Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 07 декабря 2012, 22:01
1509
0

Скільки не грай, все одно мало

Підсумки першого кола чемпіонату Екстра-ліги з футзалу

| Обновлено 07 декабря 2012, 22:01
1509
0
Скільки не грай, все одно мало

Закінчився перший з чотирьох кіл футзальної Екстра-ліги. Що й казати, футзальна осінь в Україні видалася надзвичайно насиченою на події: це – і урочисте відкриття прекрасної «ЛТК Арени», і Кубок УЄФА, і чемпіонат світу в Таїланді, на якому наша збірна увійшла до вісімки найсильніших у світі. Десятиліття «Урагану», яке івано-франківський клуб відзначив помпезно і оригінально. Запам'яталося минуле коло і гучними відставками. Після довгих років служби на благо вітчизняного футзалу свою посаду несподівано і тимчасово залишив легендарний Геннадій Лисенчук, і буквально в цей же день із табору львівської «Енергії» прийшла інформація про припинення співпраці з головним тренером Станіславом Гончаренком.

1. «ЛТК» (Луганськ)

Як вже говорилося, перше коло для телефоністів запам'яталося відкриттям «ЛТК Арени». Разом із будівництвом сучасного спорткомплексу Юрій Шацький різко підняв планку для всіх учасників Екстра-ліги. Наприклад, в матчі з «Локомотивом» ТВ-трансляція велася з п'яти точок і транслювалася в прямому ефірі. Ці речі сильно впливають на рівень і популярність будь-якого виду спорту.

Поступальна і планомірна робота з дитячою академією, здається, зараз починає давати свої плоди. На відміну від своїх конкурентів Роман Ковальчик розраховує в основному на вихованців клубної футзальної школи. Якщо переможна хода «ЛТК» продовжиться і далі, то впору буде сказати про доцільність запрошення легіонерів, якими так марить «Ураган» і «Єнакієвець», та й «Енергія», за словами Олександра Стефанківа, не проти дістати в свої ряди південноамериканських друзів.

Що стосується результатів команди в першому колі, тут, як кажуть, переможців не судять. Мабуть, поразка від «Енергії» на старті сезону послужила хорошим уроком для всієї команди, і зараз ця поразка залишається єдиною для «ЛТК». В останньому турі луганчани скинули з хвоста «Локомотив», який буквально дихав у спину. Той матч був, що називається, для гурманів: 4:1 – перемога над «Локо», перший матч, перший гол, нарешті, перша перемога на «ЛТК Арені», дванадцять очок і перше місце – відмінний заділ.

2. «Локомотив» (Харків)

Для «Локомотива», мабуть, перше коло можна розділити на дві частини: до чемпіонату світу і після. Вельми дивний підбір гравців в національну команду автоматично поставив «Локомотив» не в рівні умови по відношенню до решти учасників Екстра-ліги. Виходить так, що лідери «Локомотива» і «Енергії» приїхали із збірної втомлені фізично і спустошені морально не можуть показати свої найкращі якості в іграх за свої клуби. В останньому матчі «ЛТК» – «Локомотив» була досить забавна ситуація, коли тренери обох команд є тренерами збірної. У світовій практиці, звичайно, є приклади поєднання роботи в клубі і збірній, але коли відразу двоє з різних клубів. Це наше українське ноу-хау.

Перше коло команда закінчила на другому місці, маючи в своєму активі 12 очок, що на 3 менше, ніж у «ЛТК». Навряд чи в таборі «Локомотива» сильно переживають із цього приводу, адже, по суті, весь чемпіонат ще попереду. Та й приводу для паніки немає. Примітно, що свої матчі «Локомотив» програв прямим конкурентам за місце під сонцем – «Енергії» і «ЛТК».

3. «Енергія» (Львів)

На «Енергію» в цьому сезоні випало колосальне навантаження, спочатку команда захищала честь України в Кубку УЄФА, де виступила цілком гідно, показавши свій реальний рівень. Адже виграти у однієї з кращих команд Іспанії, та ще й у них на території, задача практично нездійсненна для будь-якої команди. Ну а московське «Динамо» зовсім не московське, а скоріше ріо-де-жанейрівське. Віртуози м'яча виявилися сильнішими.

Незадовго після вильоту з кубка УЄФА, кращих гравців «Енергії» чекав ще один серйозний виклик в національну команду. Ті ж проблеми, що і «Локомотив», після чемпіонату світу відчуває «Енергія». Хоча ситуація в таборі «Львів» виглядає ще сумніше. Крім того, що під фініш першого кола команда залишилася без головного тренера Станіслава Гончаренка, так ще й цілий ряд провідних футболістів перебуває в лазареті: Овсянніков, Бондар, Якунін, Трігубец, Лисенко. Не можуть «енергетики» намацати свою гру після чемпіонату світу. Після вельми непереконливої перемоги над аутсайдером «Спортлідером +» команда на виїзді програла «Єнакієвцю». Подивимося, як буде далі, зараз команда знаходиться на третьому місці, але від «аут-зони» всього лише одне очко.

