Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 17 ноября 2012, 10:23
2513
22

«Карпаты проигрывают из-за судейских ошибок»

Экс-игрок «Карпат» поделился своим мнением о нынешнем состоянии команды

| Обновлено 17 ноября 2012, 10:23
2513
22
«Карпаты проигрывают из-за судейских ошибок»

Свого часу Роман Зуб пограв і за луцьку «Волинь», і за львівські «Карпати». Уболівальники обох команд завжди любили бійців, футболістів, які не шкодують себе і готові заради перемоги віддати всі сили. Саме таким був і улюбленець львів’ян Роман Зуб, який зараз, не без успіху, допомагає Ігорю Йовічевічу тренувати молодіжну команду «Карпат». Перед матчем проти «Волині» він відповів на запитання Інформаційного центру футбольного клубу «Карпати».

– Пане Романе, молодіжна команда «Карпат» виграла 4 матчі поспіль. В чому секрет такого успіху?
– В роботі. Видно, що хлопці стараються, працюють. Я не знаю, що було раніше, і як вони працювали, але зараз можу сказати, що результати роботи переносяться на поле. Як тренуються, так і грають.

– У нещодавньому інтерв’ю Микола Жовтюк розповідав про вас, як про мотиватора. Яким чином ми мотивуєте команду?
– Все-таки, більшим мотиватором в нашій команді є Ігор Йовічевіч. І треба сказати, що мотиватор він дуже непоганий. Я ж більш індивідуально з гравцями розмовляю. Не можу ж я перекрикувати старшого тренера. З мого боку було б не коректно говорити більше за нього (сміється). Насправді ж усе нормально.

– Ніколай Костов уже забрав від вас п’ятьох молодих гравців, які дебютували за першу команду. На вашу думку, хто може стати наступним?
– Я думаю, що наразі таких гравців два. Насамперед, це Володя Костевич (він уже, правда, дебютував за основний склад – у минулому чемпіонаті в матчі проти «Чорноморця» – Авт.). Цей хлопець, на мій погляд, уже готовий до того, щоб вийти на заміну і допомогти основній команді. Ще один гравець – це Арман Кен Елла. Він дуже здорово відкривається для передач, грає в один дотик. Камерунець дуже хороший і розумний футболіст. Для нього не складає проблеми обіграти суперника один в один. Він також міг би загострити гру в останні півгодини матчу.

– Все ж наразі молоді хлопці, які дебютували за основу, здебільшого виходять на заміну...
– Все через брак досвіду. У Прем’єр-лізі треба і мислити швидше, і накривають тебе агресивніше. От тому і непросто. Але попри це мене приємно вразив Олег Білий. Думаю, що наразі він проявив себе найкраще з поміж усіх, хто дебютував за основу останнім часом. Він грав на позиції правого захисника, хоч в молодіжці діяв і в центрі оборони, і на місці опорника. Видно, що з характером та бажанням у нього проблем нема. На жаль, зараз він травмований і до Нового року грати не зможе.

– Молодіжка у попередньому турі виграла матч в Харкові, а основа програла...
– Якщо вас цікавить моє бачення причин поразки, то їх дві. По-перше, я не побачив у «Карпат» такої зібраності, з якою вони грали проти «Металіста» у Львові. А по-друге, це, звичайно, суддівське упередження до нашої команди. Я можу навіть не задумуючись назвати кілька епізодів, в яких судді відверто помилялися на користь харків’ян. Перше – це непризначене пенальті у ворота господарів. Друге – це момент, коли Торрес просто розігнався і влетів у ноги Штілічу. За це треба було давати червону картку. Кас’яна вигнали за куди менше порушення. Третє, це епізод, коли Березовчук грубо зрубав Кенію. Ще був момент, коли м’яч виходив за лінію воріт від Папи Гуйе просто біля Наталії Рачинської, але вона трактувала епізод на користь «Металіста». Це я сходу сказав, а якщо уважно передивитися матч, то можна в рази збільшити кількість таких вчинків з боку суддів.

– У Прем’єр-лізі є трансляції, є повтори. А в молодіжному чемпіонаті нема. Там, мабуть, суддівська проблема стоїть ще гостріше...
– Що тут говорити? У Дніпропетровську ми перемагали «Дніпро» 0:3. Коли ми забили третій гол, суддя Жабченко просто почав чудити. Якби він судив об’єктивно, то ми забили б п’ять чи шість голів. У нас йшла гра, ми були на куражі. Але він показав, як можна легко і просто поламати гру. Все елементарно: там де ми заробили штрафний, він не свистить. Там де суперник упав – там свисток.

– І що робити?
– Якби моя воля, я б насамперед подякував цілому нашому суддівському корпусу і відправив би всіх додому, а за ті гроші, які отримують арбітри, запрошував би іноземних суддів. А наші хай сидять, дивляться і думають. Якби іноземці помилялися – то ми б знали, що це помилки, а не щось інше. Бо я особисто не вірю, що ставлення суддів до «Карпат» та «Говерли» – це помилки. Це вже, вибачте, в голові не вкладається.

– Коли ви самі грали, були такі відрізки, що судді постійно помилялися на користь суперників?
– Ні, аж такого не було. Це ж не просто помилки, вони не випадкові. Я відчуваю це інтуїтивно. Як таке може бути, щоб в кожному матчі була червона картка? Це дуже нездорова річ.

– Ви за «Волинь» пограли ненабагато менше, ніж за «Карпати». Наш суперник, очевидно, не чужа для вас команда?
– Справді, у Луцьку я грав з 1990 по 1992 роки, і ще пару матчів років за 10 після цього. Словом, так, «Волинь» не чужа команда для мене. Мені імпонує те, що там є бійцівський дух. Уся команда б’ється. Причому так було постійно, не залежно від тренерів.

