Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 30 ноября 2012, 16:39
6402
16

КРАСНИКОВ: «Металлист никого не продает и не покупает»

Спортивный директор харьковского клуба опровергнул очередные трансферные слухи

| Обновлено 30 ноября 2012, 16:39
6402
16
КРАСНИКОВ: «Металлист никого не продает и не покупает»
Евгений Красников

Посеред тижня зі стану головного харківського клубу прийшли вісті, варті уваги

1 грудня «Металіст» проведе останній цього року матч у національній ПЛ. На тренерській лаві слобожанської команди звично сидітиме пан Маркевич, який однак наразі перебуває не в Харкові й навіть не в Україні. Ми спробували поговорити з ним із приводу нашого референдуму (трієчки від Мирона Богдановича — вельми цінні!), однак коли зв’язалися з одним із найкращих тренерів України, то з тривогою почули, що днями йому… зробили операцію. На щастя, нічого страшного: у відомій німецькій клініці цій непересічній особистості з хитрим поглядом лагодили коліно, відтак уже на вихідних він сам керуватиме харківською командою в поєдинку із запорізьким «Металургом».

Отож повернули акценти редакційної уваги в інший бік, спробувавши з’ясувати всі актуальні трансферні чутки, пов’язані зі слобожанським клубом, у його спортивного директора — Євгена КРАСНИКОВА. Попри втому, Євген Олексійович прокоментував практично все.

— Хоч би що говорили, — зі старту бере оленя за роги пан Красников, — проте наразі актом об’єктивної дійсності є те, що ніяких трансферів ФК «Металіст» (Харків) не проводить. Тобто нікого не купуємо, нікого не продаємо, жодних переговорів не ведемо. 6 грудня завершуємо календарний рік, а вже по тому візьмемося за справу.

— А як же всі ті розмови про бразильця Веллітона, боснійця Місімовича й українця Кобіна? Грішать проти істини?
— Загалом, не повторюватиму те, що сказав вище, лише доповню: про Місімовича — це абсолютна брехня. Я такого футболіста взагалі не знаю… Ну, тобто, знаю, але маю на увазі те, що його прізвище навіть у несерйозних розмовах у клубі не виринало. Розумієте, підходячи до відкриття трансферного вікна, кожен ФК укладає попередні списки бажаних (можливих) придбань, а боснійця в нашому переліку не буде, запевняю вас.

— Добре, тоді давайте зайду з «чорного входу»… За останні два роки в сфері «закупівель» харків’ян установилася чітка тенденція: футболістів «Металіст» запрошує переважно з двох країн Південної Америки, «розбавляючи» їх українцями — ліміт дається взнаки. Як буде прийдешньої зими?
— У цілому, ви правильно висловилися, проте внесу корективи: щодо виконавців із вітчизняним паспортом, то й справді запрошуємо їх саме через особливості нашого ліміту. Ми б і не проти мати більше українців у складі, але де їх брати? Хороших майстрів із національним громадянством — обмежена кількість… А щодо латиноамериканців, то насправді не орієнтуємося на континенти й національності, наш пріоритет такий: конкретний гравець має підходити під наш стиль гри, й лише так! І виходить, що оптимальний варіант тут — бразильці та аргентинці… Про нове трансферне вікно: вважаю, що маємо сильну команду з укомплектованим складом, отож придбаємо одного-двох, максимум — трьох футболістів. Не більше.

— Укомплектована, кажете? А як спростувати те, що восени харків’яни часто виступали без форварда. Мабуть, нестача Девича й досі відчувається…
— Не погоджуюся: ми жодного разу не грали без нападника! У різних поєдинках, за ситуацією, ці функції виконували Тайсон або Бланко. За аналогічною схемою виступають сьогодні «Барселона» й збірна Іспанії, а раніше — італійська «Рома» часів Спалетті. Так що нічого нового не придумуємо.

