Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 27 ноября 2012, 23:30
2058
5

Мирослав СТУПАР: «Грисьо потерял контроль над игрой»

Экс-арбитр ФИФА поделился мнением о матчах 17-го тура УПЛ, которые прошли на выходных

| Обновлено 27 ноября 2012, 23:30
2058
5
Мирослав СТУПАР: «Грисьо потерял контроль над игрой»
Мирослав Ступар

Екс-арбітр ФІФА підтверджує — помічені позитивні тенденції зберігаються

«Чорноморець» — «Кривбас» і «Ворскла» — «Волинь». Ці поєдинки поєднує те, що тут мало підстав для розмови, бо, крім певних дрібних моментів, майже не було епізодів, вартих акцентуації. Однак у тім-то й річ, що майже в обох випадках сталися ігрові ситуації, недостатньо добре висвітлені телебаченням, коли гравець однієї з команд (конкретніше — «Чорноморця» та «Ворскли») падав у штрафному майданчику суперника, проте судді не свистіли. Може, правильно робили — якісних повторів, наголошую, не було. А в одеському матчі, вочевидь, другий гол було забито з офсайду, проте необхідного повтору нам не дали, а жодна телепрограма на цьому не закцентувала.

«Шахтар» — «Говерла». Немає про що говорити, навіть Олександрові Севидову.

«Зоря» — «Металург» Д. Тут усе — цікавіше. По-перше, фол Миколи Морозюка на Павлові Худзіку: арбітр, уважаю, мав за таку грубість показувати червону картку донеччанину — добре, що там без тяжкої травми обійшлося. По-друге, з певного моменту рефері гри Юрій Грисьо втратив над нею контроль, відтак гравці обох команди почали, грубо кажучи, «пресувати» його.

«Іллічівець» — «Карпати». Так іноді трапляється, що добре проводиш матч, аж раптом стається один епізод, який усе змінює… Саме це пережив у неділю арбітр Віталій Годулян у Маріуполі: він чудово провів цей матч, але все зіпсувала остання — навіть не хвилина, а секунда. Отой епізод, коли Віталій Федотов двома руками вкинув м’яча у сітку… За всієї поваги до Годуляна, з цього приводу згадую, як свого часу старший рефері казав мені: «Треба мати масло в голові!» Отож і одеситу треба було звернути увагу бодай на активність протестів гравців «Карпат». А якби цей епізод стався за рахунку 1:0? Головна причина, яка стає передумовою цих епізодів, у тому, що немає потрібної взаємодії між головним арбітром і його помічниками: кожен діє сам по собі, не узгоджує власні дії з іншими. Ну, повинен був асистент Годуляна допомогти йому в тому епізоді! Не хотів би звинувачувати Федотова, котрий цього сезону вже не вперше стає центром неоднозначного ігрового моменту: вважаю, що він руки виставив інтуїтивно.

«Динамо» — «Арсенал». Складно вдаватися до коментарів, бо гра йшла в одні ворота. На додаток — жодних епізодів щодо арбітражу, гідних окремої уваги: рефері був фактично непомітним, не псуючи зустріч… До слова: не варто спускати всіх собак на арсеналівського воротаря Юрія Паньківа, адже, за великим рахунком, він почав помилятися вже тоді, коли рахунок у матчі став незворотним.

Проміжне резюме. Як бачимо, раніше помічені тенденції зберігаються. На жаль, 17 тур був неповний у плані зустрічей на вихідних, учора зіграно цікаві матчі…

Володимир БАНЯС, «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
S_L_B
Потрібно запитати в Мандзюка. Або в Срни.
knmua
мяч попал в руки, которые находились в поднятом состоянии! попал бы мяч в грудь, а если и попал то куда отскочил бы уже никто не узнает! поэтому говорить о том же результате, как минимум, нелогично! Нападающий сыграл руками и судья должен был отменить гол!
п.с. если бы так сыграл защитник? пенальти был или нет?!!!
skirtach-81
100% согласен с загаловком, Грисьо - слабый
doc_i
Если бы мяч попал не в прижатые к груди руки Федотова, то попал бы в грудь с тем же результатом. Как по мне, судья прав, засчитав гол.
Nord-West
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил