Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 02 декабря 2012, 10:08
1194
0

Суперлига. Анонс игрового дня

В рамках очередного тура баскетбольной Суперлиги будет сыграно пять матчей

| Обновлено 02 декабря 2012, 10:08
1194
0
Суперлига. Анонс игрового дня

Справжні баскетбольні битви, несподівані поразки та яскраві перемоги, а також нові рекорди – все це в найближчих матчах чемпіонату Суперліги, п’ять із яких відбудеться в неділю, 2 грудня.

Центральний матч
 
На цю роль можуть претендувати два матчі за участю західноукраїнських команд. «Говерла» вирушила в гості до «ДніпроАЗОТу», а «Політехніка-Галичина» – до «Дніпра».
 
Незважаючи на те, що обидві команди із дніпропетровського регіону посідають місця в нижній частині турнірної таблиці, а їхні найближчі суперники – навпаки перебувають серед лідерів чемпіонату, досить згадати, як закінчилися поєдинки першого кола, щоб очікувати такої ж напруженої боротьби в недільних матчах.
 
Так, поступаючись перед останньою десятихвилинкою поєдинку першого кола вісьмома очками, «Політехніка-Галичина» зуміла відіграти відставання та вирвати перемогу в «Дніпра». Триочковий кидок Майкла Лі з сиреною приніс «левам» перемогу з рахунком 85-83.
 
Своє чергою, розгубивши двадцятиочкову перевагу після першої половини гри з дніпродзержинською командою, підопічні Євгена Мурзіна не без труднощів втримали перемогу в матчі з «АЗОТОм» із рахунком 80-74.
 
Матч-реванш
 
У грі з «Кривбасбаскетом», колишньою командою Айнарса Багатскіса, «Будівельнику» потрібно реабілітуватися за поразку від «Ферро-ЗНТУ», а крім того – за невдачу в першому колі.
 
Тоді, нагадаємо, рахунок матчу в Кривому Розі встановив Джеймс Флоренс, який за лічені секунди до кінця сміливо пішов у прохід і приніс перемогу «Кривбасбаскету» – 70-69. Гості мали час на те, щоб змінити рахунок на табло, однак Малкольм Ділейні, якому партнери доручили право завершального кидка, свій шанс змарнував. Безумовно, цього разу Ділейні та партнери докладуть чимало зусиль, аби взяти реванш.
 
Зустріч лідера й аутсайдера
 
Передостання команда чемпіонату приймає на своєму паркеті лідера турнірної таблиці «Ферро-ЗНТУ». Більше того, майбутні суперники займають діаметрально протилежні місця за результативністю – останнє й перше відповідно.
 
Але, навіть незважаючи на результат першого кола (92-66 на користь запоріжців), доля матчу викликає в наставника запоріжців Кирила Большакова занепокоєння: «Звичайно, нам хотілося б повернутися додому зі щитом, але відчуваю, що зробити це буде не так уже й просто».
 
«Рвати й метати»
 
Саме так пообіцяв грати одеським уболівальникам один із лідерів «акул» Андрій Агафонов після поразки від «Миколаєва». Але попереду в команди Олега Юшкіна ще більш складний суперник – «Черкаські Мавпи», які наразі перебувають у зоні плей-офф. До того ж у першому колі черкаська команда відносно легко розібралася з «ОДЕСОЮ», обігравши суперника з рахунком 98-74.
 
«Боротися з такою командою буде важко, – зауважив з цього приводу головний тренер «ОДЕСИ» Олег Юшкін. – Але ми перебуваємо в такому становищі, що повинні думати й налаштовуватися тільки на перемогу».
 
Важлива роль
 
Після матчу з «Політехнікою» головний тренер «ДніпроАЗОТу» Аудрюс Пракурайтіс відзначив не лише ветерана Володимира Гуртового, а й молодого Ігоря Сільковського, який, за словами наставника, повністю впорався зі своєю роллю, закривши Даррела Мітчелла. І справді, лідеру «політехів» у Дніпродзержинську вдалося реалізувати лише 3/16 кидків із гри.
 
Попереду в українця ймовірна дуель із найкращим гравцем «Говерли» Кінделлом Дайксом. Хоча сам Сільковський напередодні зустрічі зі своєю колишньою командою зауважив: «Якщо тренер довірить мені таке завдання, постараюся зробити для цього все можливе. Але, все ж таки, головне – впоратися з командною грою «Говерли».
 
На рубежі
 
Після результативно проведеної гри з «Миколаєвом» захиснику «ОДЕСИ» Джастіну Лаву до рекордного рубежу у 2000 здобутих очок у чемпіонаті Суперліги залишилося 4 пункти, які він може записати на свій рахунок уже в грі проти «Черкаських Мавп».
 
Своєю чергою, форвард і найкращий бомбардир черкасців Чарльз Томас має на рахунку 1977 балів рейтингу ефективності в чемпіонатах Суперліги, а враховуючи гру, яку останнім часом демонструє американець, йому цілком до снаги підкорити ювілейний показник уже в найближчому матчі. Нагадаємо, що у п’ятницю рубіж у2000 балів РЕ подолав захисник «ДніпроАЗОТу» Деррік Зіммерман.

Суперліга
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.