Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Еврокубки
| Обновлено 16 ноября 2012, 10:55
1558
0

Суперлига. Анонс игрового дня

БК Киев отправится в гости к «мавпам», Николаев дома примет «Азот», «Днепр» сразится с «Химиком»

| Обновлено 16 ноября 2012, 10:55
1558
0
Суперлига. Анонс игрового дня
Черкаські мавпи – БК Київ
 
У передостанньому матчі першого кола «Черкаські Мавпи» приймають на своєму майданчику «Київ». Обидві команди перебувають за межами чільної вісімки й намагатимуться скоротити відставання від команд, які наразі перебувають серед головних претендентів на вихід до плей-офф.
 
Незважаючи на те, що київський клуб посідає передостанню сходинку турнірної таблиці, кияни зараз на ходу, про що свідчать дві перемоги в останніх матчах, завдяки яким «вовки» набули впевненості у власних силах. Переконує в цьому й капітан БК «Київ» Артем Швець: «У цьому сезоні «Черкаські Мавпи» – дуже сильна команда, в них якісний підбір гравців. Особливо відзначу іноземців, які вже не перший рік грають у Суперлізі, їхній рівень дуже високий. Перед собою ми ставимо головну мету – боротися на рівних із цим суперником, а там побачимо, як буде складатися ситуація на ігровому майданчику. Зараз ми стали сильнішими, що допомогло нам здобути дві перемоги. Можливо, хтось після стартових поразок набрався досвіду, хтось призвичаївся, одне точно можу сказати: зараз ми граємо краще, ніж на початку сезону».
 
Подібної точки зору дотримується й головний тренер БК «Київ» Ренато Паскуалі: «Ми вибудовуємо нашу впевненість. Думаю, після двох поспіль перемог ми станемо на позитивний шлях. Я сказав гравцям, що гра проти «Черкаських Мавп» може змінити ментальність нашої команди у майбутніх іграх чемпіонату».
 
Напередодні гри для черкаських уболівальників є приємні новини, адже з учорашнього дня в основній групі працюють усі баскетболісти команди, зокрема Олександр Неруш і Марко Любічич. Єдиний, хто поки що не відновився на всі сто відсотків – Чарльз Томас, але з огляду на те, що американець уже провів кілька тренувань з командою, його поява завтра на майданчику цілком вірогідна.
 
За словами капітана «Черкаських Мавп» Олександра Неруша, команді цілком під силу найближчі три домашні матчі завершити перемогами.
 
МБК Миколаїв – Дніпро-Азот
 
«Миколаїв» і «ДніпроАЗОТ» завершують перше коло очною зустріччю на паркеті спортшколи «Надія». До матчу команди підходять із однаковими показниками, маючи по чотири перемоги в активі.
 
Однак, якщо «корабели» після двох поспіль перемог зазнали двох поспіль поразок від столичних команд – «Києва» та «Будівельника», то «ДніпроАЗОТ», давши бій «Ферро», обіграв в останніх поєдинках «Хімік» й «ОДЕСУ».
 
Саме на цьому напередодні гри наголошує головний тренер МБК «Миколаїв» Агріс Галвановскіс: «Дніпродзержинці розігралися в останніх турах і з ними впоратися дуже важко. Команда швидка, кожен баскетболіст сміливо діє один на один. Треба буде ретельно готуватися, щоб зупинити їх. І звичайно ж – ані на мить не розслаблятися та не припускатися дурних помилок».
 
Думкою про майбутній матч також поділився захисник «ДніпроАЗОТу» Ігор Сільковський, який більшу частину ігрової кар'єри провів у «Миколаєві»: «Основних козирів у команди Миколаєва традиційно два: потужна підтримка залу й хороші кидки з периметра. З першим фактором боротися складно, а от із другим ми спробуємо впоратися. Якщо позбавити «муніципалів» можливості здійснювати вільні кидки, це буде основною запорукою перемоги. Хоча завдання простим не виглядає, оскільки і Майо і Мітчелл – великі майстри, і їх нейтралізація – дуже непроста справа».
 
Дніпро – Хімік
 
У передостанньому матчі першого кола «Дніпро» спробує покращити своє турнірне становище. Хоча зробити це буде нелегко, враховуючи, що суперником команди Вальдемараса Хомічуса буде один із лідерів турнірної таблиці – южненський «Хімік».
 
Южненці посідають друге місце в чемпіонаті й у разі успіху в матчі з «Дніпром» зрівняються за кількістю перемог із лідером першості «Будівельником». Крім того, після другої поспіль бойової перемоги в Єврочелленджі підопічні Зорана Мартича перебувають у чудовому настрої.
 
Саме про це в передматчевому коментарі зауважив Віталій Степановський, асистент головного тренера БК «Хімік»: «Команда «Дніпра» дуже добре грає вдома, тим більше, що в них був тиждень для підготовки до матчу. У них є два лідери – це Лоу й Кікерт, від яких надходить основна загроза. «Дніпро» розпочав сезон не дуже вдало, але зараз вони набирають оберти та стають дуже небезпечним суперником. У нас у команді атмосфера дуже гарна після вольової перемоги у Франції. Всі гравці в оптимальній формі. Постараємося виграти цей матч і завершити перше коло серед лідерів чемпіонату».
 
На думку ж наставника БК «Дніпро» Вальдемараса Хомічуса, головна проблема його команди має психологічний характер, а також пов’язана із відсутністю першого номера. Крім того, наставник дніпрян зауважив: «Наш суперник по-справжньому серйозний, тим більше, що наразі він перебуває на вершині турнірної таблиці, а ми внизу. Але ми гарно працюємо й робимо все, щоб хлопці набули свою форму. Нам не вистачає дещиці, щоб набути впевненості…»
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Самого дорогого игрока в истории Шахтера могут оштрафовать на 10 млн евро
Футбол | 24 апреля 2024, 22:05 13
Самого дорогого игрока в истории Шахтера могут оштрафовать на 10 млн евро

«Атлетико Минейро» не собирается соглашаться с тем, что Бернард останется в «Панатинаикосе»

Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика
Футбол | 24 апреля 2024, 14:37 6
Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика

Форвард «Жироны» может продолжить карьеру в «Наполи»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.