Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1336
0

Сергій ГУПАЛЕНКО: «Не скажу, що ми сьогодні погано грали»

«Кардинал-Ровно» – «Ураган» – 5:0. Послематчевый комментарий главного тренера франковцев

Сергій ГУПАЛЕНКО: «Не скажу, що ми сьогодні погано грали»

Головний тренер «Урагану» Сергій Гупаленко:

- Звичайно, ми не очікували такої поразки, адже завжди граємо на перемогу. Я не скажу, що ми сьогодні погано грали. У першому таймі створили достатню кількість гольових моментів, але футзал це така справа, що якщо не забиваєш ти, то забивають тобі. Знову ж таки, як і в матчі з «Єнакієвцем», ми припустилися грубої помилки, пропустивши гол після виходу один на один. Причому, ми розбирали епізод у грі з «Єнакієвцем». Помилки припустився гравець, який не повинен був це робити. Але не буду зациклюватися на першому м’ячі і розбирати цей епізод, бо це довга розмова. Другий м’яч, я вважаю, зламав гру. Нічого не хочу казати, був пенальті чи ні. Якщо був, то це залишиться на совісті суддів. Те, що був фейр-плей, я вважаю, був, можливо, не бачили – можливо. Але в таких випадках, я вважаю, потрібно вибивати м’яч. Знову ж таки, не хочу спихнути вину на когось – ми програли гру самі.

Створювали моменти в першому таймі, і потрібно було забивати. Важко, коли не забиваєш жодного м’яча, то гру ти вже не виграєш. Тому другий тайм ми вже зіграли гірше. Після відпочинку моменти створювалися важко. За рахунку 0:2 ми пропустили третій швидкий гол. І знову ж таки, вихід «три в два» – неправильний м’яч, маю на увазі по відношенню до нашої команди. А пропустивши третій м’яч, за рахунку 3:0 уже грати складно. Ми намагалися відігратися, але як підсумок, чого би не хотілося, і я хлопцям кажу, що не можна пропускати 3,4,5. Ну п’ятий зрозуміло, це вже результат гри в п’ять польових. Ми хотіли забити бодай гол престижу. Ще за рахунку 3:0, я хотів випустити п’ятого польового, адже 3:0 – це ще не поразка. Але в цей час ми пропускаємо четвертий гол, і в принципі це вже було все. Тобто ми старалися забити гол, але не вийшло. Тому програли сьогодні, а отже ми були слабшими.

Ніякої недооцінки суперника не було, це можу стверджувати. Я до гри чув ваших вболівальників, чи то псевдовболівальників, яких теж вистачає. Так ось, вони казали: «Зараз «Ураган» наб’є їм 3-5 м’ячів, адже як можна так грати, що пропустити у Харкові 6 м’ячів». Повірте, можна. На жаль, мені не вдалося подивитися всю гру в Харкові, але уривки я переглянув. Якщо не помилюсь, уже після восьми стартових хвилин рахунок був 4:0 на користь «залізничників». Скажу вам, що це доля везіння, а ще багато залежить від гри голкіпера. Воротар пропускає з 15-ти метрів після удару Дмитра Клочка, якщо не помиляюсь. Я не скажу, що це ваш воротар зіграв невдало, можливо, це гравець пробив відмінно. І знову ж таки, пропустити за 8 хвилин чотири м’ячі – грати важко. І таке трапляється – це нещастя. Окрім того, я не скажу, що «Кардинал» слабший за «Локомотив», зараз не має слабких команд. Усі команди хорошого рівня, в усіх командах є досвідчені гравці, є молодь, яка до чогось прагне. Але таке трапляється.

Зараз чим цікавий чемпіонат – будь-яка команда може перемогти будь-кого із суперників. Не має такого, як раніше. «Шахтар» поїхав – всіх переміг, єдине, що не знали наперед з яким рахунком. А зараз такого нема.

Правда, нам важко тут грати, адже ми звикли до більш широкого залу. Але знову ж таки – це все наслідки наших помилок і тому подібне. Ще раз наголошую, я не вважаю, що ми так вже погано грали. Є доля везіння. Одна команда створює безліч моментів і не реалізовує їх, а інша 2-3 і забиває. І нікуди від цього не подінешся. Але кажуть – везе сильнішим, і це, напевно, правильно.

У нас зараз на перегляді в команді є бразильці. Одного із них ми вже підписали, і він гратиме після нового року. Інших поки що переглядаємо, і якщо вони підійдуть нам, то будемо трохи підсилюватися. На початку сезону ми не планували залучати легіонерів, хотіли грати лише українцями, але виходить так, що якщо боротися за перше місце, а в нас якраз таке завдання, то поки що складно. Можливо, не вистачає класу, але побачимо. У нас ще попереду є Луганськ, «Локомотив», побачимо, як буде далі. Ще не факт, що приїдуть бразильці, і тільки вони будуть грати. Якщо хтось нам сподобається і буде нам підходити, то ми залишимо на підсилення. На мою думку, вони повинні підсилити нашу команду, якщо вони хорошого рівня. Адже ми ще не дотягуємо і якщо перші дві невдачі можна списати на незіграність, знову ж таки був новий колектив, то…

Якщо молоді хлопці приходять в «Ураган», то вони повинні психологічно, в першу чергу, бути готовими, що ця команда грає лише за перші місця. І якщо ти психологічно не готовий, то толку буде мало. Але я не кажу, що в нас погані футболісти. У нас хороші футболісти, проте якщо тобі психологічно важко грати за перше місце, можна зрозуміти, адже це постійна напруга. Я розумію, це постійна напруга. Ти програв і це погано.
Чим хороші команди для яких: переміг – добре, програв – нічого страшного. Так легше всього грати, і я це знаю пособі. А ось коли ти граєш за перше місце – це постійна напруга і це дуже складно. А так виграв – заробив гроші. Ні – ніхто тобі нічого не скаже. Так простіше. Це все психологія, тому не багато таких футболістів, які психологічно стійкі і можуть грати за перше місце. Чим хороший був «Тайм», чим хороша «Енергія» – людям уже за тридцять, але психологія у них переможців. Вони вірять у себе, знають, що робити і їм вистачає класу. Тому вони досі на лідируючих позиціях.

Ми можемо прослідкувати це на прикладі збірної – грали всі, я вважаю, але те, що четвірка «Енергії» зіграла трошки краще за харківську – на це були свої причини, як на мій погляд. Все-таки, якщо «локомотивівська» четвірка разом, то це четвірка, а коли вона розбита… Я не вважаю, що Петро Шотурма, хоча він і наш футболіст, повинен був грати в цій четвірці. Тяжко тренуватися в одній, а грати в іншій. Адже багато залежить від зіграності гравців. І якщо ти граєш 3-5 років разом, то це набагато легше, ніж коли ти збираєш новий колектив. І ніби футболісти непогані, але складно створити єдине ціле. Складно, на це потрібен час, клас і потрібно бути психологічно готовим.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

IBF лишит своего титула победителя боя Усик – Фьюри. Стала известна причина
Бокс | 06 мая 2024, 20:36 2
IBF лишит своего титула победителя боя Усик – Фьюри. Стала известна причина

Звание абсолюта будет у победителя 2 недели – до поединка Хргович – Дюбуа

Стало известно, сколько Челси готов заплатить Шахтеру за трансфер Судакова
Футбол | 07 мая 2024, 07:05 3
Стало известно, сколько Челси готов заплатить Шахтеру за трансфер Судакова

Украинский полузащитник может пойти по стопам Михаила Мудрика

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.