Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1710
7

Футбольных хулиганов ждут жесткие санкции

Функционеры ФФУ пытаются брать пример с Германии

Футбольных хулиганов ждут жесткие санкции

Комітет з питань стадіонів та безпеки проведення змагань Федерації футболу України протягом останніх місяців 2012 року значну увагу приділяв ефективній взаємодії клубів Прем’єр-ліги та їх вболівальників.

Восени поточного року вперше в історії українського футболу відбулася офіційна зустріч представників ФФУ зі співробітниками по роботі з вболівальниками футбольних клубів «Динамо», «Карпати», «Металіст», «Дніпро» та «Шахтар». Під час проведення заходу учасниками був здійснений детальний аналіз роботи клубів зі своїми фанами.

В результаті цієї зустрічі було прийнято рішення щодо проведення у січні 2013 року семінару для представників всіх клубів по роботі з уболівальниками. Головною метою семінару є підвищення рівня знань відповідальних працівників клубів та чітке визначення їх функцій у цьому напрямку роботи. Враховуючи зазначене, можна констатувати той факт, що приведення організаційної роботи клубів зі своїми вболівальниками у відповідність до вимог та норм УЄФА є основним напрямком діяльності нового керівництва ФФУ.

Така робота надзвичайно важлива в контексті збільшення кількості вболівальників на трибунах. Прикладом у цьому напрямку можна вважати Німеччину, де з моменту появи у місцевих футбольних клубах співробітників по роботі з фанами, відвідуваність матчів збільшилася втричі. Це стало можливим за рахунок того, що негативних явищ на стадіонах стало менше, а вболівальники почали приходити на футбольні поєдинки сім’ями.

Важливим етапом роботи фахівців комітету стадіонів та безпеки проведення змагань є розробка системи формування списків з проблемними вболівальниками. Ця система буде діяти у всіх клубах Прем'єр-ліги. На сьогоднішній день не існує правової підстави щодо застосовування карних санкцій до людей, які регулярно порушують порядок на стадіонах. У законодавстві немає норми, згідно з якою можна було б заборонити відвідування цими людьми футбольних матчів. Тому фахівці Федерації, спільно з представниками Міністерства внутрішніх справ, працюють над проектом внесення змін та доповнень до чинного законодавства, згідно з якими злісні порушники несли б відповідальність за свої дії. Це стосується, наприклад, застосування вболівальниками піротехнічних засобів під час проведення матчів, використання забороненої символіки, жестів, проникнення до ігрової зони тощо.

Не обійшли увагою у Федерації й напружені стосунки між вболівальниками і правоохоронцями, та віднайшли спосіб  їх примирення. «Планується проведення футбольних матчів між співробітниками МВС і фанами. Це робитиметься для того, щоб люди, які є одвічними суперниками на стадіонах, змогли б подивитися одне одному у вічі, граючи в улюблену гру», - розповів про найближчі плани голова комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань Сергій Бухаленков.

Варто зазначити, що 11 грудня у Будинку футболу відбудеться підписання договорів між Федерацією футболу та Міністерством освіти і науки, молоді та спорту стосовно розвитку шкільного футболу, а також Міністерством внутрішніх справ з реалізації соціального проекту «Відкриті розважальні футбольні школи» у 2013 − 2016 роках. Завдяки запровадженню цих програм у школах з 1 по 11 класи виросте нове покоління футбольних вболівальників, виховане на засадах футбольної етики та взаємоповаги. Крім того, будуть впроваджуватись цінності здорового способу життя, проводитиметься робота щодо профілактики дитячої злочинності і конфліктів, та заходи, направлені на їх подолання.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
VITASYA1974
Чет фото и название статьи не совпадают. Или спорт у.а. такими видит "футбольных хулиганов"?
V-for-Vendetta
Та типичные шестерки с фан-клуба сыграют
V-for-Vendetta
Ох и бредятина...Они лучше бы боролись с корупцией в футболе. Им бы футболом занятся...Много вопросов накопилось за многие года, это и трансферы и денежный фейер плей, и т.д. А они все против фанатов воюют.
akella2008
"Планується проведення футбольних матчів між співробітниками МВС і фанами".
karapuz84
какое может быть примерение фанов с мвс? просто людей мочить без разбора не нужно а в футбол между собой пусть играют (выплеснут энергию на поле)
ChMP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Dmytro Oliveyra
Ура товарищи!