— Євгене Олексійовичу, чинного чемпіонату «Металіст», як ніколи, близький до Ліги чемпіонів. Не в останню чергу через спад у «Динамо» й доволі неочікуваний підйом у «Дніпра», та все ж… Чи не спровокує це серйозні фінансові вливання у зимову трансферну роботу?
— По-перше, ніякого спаду в Києві немає: там працюють серйозні люди, «Динамо» — великий клуб, який наразі елементарно переживає не найкращі часи. По-друге, нинішній виступ «Дніпра» є цілком прогнозованим, бо в них і гроші серйозні вкладаються впродовж тривалого часу, а їхній тренер — один із найкращих у світі. Та й узагалі: ми на себе зважаємо, а не на конкурентів… По-третє, великі фінансові витрати на купівлю виконавців «Металіст» робив попередніми роками, тож тепер потреби в цьому не бачимо.

Володимир БАНЯС, Український футбол

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 16
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
alukard_Odessa
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Habarovskiy
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Habarovskiy
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
vladka76
Вью пустоватое, "ниачем". Красников явно отделывается общими словами. Ему явно есть, что сказать, но нехочет торопить события...
Хоть бы Тайсона и Сосу не потерять. Да и вообще - никого терять не надо пока, еще никакие цели не достигнуты.
Хоть бы Жажу вернуть и кого-нибудь на позицию правого защитника взять...
ПыСы С критикой Красникова я также НЕ согласен. Нашу селекцию хвалят, называют чуть не ли самой лучшей в Украине, а тут свои рассказывают. Не вяжется как-то.
golazzo.kh
Ребята , Красников умный человек посмотрите за какие деньги пришло большинство игроков. Единственное не понимаю стоимости Бланко 8.7 если не ошибаюсь . А вот Соса 2, Торесс бесплатно , Тольсирьери 2 , Кристальдо дороговато 6 , а в общем промахов было мало в основном с Уркаинцами и то за сколько перешли Ребенок , Лысенко и Оберемок ?
Dima_Mo
молодець заметилдавно вас не було видно пан сцыкун
alexmshch
Недолюблюю я этого Красникова. Вечно у него команда укомплектована. А у Металла проблемы с форвардом и защитой.
pal_al
Ви Вуйкоі не як не Кийів, а в попечеречину завзяттю мови гомоніть далі, тільки аватарка не по фен-шую...
Бажаю не втопитись від злісті у своїй слюні.
knock_Kyiv
"цій непересічній особистості з хитрим поглядом лагодили коліно",
"зі старту бере оленя за роги пан Красников", - це пан Баняс сам писав, чи комусь із першокурсників дав заробити?
---
Цікаве питання до пана Краснікова: у чому різниця між "спадом" і "не найкращими часами"?
pal_al
Не красникову оценивать собственную работу, а он не стесняясь это сделал.
"Сам себя не похвалишь - ни кто не похвалит" - вот красная нить этого интервью. Ведь в реале нет Брауна в Металле, нет Девича, нет Олейника ( хотя этот динамовский вскормыш), Бланко -которога ставил Маркевич на опорникуа вдруг нападающий? Гонет беса этот красников. Без покупки форварда? о чём он нам трёт? А в остальном надеясь на Гений Маркевича? Имхо МБМ пора ультиматум Ярославскому на работу красникова ставить.
kolezey2
поговорил ниочем,а нападающих крути -верти а надо покупать,и не одного,то что укомплектованна-лукавит,проблемы состава вижу даже я ,не специалист, а самый что нинаесть обычный болельщик
serjio_1985
Действительно жаль, что люди уже говорят не видать Металлисту третьего места, а когда-то говорили о втором ...
funnyFAN
мда, если не будет вливаний то нам больше не видать третьего места.
Balabuz
СОсу точно нет
Он играть, гад, не хочет...вот и симулирует...а жаль...
il_cetriolo
если Тайсона м Сосу удержим - трансферная кампания удалась!
Bianko79
Правого защитника, так и нет. Если не играет Вильягра, выставляются пожарные варианты. Так что если вдруг у нас появится +1 правый вингер, все будут только рады. Да и с левым флангом не все хорошо, бывает....