4. «Ураган» (Івано-Франківськ)

«Урагану» – 10 років. Саме такими афішами ряснів Івано-Франківськ зовсім недавно. Прекрасне свято влаштували організатори заходу для шанувальників своєї команди. Призи, подарунки, конкурси, матч зірок, привітання! А ось результат після першого кола Олександр Бубен очікував побачити інший. Або чому ж тоді цілих чотири бразильці вже після Нового року готові вийти на паркет в «червоно-чорній» формі? Перед стартом нинішнього розіграшу «Ураган» розлучився з усіма своїми легіонерами, заявивши що надалі ставка буде робитися на власних вихованців. Однак з часом, судячи з усього, позиція змінилася. Зрозуміти президента можна, молодь відповідати за результат поки не готова, а гравці, які ніби, як і готові, не відповідають чемпіонському рівню. Адже медалі хочеться приміряти вже зараз.

Після першого кола «Ураган» розділяє четверте місце з «Єнакієвцем». В обох команд по 9 очок, по 3 перемоги і 3 поразки. Очну зустріч виграв «Ураган» в рідних стінах.

5. «Єнакієвець» (Єнакієве)

Складнощі з власним залом змусили «Єнакієвець» більшу частину своїх матчів першого кола проводити на виїзді. Дуже добротну команду сколотив Олег Солодовник. Бразилець Тіагу, якого підписали по ходу сезону, непогано влився в команду, несучи до неї якийсь свій стиль. Кілька турів Тіагу навіть називали найкращим у складі єнакіївської команди. Що стосується результатів, то як для виїзних ігор, результат дуже навіть непоганий – три перемоги і три поразки. Та й якщо проаналізувати матчі проти того ж «Урагану» і «ЛТК», не можна сказати, що «Єнакієвець» грав гірше і програв заслужено, лише збіг обставин не дозволив команді бути вище свого нинішнього місця. Останню гру проти «Енергії» «Єнакієвець» переконливо виграв і впевнено дивиться вперед на заповітну путівку в плей-офф Екстра-ліги.

6. «Кардинал-Рівне» (Рівне)

Важко підібрати слова, щоб охарактеризувати гру команди в першому колі. Початок для рівнян видався вельми успішним і впевненим. Для початку «Кардинал» відібрав очки у чемпіонів країни – «Енергії», причому в тому матчі «Енергія» врятувалася на останніх хвилинах, вирвавши нічию. Після цього був переможений «Спортлідер +». З незрозумілих причин після непоганого початку команда «здулася» і програла «Єнакієвцю», «ЛТК» і «Локомотиву». Гра з останніми вийшла вкрай невдалою, адже «Кардинал» програв за всіма статтями. Про такі матчі хочеться скоріш забути. Не хочеться вірити, що настільки істотна різниця в класі між двома колективами. Справжнім лідером, капітаном і хорошим тренером проявив себе Сергій Піддубний, який взяв усю відповідальність за жахливий результат і гнітючу гру на себе, по суті, звинувачуючи самого себе в непрофесіоналізмі. Таке самобичування об`єднало команду і вже через тиждень «Кардинал» знищив «Ураган» 5:0. Ось такі гойдалки демонструє команда «Кардинал». Як буде далі, яку гру буде показувати «Кардинал», яких результатів чекати, не візьметься прогнозувати навіть найтитулованіший експерт.

7. «Спортлідер +» (Хмельницький)

Дебютанту Екстра-ліги доводиться в цьому сезоні непросто. Команда не набрала жодного очка, програвши всі свої матчі. Звичайно, в якихось матчах можна нарікати на невезіння, в якихось не нестачу холоднокровності. Чогось не вистачає цій команді, може, злості. Адже за складом, за виконавцями «Спортлідер+» виглядає пристойно. Теоретично команда може дістатися в четвірку, але практично віриться в це важко. Може,  керівництву скасувати всі завдання на сезон, які були. Просто грати в своє задоволення, отримувати насолоду від футболу. Може, і результат прийде, і впевненість з'явиться.

Спортінформ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Фьюри признался, почему отказался проводить дуэль взглядов с Усиком
Бокс | 17 мая 2024, 06:31 7
Фьюри признался, почему отказался проводить дуэль взглядов с Усиком

Бой за титул абсолютного чемпиона мира состоится в Эр-Рияде (Саудовская Аравия)

Чемпионат мира по хоккею. Календарь и результаты матчей (обновляется)
Хоккей | 17 мая 2024, 07:00 1
Чемпионат мира по хоккею. Календарь и результаты матчей (обновляется)

Чемпионат мира в элитном дивизионе пройдет в Чехии

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.