Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига чемпионов
| Обновлено 05 декабря 2012, 18:41
1227
1

АТЕЛЬКИН: «Ни Шахтер, ни Ювентус не будут играть на ничью»

Тренер-селекционер донецкого клуба поделился ожиданиями от поединка Лиги чемпионов

| Обновлено 05 декабря 2012, 18:41
1227
1
АТЕЛЬКИН: «Ни Шахтер, ни Ювентус не будут играть на ничью»

Тренер-селекціонер «Шахтаря» порадив нашим дбайливо поставитися до реалізації

— Думаю, що ані «Ювентус», ані «Шахтар» не стануть грати на нічию, адже в такому випадку результату не домогтися. Тактика буде обережна з обох сторін. Але в психологічному плані в «гірників»
є невелика перевага над туринцями, бо ж вони вже вирішили завдання виходу в плей-оф, — розпочинає розмову Сергій Валерійович.

— Саме італійці стали родоначальниками «катеначчо». Та вам вдавалося засмучувати воротарів «Роми», «Наполі» та «Болоньї». У чому ж секрет успішної гри проти італійських захисників?
— Форварду головне виконувати на полі своє завдання: якщо є момент, треба намагатися його використовувати. У цьому весь секрет. Італійці не щедрі на голеві епізоди, захисники не дозволяють суперникам створювати їх багато за матч. Якщо за гру й виникає один-два шанси, то їх треба намагатися використовувати.

— Упевнена гра «Шахтаря» в Турині для вас стала несподіванкою?
— Ні. Як і в цілому вдалий виступ наших. Порівняно з минулим роком, клуб, тренери й футболісти зробили правильні висновки. Нині це видно. Упродовж усього групового турніру донеччани демонстрували яскравішу, змістовнішу й впевненішу гру, ніж «Ювентус» і «Челсі». Нашим залишається лише поаплодувати.

— Форвард донеччан Луїс Адріано через дискваліфікацію пропустить матч у Донецьку. Попри різні розмови, заперечувати те, що він дуже корисний для «Шахтаря» в нинішній Лізі чемпіонів, не варто. Хто здатний замінити бразильця? Як, на ваш погляд, Містер вийде з цієї ситуації?
— На те він і Містер, що завжди з гідністю та честю виходить із будь-яких ситуацій. Напевне, в цій грі, на старті, вийде Едуардо. У «Шахтарі» незамінних виконавців немає. А епізод із Луїсом Адріано в Данії — це випадковість, про яку вже треба забувати. УЄФА ухвалив рішення, яке Донецьк виконує. Наша команда не завдяки тому голу вийшла з підгрупи. Отож команда може чесно дивитися в очі всім суперникам.

— Під керівництвом італійця Невіо Скали ви в складі «Шахтаря» виграли перше в історії команди «золото» чемпіонату України. То що ж таке знають коучі з Апеннін, чого не знають наші?
— Уся справа в тому, що в той час команда, досягнувши певної вершини, потребувала певної перебудови, щоби вийти на новий рівень. Про це чесно президенту клубу прийшов і сказав Віктор Євгенович Прокопенко, царство йому небесне. Відтак наставником став Невіо Скала, з’явилися закордонні легіонери — Агахова, Брандао… На тому етапі Скала став одним із тренерів, який зміг розкрити потенціал «Шахтаря». А справжні успіхи на євроарені до Донецька прийшли вже за Мірчі Луческу. Не скажу, що Містер — досвідченіший за Скалу, але в чомусь його, як наставник, напевне, перевершує. Сьогодні вже виграш Ліги чемпіонів «гірниками» не здається космічною метою, порівняно з тими роками, коли виступав я.

— Матч із «Юве» — останній для «Шахтаря» нинішнього року. Не секрет, що втома накопичилася. Чи не стане цей фактор визначальним у майбутній зустрічі?
— Ні. Команда хоче прогресувати, тож перемога над «Ювентусом» стане хорошим стартовим майданчиком для ігор в 1/8 фіналу.

— Розгромивши 3:0 «Челсі», «Юве» проявив свій високий потенціал. І все-таки хто більше заслуговує право вийти в плей-оф з першого місця — «Шахтар» чи туринці?
— Мені здається, обидва колективи. Але, природно, хотілося, щоби першим у групі фінішував український клуб. А з другого місця в плей-оф вийшов «Челсі».

Дмитро ДОЙНІКОВ, «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украинский вратарь рассказал, как стал игроком Байера
Футбол | 25 апреля 2024, 14:36 0
Украинский вратарь рассказал, как стал игроком Байера

Александр Петренко объездил многие немецкие академии

В Челси принято решение о будущем Мудрика
Футбол | 24 апреля 2024, 19:01 3
В Челси принято решение о будущем Мудрика

«Пенсионеры» расставили приоритеты в отношении украинца

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Diver_Kiev
Она свершится само-собой .. случайно ..