– Слідкуєте за грою «хрестоносців»? Наскільки вони змінилися після епохи Кварцяного?
– «Волинь» дуже змінилася. Я вважаю, що Анатолій Дем’яненко поставив гру, вніс стрункість в лінії команди. Загалом, можу сказати, що гра лучан мені дуже подобається.

– То яким буде ваш прогноз на цей матч?
– Я вірю, що ми переможемо!

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 01:50 1
Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити

Тибо опубликовал короткий твит после ответного матча 1/4 финала Лиги чемпионов

С кем сыграет Лунин? Определена вторая полуфинальная пара Лиги чемпионов
Футбол | 18 апреля 2024, 06:30 13
С кем сыграет Лунин? Определена вторая полуфинальная пара Лиги чемпионов

В полуфиналах ЛЧ встретятся: Боруссия Д – ПСЖ, Бавария – Реал

Комментарии 22
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
il_cetriolo
та какие они свидомые? если обзывают целые украинские регионы.. они либо евреи либо поляки.. Украинец украинцев обзывать не будет. Кстати во Львове до 2-ой мировой было 1\3-евреев, 1\3- поляков и всего ли 1\3- украинцев.. вот тут и нужно искать корни их поведения.
Habarovskiy
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
solova63
надо у свiдомих спросить их послушать-если бы не судейский заговор-карпаты были бы в тройке лидеров. А ГОВЕРЛА-как минимум а 10ке! :
Kivals_grozny
" Як таке може бути, щоб в кожному матчі була червона картка? Це дуже нездорова річ"
Я-бы на это ответил элементарно: когда команда играет с более техничным соперником - ничего не остается, как фолить. А за фолы дают (как не странно) карточки, причем не всегда только желтого цвета...
Прежде всего нужно искать проблему в себе, а уже потом искать вселенский заговор! Надоело!!!
il_cetriolo
помнится когда еще Олень играл за нас.. Металлист поехал в Львов.. ну ситуация - атакуют карпаты, наш Олень подскальзывается,, падает, игрок карпат бьет мячом в руку Оленю.. которой Олень опирается о землю - все пенальти.. этож пи..дец.. как вообще такие пенали можно давать? попривыкали. ужас.
il_cetriolo
ты мне сейчас напомнил Ищенко, когда Цыганык показывает момент в штрафной Динамо, Михалык сбивает Кристальдо - и вместо пеналя показывают желтую нашему игроку.. на что Ищенко отвечает пенальти нужно еще забить, а вот нам арбитр не дал аут, а все типа знают как мелким фолом можно сломать игру.. а пеналь то - мелочь.. и то что ТАйво очевидно рубанул Хавьера в лицо - тоже мелочь, главное что Динамо не дали аут. ))))
thirteen
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
afpa
«Карпаты проигрывают из-за судейских ошибок»
==========================================================
Человека нельзя считать неудачником до тех пор, пока он не обвиняет в своих неудачах других. (John Burroughs)
solova63
а чего ж на русском накропал, свидомий? :
Карпати Forever!
Ти називаєш безхарктерною команду яка так перемогла вас у кубку? Майже в кожному матчі червона, і не мало спорних, як видалення Кас'яна. Видаленя Штіліча лише останя крапля.
Habarovskiy
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Nord-West
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
bsergiy84
А як накажете атакувати коли суддя своїм свистком рубає в зародку любу атаку, Штіліча збивають, а йому ж. кртку за симуляцію, 1м перед боковим арбітром мяч виходить на кутовий, а він ніби не бачить, такі дрібні "фоли" добряче впливають на гру. Я зараз не кажу що Карпати мали обігрувати Металіст, але упередженість до львівян та ужгородців не побачить хіба сліпий... або Коліна
afpa
А что, придумали уже новый способ забивания голов, без ударов по воротам, ну или хотя бы в их сторону?
olexa-752012
Парадокс. Иногда жалеешь, что ты не безнадежно болен! Сейчас взорвал бы себя рядом с Коньковым, Ахметовым, Шевцовым, Табачником или Януковичем! А желательно терракт на Донбасс-Арене во время еврокубков. Но таких людей надо искать! Только так можно остановить геноцид Западной Украины, в том числе и в футболе!
thirteen
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Карпати Forever!
Хочаб хтось почитав дальше заголовку, йдеться про молодь. А в тому матчі Карпати дійсно програли по грі, але видалення Штіліча дуже спорне, хоча на гру не вплинуло. Я не бачив щоб хтось казав інакше, це тільки харки вирішили ніби нема чого писати. Карпати створили не мало моментів, 1 удар не показник, просто не били з фонаря як Металіст.
il_cetriolo
ну это только Шевченко может материть арбитров и не переживать за дисквалификацию.
JaKrevedko
ФК «Карпати» і далі оспорюватиме вилучення Штіліча
«За нецензурні вирази на адресу арбітра, Семір Штіліч («Карпати» Львів) відсторонений на 3 матчі. За це порушення Штіліча було видалено з поля 11 листопада у матчі 15-го туру чемпіонату між львівським клубом та харківським «Металістом».
Таким чином, з легкої руки арбітра Віктора Швецова сезон для плеймейкера «Карпат» закінчився. Матчі проти «Волині», «Іллічівця» та «Ворскли» він пропустить. Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ не переконала скарга на вилучення футболіста від ФК «Карпати».
solova63
играйте, СОЗДАВАЙТЕ МОМЕНТЫ, РЕАЛИЗОВЫВАЙТЕ ИХ! Как вы это делали,играя в ЛЕ! Тогда придут победы. А наносить один (!) удар за игру-а потом жаловаться на судей? Ну не знаю...