Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 20 ноября 2012, 13:44
1680
1

Павел КСЕНЗ: «Немного непривычно играть на новой позиции»

Игрок львовских «Карпат» рассказал об адаптации в новом амплуа

| Обновлено 20 ноября 2012, 13:44
1680
1
Павел КСЕНЗ: «Немного непривычно играть на новой позиции»

З початку чемпіонату «Карпати» мали клопоти з позицією правого захисника. Зазвичай, там грав Ігор Озарків, але номінально він гравець середини поля, а не флангу. Саме завдяки Озарківу, якого вилучили в кубковому матчі проти «Металіста», на місце правого бека вимушено відійшов Павло Ксьонз. Після цього він зі свого місця не сходить – настільки гармонійно 7-ий номер «зелено-білих» влився в нову позицію. От і в матчі проти «Волині» Павло дуже активно грав від першої до останньої хвилини, за що отримав визнання від провідних сайтів, які включили його в перелік кращих гравців туру. 

– На післяматчевій прес-конференції головний тренер «Карпат» Ніколай Костов сказав, що тебе чіпати на цій позиції не будуть. А як тобі самому вдалося перекваліфікуватися з вінгера на правого захисника? 
– Трішки незвично, але потрохи я вже починав вникати. Звісно, тактично ще досконало не розумію усіх нюансів, але партнери мені постійно підказують. Треба більше про оборону думати, але крім того, не забувати про атаки, підключатися, допомагати нападникам. Приємно, що Тренер сказав, що не буде мене рухати. Я зі свого боку старатимуся відповідати усім критеріям і допомагати команді чим зможу.
 
– А тобі самому подобається грати в обороні?
– Ми зараз в такій ситуації, що поняття «подобається» чи «не подобається» не актуальні. Треба грати там, де каже Тренер. Мені приємно, якщо я приношу команді користь, приємно, що Ніколай Костов довіряє мені. Тому залишається тільки грати на повну силу, щоб не підводити ні його, ні наших фанатів. 
 
– Другий гол це награна комбінація чи імпровізація? 
– У нас такий стиль гри. Крайні захисники часто до атак підключаються, а хавбеки зміщуються в центр. Якщо є вільна зона, то туди ми й вриваємося. Сказати, що це награна атака, я не можу, швидше, ми просто розуміємо один одного набагато краще. 
 
– Швидкий гол дуже допоміг? 
– Звичайно, як і кожній команді. Це додає впевненості. І нам також додало. Одразу ж ми могли забивати ще два голи. Мали серйозну перевагу, але захисники виносили м’яча з порожніх воріт. Добре, що так вийшло, ми перемогли 2:0.
 
– Наш наступний суперник – «Іллічівець» з Маріуполя...
– Можу сказати, що ця команда добре готова у фізичному плані. Але є певні проблеми зі стабільністю – вони можуть відібрати очки в лідера, а можуть програти аутсайдеру. Микола Павлов хорошу команду зробив. Але ми поїдемо туди перемагати.
 
Інформаційний центр ФК «Карпати»
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
kanapik
Заслуга Костова