Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1131
2

Николай КОСТОВ: «Радует, что форварды забивают»

Наставник «Карпат» размышляет на тему нынешней формы своей команды

Львівські «Карпати» здобули три домашні перемоги поспіль, у тому числі й кубкову над «Металістом». Забивши «Кривбасу» й «Волині» на «Україні» аж вісім голів (розгром криворіжців 6:0 став найбільшою перемогою карпатівців у національних чемпіонатах), «зелено-білі» нарешті відірвалися у Прем'єр-лізі від зони вильоту - на п'ять очок. Останні домашні матчі «Карпат» додали їхнім уболівальникам оптимізму. Враженнями від виступів своїх підопічних поділився головний тренер «Карпат» – 49-річний болгарський фахівець Ніколай Костов.

– Останні перемоги, мабуть, додали гравцям «Карпат» психологічної впевненості?
– Команда ще не вийшла з кризи, а тільки виходить із неї. Наші перемоги в трьох останніх домашніх матчах є результатом зусиль, яких усі футболісти докладають на тренуваннях. Що буде далі, прогнозувати важко. Але щиро сподіваюся на те, що в нашій команді усе буде добре.

– Лукас – серед найкращих бомбардирів чемпіонату. Забивали Кенія, Штіліч...
– Тішить, що наші атакувальні гравці забивають. Ці футболісти добре відкриваються на полі, активно рухаються, використовують вільний простір.

– На «Карпати» чекають цього року ще два матчі - виїзний з «Іллічівцем» і домашній з «Ворсклою». Яке завдання ставите в цих поєдинках?
– Ми зараз у такому турнірному становищі, що треба досягати максимального результату в кожному матчі. Водночас прагнемо, щоб, окрім очкових здобутків, команда демонструвала видовищний, комбінаційний футбол. Щодо найближчих суперників «Карпат»... Не хочу нікого обговорювати. Насамперед я дивлюся на свою команду. І вірю в неї.

– В основному складі дебютували кілька гравців із молодіжного складу «Карпат»...
– Вони непогано проявляють себе на полі, але не можу сказати, що вже набралися досвіду. Утім, ми віримо в них. Будемо підтримувати нашу молодь.

– Не за горами зимове міжсезоння. Як «Карпати» планують підсилюватися?
– Обговоримо це з моїми керівниками, в тому числі зі спортивним директором. Не варто чекати, що «Карпатам» буде потрібно багато нових гравців. Хочу заспокоїти вболівальників; нинішній склад «Карпат» може добиватися непоганих результатів. До речі, я дуже вдячний уболівальникам «Карпат» за їхню участь у нашій грі. Вони створюють дуже приємну атмосферу на стадіоні, підтримують футболістів. Якщо вболівальників буде на трибунах іще більше, буде ще краще – і для команди, і для Львова.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
bandera.lev
респект! Стриманно і культурно!