Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 08 декабря 2012, 05:20
2814
1

Павло ПІЧКУРОВ: «Над переходом в Енергію довго не думав»

Гравець львівської «Енергії» своєю грою в складі чемпіона України справляє позитивне враження

| Обновлено 08 декабря 2012, 05:20
2814
1
Павло ПІЧКУРОВ: «Над переходом в Енергію довго не думав»

У період міжсезоння львівська футзальна «Енергія» не стала головним ньюсмейкером на трансферному ринку України. Чемпіона України підсилив лише один гравець – молодий та перспективний вихованець дніпропетровського футзалу Павло Пічкуров. Хоч і колишній гравець дніпропетровського «Будівела» та «Титана-Зорі» з Покровського не виборов гарантованого місця в основному складі, однак своєю грою справляє позитивне враження.

- Павле, як у тебе виник варіант переїхати до Львова?
- Подзвонив Станіслав Гончаренко і запросив в «Енергію». Думати довго не довелося. «Енергія» - чемпіон України та учасник Кубку УЄФА. У команді зібрали справжніх професіоналів. Хотів спробувати себе на вищому рівні, тому над переходом довго не думав. Я надіявся на те, що партнери по команді допоможуть мені піднятися на більш високий рівень.

- Знаю, що тобою також цікавився харківський «Локомотив».
- Це все було на рівні чуток. Я про це взнав, коли підписав контракт з «Енергією».

- Чи деградував ти у першій лізі?
- Я б так не сказав. Хотілося спробувати себе на вищому рівні, тобто пограти у вищій лізі. Радий, що все вийшло з «Енергією».

- Тренери команди позитивно про тебе відгукувалися після зборів команди у міжсезоння, мовляв, ти прийшов з першої ліги і не загубився…
- Перша і вища ліга – це дві незрівнянні речі. На жаль, різниця дійсно велика. Навантаження, які були у нас на зборах, відрізнялися від тих, які були в інших командах. Було важко, однак все пройшло успішно.

- Як пройшла адаптація у Львові? Опиши свої перші дні в «Енергії» та місті Лева…
- Дуже незвично. Будучи у Львові, думав, що перебуваю у другій країні. Адаптація у місті, як і в команді, пройшла добре. З цим проблем взагалі немає.

- Будучи в «Енергії», ти дебютував в Кубку УЄФА і знову заграв на найвищому рівні в чемпіонаті України…
- Коли дебютував в Кубку УЄФА, емоції переповнювали. Розумів, що це високий рівень. Добре, що виграли в основному раунді, пройшли далі з першого місця. У Чехії група у нас була непроста. А коли приїхали до Іспанії, зрозуміли, що це друга планета. Іспанський і український чемпіонат – дві різні речі. Це все показав результат нашої команди.

Щодо чемпіонату України, то добре, що є плей-офф. А це означає, що є право на помилку. Утім, кілька команд бажає бути кращою. Це не дуже тішить. От було б добре, коли було б хоча б десять команд. Зіграли б у два кола, а потім той же плей-офф.

- Відставка Станіслава Гончаренка була як грім серед ясного неба.
- Думаєте, для нас ні? Такі новини не проходять безслідно.

- Що змінилося після того, як командою керує Микола Сич?
- Ще не встиг відчути. Думаю, ще рано про щось говорити. Зараз кожного дня на тренуваннях потрібно доводити хто ти є. Утім, Микола Анатолійович мене раніше бачив на тренуваннях, тому знає мої можливості. Мені треба продовжувати працювати у тому ж напрямку і не зупинятися. Якщо буду старатися, тоді все прийде. 

- Чемпіонатами яких країн цікавишся найбільше?
- Найбільше приваблює чемпіонат Іспанії. Там зібрані кращі футболісти світу. Не буду дивувати – мені подобається «Барселона». Підбір футболістів і гра цієї команди заставляє просто милуватися ними. Також слідкую за російським чемпіонатом. Після «Кубку Львівщини» почав детальніше слідкувати за виступами «Газпром-Югри». Для прикладу, Робіньо та Едер Ліма також своєї грою заслуговують на повагу.

- Мрієш пограти у цих чемпіонатах?
- Спочатку треба вибороти місце в основі «Енергії», а тоді уже починати про це думати. Усе повинно відбуватися поступово. Утім, моя мрія, як і, мабуть, кожного футболіста – виступати за національну збірну України.

Богдан ПАСТЕРНАК

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
black_touch
как в принципе и на уроках украинского .