Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 24 ноября 2012, 22:18
11550
35

Заря – Металлург Д – 1:2

Перша вольова перемога «Металурга»

| Обновлено 24 ноября 2012, 22:18
11550
35
Заря – Металлург Д – 1:2

Поєдинки суперників з одного регіону завжди викликають підвищений інтерес. До того ж, команди у турнірній таблиці розділяло лише три пункти. «Зоря» в разі великої перемоги над «Металургом» могла навіть випередити своїх суперників. Разом з тим, гості безумовно прагнули взяти реванш за прикру домашню поразку від «Зорі» у першому колі з рахунком 1:2.

Юрій Максимов після перемоги в минулому турі над «Динамо» стартовий склад вирішив не змінювати. До речі, для серба Лазіча це був 100-й матч в українських чемпіонатах. У складі ж «Зорі» травмованого наприкінці попереднього матчу Постранського замінив Козаченко. Замість Ліпартії та Білого на поле вийшли Любеновіч та після тривалої паузи Чайковський. Відбувши дискваліфікацію, повернувся в основу  «Зорі» і Даніло.

Перший небезпечний момент виник біля воріт господарів, але Лазіч потужним ударом пробив вище воріт. Натомість «Зоря» скористалася своїм шансом і відкрила рахунок. Після дальнього удару сходу Ігнатьєвіча Бандура відбив м’яч, який відлетів на протилежний фланг атаки, де Худзік, скориставшись відсутністю концентрації Голайдо, влучно пробив під поперечину.

Донецька команда швидко могла встановити рівновагу, але Траоре не зумів перехитрити Козаченко, який ризиковано залишив воротарський майданчик і намагався допомогти ще двом оборонцям. Гості продовжували шукати шляхи взяття воріт суперника і Траоре з близької відстані не зумів влучити рамку воріт.

Напруга на полі, де ніхто не хотів нічим поступатись, продовжувала зростала, і арбітру доводилося втихомирювати грубу гру зі сторони гостей з допомогою жовтих карток. Не виходили штрафні удари і у Морозюка, коли м’яч летів по центру воріт в руки Козаченко.

Після перерви гравці «Металурга» захопили ініціативу, але в одному з епізодів Козаченко рятує команду, перевівши м’яч на кутовий після удару головою Траоре. Юрій Вернидуб, намагаючись підсилити гру в атаці, випускає на поле Ліпартію, а невдоволений Любеновіч так довго залишав поле, що отримав справедливий «гірчичник» від арбітра Юрія Грисьо.

Тим часом, гравці обох суперників продовжували самовіддано вести боротьбу за м’яч, яка в основному велася на підступах до воріт. Ігрових зіткнень та падінь не бракувало, як і больових гримас на обличчях футболістів. «Зоря» швидше переходила від оборони до атаки, одна з яких завершилась вилазкою та ударом низом Данило, але Бандура  ліквідував загрозу.

У свою чергу, контратака «Металурга» таки завершилась взяттям воріт «Зорі». Навісна передача Дімітрова знайшла у центрі штрафного Траоре, удар якого прийняла на себе штанга, а першим на добиванні виявився Нельсон. До речі, для голландця це був перший гол у лізі (у 15-й грі).

Потім був епізод, коли після флангової передачі м’яч потрапив у руку Морозюка, і гравці «Зорі» почали апелювати до арбітра. В підсумку Шуніч та Худзік поповнили список попереджених гравців у донбаському дербі. Тут же міг вирвати перемогу досвідчений Дімітров, але Козаченко знову рятує команду від неприємностей.

Здавалось, що напружений поєдинок завершиться  бойовою нічиєю, що напевно було б справедливим підсумком гри. Проте під завісу гри «металургам» явно пофортунило, коли Ігнатьєвіч, намагаючись головою вибити м’яч, «зрізав» його у власні ворота, заставши зненацька Козаченка.

У підсумку, донецький «Металург» здобув свою першу з початку чемпіонату вольову перемогу, а загалом вже сьому гостьову за час своїх виступів у Прем’єр-лізі. Раніше донецькі «металурги» лише раз в матчі проти луганського клубу зуміли переламати хід поєдинку, здобувши ще у 2006 році вольову перемогу, але з рахунком 3:2, причому на своєму полі. Що стосується автоголу Ігнатьєвіча, то для Ніколи це вже другий у лізі «самостріл», після березневого гостьового автоголу з «Дніпром».

