Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1833
0

Футболісти збірної України на Мундіалі-2006 заробили $22 млн призових

Але призовими за виступ на Кубку світу задоволені не всі українські футболісти

Футболісти збірної України на Мундіалі-2006 заробили $22 млн призових. 14 з них мали би піти на розвиток дитячого футболу, а вісім повинні отримати гравці, тренери, менеджери, лікарі української команди.

Говорити про преміальні футболісти відмовляються. Причому не тільки про суму, яку їм мали виплатити, а й про сам факт виплати. Зокрема, форвард німецького ”Баєра” Андрій Воронін, 27 років.

— Я на такі питання пресі не відповідаю, — каже він ”ГПУ”. — Якщо ви подзвонили тільки для цього, до побачення.

Вороніна повністю підтримує тренер національної збірної Андрій Баль, 48 років.

— Ви займаєтеся не тим, чим потрібно, — заявляє він ”ГПУ”. — Скільки можна мусолити цю тему? Я ж не цікавлюся, яка у вас зарплата. Це інтимне.

Шеф Баля, наставник збірної України Олег Блохін, 53 роки, на одній із останніх прес-конференцій заявив, що тренерський штаб збірної та футболісти преміальні отримали.

— Інша річ, що після виплати не всі залишилися задоволеними, — зауважує Блохін.

22-річний воротар ”Ворскли” Андрій П’ятов не провів на Мундіалі жодного матчу.

— Тому отримав рівно стільки, скільки заробив, — розказує він ”ГПУ”. — Не знаю, скільки дісталося партнерам, але своєю частиною задоволений. Преміальні поки що не витрачав.

Президент ФФУ Григорій Суркіс, 57 років, під час Кубка світу неодноразово наголошував на підвищенні премій для футболістів за кожний вдало проведений етап. За перемогу на Мундіалі він обіцяв виділити гравцям $28 млн і просив хлопців ”узяти ці гроші”. Проте після Кубка світу Суркіс як може уникає теми призових. А на одній із прес-конференцій взагалі запропонував її закрити. І тільки після матчу Україна — Грузія в розмові з кореспондентом ”ГПУ” до неї опосередковано повернувся.

— Ми виконали всі свої зобов’язання, — запевняє Григорій Михайлович. — Але ніколи не говорили про те, що для футболістів головне — преміальні. Їх цікавлять гроші, як і кожну людину, яка виконує певну роботу заради своєї сім’ї. Але гроші — чинник, який не стоїть на першому місці. Він десь п’ятий-десятий. Тому сьогодні я навіть не буду зосереджувати вашу увагу на тому, як саме фінансово мотивовані наші футболісти на відбірний турнір чемпіонату Європи-2008. Скажу тільки, що за гарну працю вони отримають гарну винагороду. Так, як це було на Мундіалі. Крапка.

Звичайно, для таких ”зірок”, як Андрій Шевченко, півмільйона доларів є не надто великими грошима. Але іншим гравцям і тренерам вони напевно не зашкодять.

— Шевченко неприємно здивувався б, якби знав, скільки я заробляю, — каже наставник воротарів збірної України Юрій Роменський, 54 роки.

До речі, офіційна зарплатня Шевченка у ”Челсі” ні для кого не секрет: 130 тис. фунтів стерлінгів щотижня. Керівники італійської федерації футболу також не приховують, скільки заплатили кожному гравцеві за перемогу на Кубку світу — по $150 тис.

"Газета по-українськи"

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

В Челси принято решение о будущем Мудрика
Футбол | 24 апреля 2024, 19:01 3
В Челси принято решение о будущем Мудрика

«Пенсионеры» расставили приоритеты в отношении украинца

Миколенко травмировался в матче с Ливерпулем. Виталия заменили в перерыве
Футбол | 24 апреля 2024, 23:15 3
Миколенко травмировался в матче с Ливерпулем. Виталия заменили в перерыве

Украинский защитник сумел доиграть первый тайм за Эвертон, но на 2-й так и не вышел...

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.