреля 2024, 00:05 25
Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль

Ириски обыграли Клоппа и Ко 2:0, Миколенко травмировался, Ман Юнайтед выиграл у Шеффилда

Президент ПФЛ: «Судьбу поединка Хуст – Металлург решит КДК»
Футбол | 25 апреля 2024, 13:04 1
Президент ПФЛ: «Судьбу поединка Хуст – Металлург решит КДК»

Александр Каденко рассказал о ситуации вокруг сорванного матча в Хусте

Комментарии 42
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
alessandro13
___________________________________________________________________
На игру Дмнамо лучше вообще не смотреть! Никогда!!!!!
yarmola89
Баламут!
alecs_kor
Да лучше 20 лет без трофееы сидеть, чем смотреть на игру ,которую показывало ДК при Семине
onlykiev1927
Шутник х*ев...
CHIVOKUNYA
"...знову ж таки, Алієв не мій футболіст, тому не можу говорити про нього в деталях. Разом з тим він мені симпатичний як людина."
Лучшей характеристики себе самому дать трудно: если тебе нравится (как человек) хам,недоучка с "0" прочитанных книжек...
Еще можно хоть как-то понять тех, кто "закрывает глаза" на это,лишь бы играл...То восхищаться человеческими качествами Алиева может только точно такой же упырь...
ИМХО.
А по Семину - солидарен с тем,кто сказал, что только за одни такие слова полагаются "волосы на языке".
EGOisME
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
igor_bzs
жлобановский был первым футбольным рейдером Украины
BBB
Конечно про Семина и Динамо он явно перегнул,но как говорится-никогда не говори никогда!!!Что же до Лужного,то посмотрим на его тренерский талант весной,времени все таки побольше команду подготовить.Про Максимова он сказал все правильно-хороший тренер.Вообще непонятно,почему он не работает с Динамо вообще?Вот он ,Кучук,и еще тренер Черноморца у меня вызывают симпатию,команды смотрятся на поле!!!Посмотрим еще весной на работу Демьяненко,что он сделает с Волынью.Вообще Демьян мне более симпатичный чем Лужный и как игрок и как тренер!!!
tavr71
Уберите эту говорящую голову! Нашли эксперта из Испании. Что он знает и может знать о положении в клубах? Разве что только из СМИ, так на таком основании может каждый болтать. Человек - скандал!
Pitbull 666
- Перемкнемося на тренерський цех. Юрій Сьомін, які його перспективи десь працевлаштуватися, чи затребуваний він нині?
- Знаєте, тут нічого не можна загадувати, не виключений і третій прихід Сьоміна в «Динамо».
_____________________________________________________________________
О чём он бредит?!
el_viajador
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Edelweiss DD
от этого помытого фермера Селюка дурно пахнет , глупости всякие обычно говорит , явный мафиозо по манерам
Mr.Teash
Дмитрий СЕЛЮК: «Не исключен третий приход Семина в Динамо»...
–––––––
Шоб у тебя, дурака, волосы на языке выросли!.. Тьфу, зараза!.. Такое на сон грядущий прочёл...
Anonymous
Какая отвратительная рожа (с). Уже честно говоря надоел этот Дмитрий Дмитриевич...
black_touch
горе спец .
zzCarMelozz
ХОроший тролль!
getmanD
безмерный балаболище...пусть лучше своим делом занимается...Лужный блин ему не нравится - своих проколов ведь не показывает....(((
mist76
Третий приход возможен только теоритически, не более того))) Иначе Суркису не отмытся, с егожеланием вернуть Динамовский футбол. Мосты разрушены!!!!
aicraft1965
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Din_Kot
Селюк - он и в Африке селюк, т.е., ни фига не въезжает. Читать его коменты, все равно что г.вно нюхать. Одним словом - чухонець!