Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 16 ноября 2012, 16:22
1500
1

Сергей Бубка подвел итоги олимпийского 2012 года

Глава НОК Украины очертил перспективы развития спорта в следующем году

| Обновлено 16 ноября 2012, 16:22
1500
1
Сергей Бубка подвел итоги олимпийского 2012 года

Сьогодні під час засідання XXVII Генеральної асамблеї Національного олімпійського комітету України президент НОК Сергій Бубка прозвітував про діяльність організації за рік та окреслив основні перспективи й проблеми розвитку олімпійського руху.

Головний олімпієць країни підкреслив, що цей рік був особливим, адже окрім свого олімпійського статусу, його оголошено Кабінетом Міністрів України Роком спорту та здорового способу життя. До того ж, саме цього року відзначається 60-річний ювілей участі українських спортсменів в Олімпійських іграх сучасності.
 
Сергій Бубка відзначив успіхи українських олімпійців в Лондоні, де було завойовано 20 олімпійських нагород, та здобуті юними олімпійцями України 3 срібні медалі історичних І зимових Юнацьких Олімпійських ігор в Інсбруку.
 
Протягом року НОК приділяв значну увагу популяризації спорту та олімпійського руху. Проведення традиційних спортивно-масових заходів – Всеукраїнського Олімпійського уроку та Олімпійського дня, реалізація проектів «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок», Всеукраїнські учнівські змагання «Олімпійське лелеченя», «Стрибки на Майдані», нагородження найкращих спортсменів та тренерів місяця і вшанування «Героїв спортивного року» отримують все більше і більше нових прихильників.
 
У 2012-му збулася мрія Олімпійської родини України – з'явився власний Олімпійський дім. Відкривав домівку українського олімпізму Президент України Віктор Янукович, який ще в роки свого президентства в НОК був ініціатором та натхненником ідеї заснування власного будинку. Гостями Олімпійського дому стали президент Міжнародного Олімпійського Комітету Жак Рогге, президент Європейських Олімпійських Комітетів Патрік Хіккі, члени МОК та президенти міжнародних спортивних федерацій – все це свідчення високого авторитету України в світовому олімпійському русі.
 
Серед пріоритетів в діяльності НОК залишається постійна підтримка спортсменів та суб'єктів олімпійського руху – федерацій з видів спорту, регіональних відділень НОК, фізкультурно-спортивних товариств.
 
За словами очільника НОК, великі сподівання щодо подальшого розвитку спорту покладаються на реалізацію резолюції ІІІ Спортивного конгресу України, який зібрав понад 500 делегатів з усіх 27 регіонів України та був відкритий Президентом України. «На порядку денному - розробка плану дій розвитку спорту на подальші 10 років.
 
Плану, який передбачав би залучення всіх зацікавлених сторін - як елітних спортсменів, менеджерів, функціонерів, так і глядачів, медіа, а також бізнес, пов'язаний зі спортом і готовий його підтримувати.
 
Питання розвитку спортивної інфраструктури, роботи дитячо-юнацьких спортивних шкіл, залучення позабюджетних коштів шляхом реалізації спортивних лотерей, відрахування грошей на спорт від продажу алкогольних та тютюнових виробів, удосконалення структури управління спортом, питання спортивної медицини і науки, антидопінгової діяльності і багато інших аспектів повинні лягти в основу реального документа, який ні в якому разі не може залишитися на папері, а повинен стати нашим маяком на подальше 10-річчя», - наголосив Сергій Бубка.
 
Успішне проведення чемпіонату Європи з футболу в Україні, на думку президента НОК, стало ще одним доказом того, наскільки подібні форуми сприяють розвитку не тільки спортивної, але й соціальної інфраструктури, стає об'єднуючим фактором для нації. «Звичайно ж, «Олімпійська надія», ініціатива Президента України Віктора Януковича про проведення в нашій країні зимових Олімпійських ігор, цілком може стати реальністю через 10 років, в 2022 році», - наголосив глава НОК.
 
«Ми підводимо підсумки 2012-го року. Переконаний, що все позитивне, напрацьоване спільними зусиллями, ми повинні взяти з собою в наступаючий 2013-й рік - рік 100-річчя першої Російської Олімпіади в Києві, яка відбулася в 1913 році. Безумовно, ця подія не залишиться непоміченою і Національний олімпійський комітет готує низку заходів до цієї ювілейної дати.
 
Час летить дуже швидко і до зимових Олімпійських ігор в Сочі залишається трохи більше року. Не за горами і літня Олімпіада в Ріо-де-Жанейро.
 
До того ж, в наступаючому році наші юні олімпійці вийдуть на старти зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю в румунському Брашові і літнього - у голландському Утрехті»,- зазначив Сергій Бубка.

НОК України
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
jphwra
короче провалы кругом этот дядька готовит, Ты Серьожа когда в Монако свалишь????