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Заря» – «Металлург» Д – 1:2

«Заря»: Дмитрий Козаченко, Игорь Коротецкий, Игорь Чайковский, (Максим Игоревич Белый, '80), Никола Игнатьевич, Тони Шунич, Данило Де Оливейра, (Ярослав Олейник, '90), Александр Грицай, Никита Каменюка, Павел Худзик, Желько Любенович, (Джаба Липартия, '62), Лаки Идахор
«Металлург»: Александр Бандура, Александр Воловик, Велизар Димитров, (Артем Барановский, '93), Джордже Лазич, (Геворг Казарян, '65), Данило, Денис Голайдо, Карлен Мкртчян, Константинос Макридис, Николай Морозюк, Грегори Нельсон, (Гаэтано Моначелло, '90), Драман Траоре

Судья: Юрий Грысьо (Львов)

 Павел Худзик, 12. - Грегори Нельсон, 78, Никола Игнатьевич, 91, автогол
 Желько Любенович, 62. Тони Шунич, 81. Павел Худзик, 82. - Карлен Мкртчян, 25. Грегори Нельсон, 38. Александр Воловик, 70.

Удары (в створ): 5 (3) – 10 (7).
Угловые: 2 – 3.
Офсайды: 4 – 3.

Зрителей: 3.000
Оценка поля: 5
Честная игра: 7,500 - 8,570.

ЗАРЯ – МЕТАЛЛУРГ Д. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

«Лучший матч за Реал». В Испании оценили игру Лунина против Ман Сити в ЛЧ
Футбол | 18 апреля 2024, 10:01 3
«Лучший матч за Реал». В Испании оценили игру Лунина против Ман Сити в ЛЧ

Украинский вратарь помог команде выйти в полуфинал турнира

Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 01:50 1
Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити

Тибо опубликовал короткий твит после ответного матча 1/4 финала Лиги чемпионов

Комментарии 35
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
rno555
ну не можу зрозуміти- для чого такий арбітраж- чи може тому що Максимов тисне суддів -поки що морально- чому йому таке дозволено?- а ЗЛ-симпатична команда- вона грає а не ломає як МД
Hawkins
Коля, блять, как же так... Один из лучших игроков нынешней Зари и такая ошибка. Как же обидно...
zhevaua
Я понял в чем тут фишка. Сейчас Заря покажет всем, что уже Лига Европы им не нужна, а потом как порвет всех на немецкий крест.
Ice888
Більше пишіть українською статті. Приємніше читати і народ стане грамотнішим.
lviv-999
Який талант Максимова!!!!!Хоч дуже поважаю цього спеціаліста та Метадон нічого не показує!!!!!!дикий фарт і купа судівських помилок на користь Метадона ось і весь результат першої частини сезону!
Поручик Ржевский
Гаряче, я смотрю, на подступах к Лиге Европы.
ПЛ Украины рулит !!!
maxys
Каждый год рассказы о лиге европпы, по результатам каждый год - борьба за выживания. Чо за фигня???
JohnyTempus
Уже який сезон тільки боротьба за виживання.
JohnyTempus
1) Радий за результат. Вірб в талант максимова. Хай добивається результату.
2) Чого Майкон засів так на лаву глибоко? Вже навіть в Зорі не виходить
yuriy_kent
Будут и ответы. Скоро...
xaoc333
Заря за что ты так ненавидишь луганчан? Пора уже играть нормально...
fairplay
Одни вопросы..
yuriy_kent
Так может не в футболистах дело?
fairplay
Это не причина пропадать. На нем и Каменюке на 70% строилась игра команды. Что не матч, то была передача или гол. Теперь нет всего этого, и место в таблице соответствующее.
yuriy_kent
Ну Безус не так уж и хорош, как о нём пишут. Лично моё мнение...
yuriy_kent
На неделе буду в Донецке. К стати, и в Днепропетровск также планирую приехать...
starmak
плыли, плыпи а на берегу обосрались. и что самое обидное что это закономерность
fairplay
yuriy_kent — 24.11.2012 20:54
Никакой выгоды. Просто никто не знает куда пропали. Представь, вот есть сейчас Безус, а через год -ни слуху-ни духу.
yuriy_kent
Так выгода в чём и у кого чтоб таких перспективных игроков держать на банке?
Дукалис Андрей
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил