Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Россия
| Обновлено 28 ноября 2012, 16:46
1309
0

ГРОЗНЫЙ: «Спартаку нужно вернуться к кандидатуре Романцева»

Экс-наставник московского клуба прокомментировал увольнение Унаи Эмери

| Обновлено 28 ноября 2012, 16:46
1309
0
ГРОЗНЫЙ: «Спартаку нужно вернуться к кандидатуре Романцева»
Вячеслав Грозный

Московський «Спартак» після розгрому від «Динамо» залишився без головного тренера — іспанця Унаї Емері.

Про ситуацію в клубі, мабуть, ніхто не розповість краще за колишнього тренера «червоно-білих» В’ячеслава ГРОЗНОГО:

— Гадаю, для українських уболівальників буде доречним порівняти «Спартак» із київським «Динамо». Порівняння базується на дотриманні своєї стилістики гри, своєї філософії. Оскільки мав честь шість років працювати помічником Олега Романцева, то можу сказати, що назавжди залишуся спартаківцем, так само, як, приміром, Олег Блохін є динамівцем. Це великі клуби. До прикладу, можу зрозуміти шанувальників киян, які прагнуть бачити притаманний саме «Динамо» стиль. Нехай і часи не ті, й футбол змінився… Але такі речі повинні шануватися. Стиль москвичів — це той футбол, який нині демонструють «Барселона» та «Арсенал»: короткі передачі та контроль м’яча. Ми вже багато років тому грали саме так. Можливо, не було виконавців такого рівня, але гра будувалася за схожими до цим клубам принципами.

Москвичі запрошували непоганих фахівців. Слова поганого не можу сказати ні про Унаї Емері, ні про Невіо Скалу. Але не кожному тренеру вдасться давати результат при збереженні традицій та подальшому їхньому розвитку. Іноземець ніколи не зможе відчути, що таке «Спартак». Так само й футболісти, які мають грати не за гроші, а за ромб на грудях.

Тому в такій ситуації, гадаю, московській команді варто повернутися до кандидатури Олега Романцева, людини, котра зробила для «Спартака» стільки, що переоцінити неможливо. Сподіваюся, що в Олега Івановича буде бажання повернутися до керівництва футбольної команди, хоча й так за час, коли колективом керував Валерій Карпін, він виконував функції консультанта. Має повернутися та атмосфера, той дух, що властивий москвичам.

Зараз колектив до зимової перерви поведе саме Карпін. Про нього також варто відізватися як про «свою» людину. Він хороший менеджер, у нього є необхідна жилка. Йому довіряє Леонід Федун, власник клубу.

Унаї Емері дуже мало часу працював. Він дуже емоційний, щиро хотів підняти команду на новий виток розвитку, але не вдалося. Іспанська модель, якою той користувався у «Валенсії», не спрацювала. У Росії всі команди вміють оборонятися, ще й значно краще, ніж на Піренейському півострові. Там значно більше простору для атакуючих команд. У Росії неможливо провали в захисті компенсувати грою в атаці. Я не побачив, щоб «Спартак» динамічно рухався як у плані набору очок, так і в ігрових компонентах.

«Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 07:01 8
Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина

По последним слухам, Андрей не согласился на продление контракта и может покинуть клуб

Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной
Футбол | 24 апреля 2024, 17:24 4
Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной

Украинский вратарь отрицает, что мяч пересек линию

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.