Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига чемпионов
| Обновлено 04 декабря 2012, 20:54
2832
0

Йерко ЛЕКО: «Хуже, чем сейчас, в Динамо уже точно не будет»

Экс-футболист киевского клуба поделился мнением об игре своей бывшей команды

| Обновлено 04 декабря 2012, 20:54
2832
0
Йерко ЛЕКО: «Хуже, чем сейчас, в Динамо уже точно не будет»
Йерко Леко

Колишній півзахисник київського «Динамо» та чинний (як виявилося!) — загребського, знайшов час для бесіди з журналістом «УФ»

— Йєрку, для початку розкажіть про свої справи. Перед початком групового етапу ЛЧ вам указав на двері тодішній наставник клубу Анте Чачич, якого недавно звільнили…
— Так, я в цій Лізі чемпіонів брав участь лише на стадії кваліфікації, але в клубі залишаюся. Пропустив кілька місяців, а тому наразі для команди — не помічник, але вже з перших післяноворічних зборів повернуся повноцінно. Це — рішення нового тренера Крунослава Юрчича.

— Він, як розумію, вже не вперше очолив загребське «Динамо»…
— Круно перебував біля керма клубу в попередньому розіграші Ліги чемпіонів, проте президент відправив його у відставку після ганебної поразки від «Ліона» — 1:7. Нині ж Юрчич отримав другий шанс.

— Є підстави очікувати щось кардинально нове?
— Знаєте, зміна тренера — це завжди якийсь імпульс. Сподіваюся, що він буде й цього разу.

— Повернімося до того моменту, коли залишили команду. Гадаю, вже можете розповісти про суть конфлікту з попереднім коучем…
— Справа така: в мене була розмова з Чачичем після дуелі зі словенським «Марибором» у кваліфікації Ліги чемпіонів. Я йому намагався пояснити, що не бачу себе на позиції правого півзахисника. Усе ж чимало досвіду набрався, відтак можу відчути, де здатен принести більше користі. Моє оптимальне амплуа — опорний півзахисник. Чачич же цього не зрозумів і вирішив просто від мене відмовитися. До нього навіть президент ходив за мене просити, але безрезультатно.

— А в мене одна з асоціацій, пов’язаних із балканським футболом: майже необмежений вплив власників клубу, які ледь не диктують склад тренерам. Виходить, помиляюся?
— У Чачича та Здравка Мамича (президент «Динамо» Загреб. — Г. К.) була домовленість, що, у випадку подолання кваліфікації, тренер отримує кредит довіри та ухвалює ті рішення, які вважає за потрібне.

— Якщо відверто, то в Загребі не жалкують про саме потрапляння до Ліги чемпіонів? Я про те, що вже другий рік поспіль команда не може розжитися бодай очком на груповому етапі.
— У Загребі також є така думка, але найголовніше — це фінансовий аспект. Гроші за участь у ЛЧ та ЛЄ — небо й земля. Саме з коштів, отриманих за прохід до групового етапу, й живе команда, виплачуються вчасно зарплати тощо.

— Йєрку, наостанок — про «Динамо» київське. Що скажете про виступ вашого колишнього клубу в цьогорічній Лізі чемпіонів?
— Показники киян для мене, якщо чесно, загадка. Такі класні футболісти, а результату прийнятного немає… Можливо, новий тренерський штаб нарешті наведе лад. У будь-якому разі, гірше, ніж зараз, точно не буде. До речі, це ж Олексій Михайличенко до тренерської роботи повернувся, так?

— Він — помічник Олега Блохіна.
— Добре пам’ятаю Михайличенка, під його орудою «Динамо» було дуже сильним. Шкода, так і не змогли тоді вийти з групи Ліги чемпіонів…

— Про ситуацію в київському таборі знаєте, бачу, не дуже багато…
— Відаю, що в чемпіонаті України «Динамо» катастрофічно відстає від «Шахтаря». Розрив очевидний і на європейській арені, де «гірники» виходять із надскладної групи, а «Динамо» вже після 5-го туру втрачає шанси на плей-оф ЛЧ. Знаю й про прогрес «Дніпра» та «Металіста», що вже складають реальну загрозу динамівцям. Сподіваюся, нові люди дадуть результат. Це я, до речі, про обидва не чужі мені клуби…

Гліб КОРНІЄНКО, «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Плотницкий собирается променять сборную Украины на Аль-Араби?
Волейбол | 06 мая 2024, 18:00 9
Плотницкий собирается променять сборную Украины на Аль-Араби?

Sport.ua узнал, почему капитан отказался от выступлений за сборную Украины в этом сезоне

Свитолина назвала топ-3 блюда, которых ей не хватает за границей
Теннис | 06 мая 2024, 15:15 4
Свитолина назвала топ-3 блюда, которых ей не хватает за границей

Элина была максимально откровенной

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.