Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 10 декабря 2012, 16:43
1548
4

ФФУ: Шаг навстречу женскому футболу

Принято решение увеличить количество турниров по футболу среди женщин

| Обновлено 10 декабря 2012, 16:43
1548
4
ФФУ: Шаг навстречу женскому футболу

В останні місяці 2012 року новим керівництвом Федерації футболу України було зроблено чимало важливих кроків для прискорення розвитку жіночого футболу та формування більш насиченого графіку змагань на наступний рік.

25 жовтня, у Будинку футболу відбулася зустріч представників УЄФА Давіда Петріашвілі та Емми Сайкс з керівництвом Федерації футболу, темою якої стали нагальні питання розвитку жіночого футболу в Україні. У підсумку Союз європейських футбольних асоціацій вирішив надати підтримку Всеукраїнському футбольному фестивалю «Даруймо радість дітям!», який відбудеться наступного року.
 
Важливими кроками нового керівництва у напрямку розвитку жіночого футболу стало фінансування фінальної частини чемпіонату України серед дівочих команд 1998/99 років народження, що проходив у м. Червоний Лиман Донецької області, та участі національної жіночої збірної з футзалу  у експериментальному Чемпіонаті світу в Португалії.
 
Також слід відзначити, що з наступного року вирішено збільшити кількість внутрішніх змагань з жіночого та дівочого футболу: вперше буде розіграно жіночий Суперкубок України, поновлено зимову першість і чемпіонат України (Перша ліга) серед жіночих команд та дитячий футбольний фестиваль.
 
Крім того, у 2012 році Федерацією футболу було започатковано  нагородження кращих у жіночому футболі за різними номінаціями. Вперше урочиста церемонія з вручення нагород відбулася 30-го листопада.
 
Важливим поштовхом для популяризації жіночого футболу в нашій країні має стати проведення змагань європейського рівня з дівочого футболу у 2013 році. З 26-го червня у Тернополі стартує Міжнародний турнір з розвитку серед дівочих національних збірних команд U17. Крім України у ньому візьмуть участь Шотландія, Угорщина та Словенія. А з 1-го по 8-е серпня відбудеться груповий турнір першого кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи 2013/2014 рр. серед дівчат віком до 17 років. За результатами жеребкування українська збірна потрапила до 3-ї групи. Її суперниками стали команди Словаччини, Фінляндії та Нідерландів.
 
У 2013 році ФФУ планує й надалі співпрацювати з УЄФА у рамках профільних програм WFDP та HatTrick, розвивати та популяризувати жіночий футбол в Україні. Керівництво Федерації обіцяє докласти максимум зусиль для того, щоб у найближчі 2-3 роки наші жіночі та дівочі збірні досягли успіхів на міжнародній арені та стали взірцем у своєму виді спорту.

ФФУ
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ruslan_12
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
aequitas_here
во блин))) а бабы минусуют))
aequitas_here
смысл-принять на грудь
TRASHER
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил