Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 30 ноября 2012, 12:25
1056
0

Суперлига. Анонс игрового дня

В рамках очередного тура баскетбольной Суперлиги будет сыграно семь матчей

| Обновлено 30 ноября 2012, 12:25
1056
0

 

Одразу два суперматчі очікують на вболівальників у п’ятницю, 30 листопада, під час чергового туру чемпіонату Суперліги.
 
Центральний матч
 
В одному з них зустрінуться третя та друга команди Суперліги – столичний «Будівельник» прийматиме запорізький «Ферро-ЗНТУ».
 
Підопічні Айнарса Багатскіса, які після перемоги над ізраїльським «Хапоелем» у ЄвроКубку, перебувають у піднесеному настрої, спробують реабілітуватися за виїзну поразку в першому колі. Тоді в Запоріжжі «будівельники» поступилися з рахунком 78-97, не зумівши стримати в другій половині потужний квартет легіонерів «Ферро» в складі Річарда Гуінна, Джеремі Шаппела, Кемерона Мура й Ренді Калпеппера.
 
Саме цього остерігається головний тренер «Ферро-ЗНТУ» Кирило Большаков напередодні зустрічі: «У першій половині запорізького матчу кияни демонстрували гідну гру, а після великої перерви моїм підопічним на емоціях вдалося довести свою перевагу. У п’ятницю, впевнений, «Будівельник» вийде на арену столичного Палацу спорту в піднесеному настрої. Адже двома днями раніше команді Айнараса Багатскіса вдалося там обіграти в єврокубковому протистоянні єрусалимський «Хапоель Мігдал»... Тож на нас чекає важке випробування».
 
Окрема увага вболівальників, безумовно, буде прикута до нової дуелі найрезультативніших гравців своїх команд – Малкольма Ділейні (16.4 очка в середньому за гру) та Ренді Калпеппера (21.2 очка). Попередня, нагадаємо, завершилася на користь найрезультативнішого гравця Суперліги.
 
Супердербі
 
Ще одна гра, яка претендує на звання центральної, відбудеться в Маріуполі. Місцевий «Азовмаш», який напередодні пережив зміну головного тренера, а також втратив на тиждень через травму свого лідера й найкращого бомбардира Менні Харріса, очікує на «Донецьк».
 
Команди ще не зустрічалися в рамках Суперліги в нинішньому сезоні, однак встигли зіграти матч у Єдиній Лізі ВТБ – тоді перемогу з рахунком 75-68 святкували «тигри». І хоча обом колективам не вистачає стабільності, а в турнірній таблиці «Азовмаш» відірвався від географічного сусіда на три перемоги, донецьке дербі, як і причорноморське, свідками якого всі стали минулого тижня, завжди має принциповий характер.
 
«Кілька днів тому «Азовмаш» змінив головного тренера. Сергій Завалін – чудовий вибір – і як фахівець, і як особистість. Саме з ним я виграв перший титул в Україні. Можу побажати йому тільки удачі на новому старому місці, – зауважив з цього приводу захисник «Донецька» Рамел Каррі. – Не буду приховувати, обидві команди зараз демонструють не той рівень гри, який усі від них чекають. Тут і щільний графік, і багато інших нюансів, але, думаю, всі ще побачать нашу реальну силу».
 
Повернення
 
Сергій Завалін вперше з листопада 2010 року виведе «Азовмаш» на паркет у якості головного тренера. До того фахівець, котрий останнім часом відповідав за підготовку молоді в маріупольському клубі, встиг врятувати для «левів», здавалося б, безнадійно провалений сезон 2009-2010 рр., привівши клуб до золотих медалей Суперліги.
 
Очікуваний дебют
 
Український захисник Руслан Отверченко, який у попередні сезони захищав кольори БК «Київ», перейшов на правах оренди до «Донецька» й цілком може дебютувати за «тигрів» уже в дербі з «Азовмашем».
 
Матч-реванш
 
Не менш цікавим, ніж матчі в Києві та Маріуполі, обіцяє стати протистояння в Южному, де місцевий «Хімік» спробує взяти в «Черкаських Мавп» реванш за болючу поразку 58-78 у грі першого кола.
 
«У першу чергу, ми хочемо взяти реванш за прикру поразку в Черкасах і довести, що ми недарма посідаємо першу сходинку в турнірній таблиці. Звичайно, в Черкасах хороша команда, яка нещодавно посилилися Томасом Делінінкайтісом, а це – досвідчений снайпер, який дуже підходить їхньому стилю гри, – зауважив помічник головного тренера БК «Хімік» Віталій Степановський. – Наше завдання в цій грі – поборотися на підбиранні, тому що цей компонент матиме суттєве значення».
 
Натомість перед матчевий коментар Йовіци Арсіча, головного тренера БК «Черкаські Мавпи», сконцентрований виключно довкола власної команди: «Делінінкайтіс потроху вливається в команду, але поки що на 100 відсотків ще не готовий. Приємно, що до Южного команда приїхала в піднесеному бойовому настрої, всі гравці здорові й готові до непростого матчу, впевнений, що гра буде дуже цікавою, також є впевненість у власних силах, думаю, в нас непогані шанси. Щодо суперника, то програш «Тарту» має, навпаки, їх згуртувати. «Хімік» будь що намагатиметься реабілітуватися перед власними вболівальниками. Але я особливо про це не думаю, нам важливо самим показати свою гру».
 
На рубежі
 
Плеймейкер «ДніпроАЗОТу» Деррік Зіммерман має чудові шанси вже в матчі з «Політехнікою-Галичиною» здобути 2000 балів рейтингу ефективності в Суперлізі. Наразі в його активі – 1993, завдяки чому він посідає загальне шосте місце та четверте серед «діючих» баскетболістів, поступаючись лише Рамелу Каррі («Донецьк»), Джеремі Шаппелу («Ферро-ЗНТУ») й Джастіну Лаву («ОДЕСА»).
 
Крім цього…
 
А крім цього, на вас чекає матч між «Дніпром» і «Говерлою», які в першому колі влаштували справжній трилер, що завершився з рахунком 63-62 на користь дніпрян. В інших зустрічах «ДніпроАЗОТ» прийматиме «Політехніку-Галичину», «ОДЕСА» – географічних сусідів із Миколаєва, а «Київ» – «Кривбасбаскет».
 
Не пропустіть – буде гаряче. Прямі он-лайн трансляції всіх матчів – у відео-розділі на нашому сайті. Найкращі матчі в записі – на телеканалі «Спорт1»:
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.