Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Кубок Украины
| Обновлено 31 октября 2012, 12:25
1612
2

Павел РЕБЕНОК: «Задача Металлиста – выиграть Кубок»

Игрок «Металлиста» о предстоящем противостоянии с «Карпатами»

| Обновлено 31 октября 2012, 12:25
1612
2
Павел РЕБЕНОК: «Задача Металлиста – выиграть Кубок»

– Павле, з яким настроєм «Металіст» прилетів у Львів на гру з «Карпатами»?
– Настрій і в мене, і в моїх партнерів в цілому хороший, як кажуть в таких ситуаціях, бойовий. Справи у нас йдуть непогано. Обігравши минулого четверга в Норвегії «Русенборг», маємо хороші шанси на вихід з групи у Лізі Європи. Покращилися наші справи і в національному чемпіонаті. Ми все ще четверті у турнірній таблиці, але від «Динамо» і «Дніпра», які йдуть на третьому і другому місцях, відстаємо відповідно лише на одне і три очки. Ми трохи забагато мали втрат у перших іграх Прем’єр-ліги, але зараз нам цілком до снаги поборотися за «срібло» і путівку в Лігу чемпіонів. 

– А яке завдання стоїть перед «Металістом» в Кубку України?
– Наш президент ще перед матчем 1/16 фіналу з «Оболонню» поставив перед командою завдання виграти Кубок. Адже в своїй історії «Металіст» вигравав Кубок СРСР, а от в Кубку України лише раз грав у фіналі, та й то було це, коли я не помиляюсь, в самому першому розіграші. Звісно, хотілося б здобути цей трофей, а чи вдасться, побачимо. Можу лише сказати, що команда налаштована рішуче.
 
– «Оболонь» ви пройшли на одному диханні (4:1). Наступний ваш бар’єр – «Карпати». Чого очікуєш від сьогоднішнього поєдинку?
– Звичайно, вірю в перемогу «Металіста». Але при цьому чітко усвідомлюю, що кубковий турнір суттєво різниться від чемпіонату. В ньому ніхто не має права на помилку – тут кожна поразка стає фатальною. Тому в кубку робити прогнози справа невдячна. Недаремно ж саме в кубкових турнірах найчастіше трапляються не просто сюрпризи, а справжні сенсації. Тут до початку кожного матчу шанси в команд 50 на 50 і при цьому нема значення, хто яке місце займає в чемпіонаті, а частенько не має значення навіть той факт, що суперники є представниками різних ліг. 
 
– Тобто, ти не згідний з твердженням, що в парі «Карпати» – «Металіст» фаворитом є команда гостей?
– Коли виходити лише з турнірного становища в Прем’єр-лізі, то звичайно, фаворитом є «Металіст». Але ще раз наголошу, що це на папері. А так все вирішиться тільки безпосередньо в грі. І потім, ви не забувайте про такий важливий фактор, як своє поле. Тим більше, ми всі добре знаємо, як непросто грати у Львові, де трибуни дуже добре підтримують свою команду. А я ще поінформований, між іншим, що керівництво «Карпат» проводить низку заходів, спрямованих на те, щоб на гру прийшло якомога більше глядачів. 
 
– Думаєш, саме в цьому буде найбільша проблема «Металіста»? 
– Аж так не думаю, але точно знаю, що 12-ий гравець – це серйозна підмога. Знаю це з власного досвіду. Разом з тим, при повних трибунах приємно грати і гостям. Все ж атмосфера футбольного свята, яку створюють вболівальники, надихає на гру не тільки команду господарів, а й їхніх суперників також. А вболівати у Львові завжди вміли. Також скажу, що мені особисто взагалі дуже подобається приїжджати у ваше місто, прогулятися його вузькими вуличками, полюбуватися справжнью європейською архітектурою, піднятися на Високий замок і оглянути панораму Львова. А ще мені страшенно до вподоби ваші кав’ярні. Як на мене, то такої кави, як у Львові, не скуштуєш в жодному місті. Подобаються і самі львів’яни, серед яких у мене чимало приятелів. Зокрема, в цей приїзд хочу обов’язково зустрітися з Андрієм Тлумаком і привітати його з початком тренерської кар’єри. 
 
– Кажеш, тобі подобається Львів. А як тобі живеться у Харкові і як почуваєшся в «Металісті», в який ти перейшов влітку?
– Тут мене все влаштовує, жодних проблем: чудова команда, в якій зібрані насправді висококваліфіковані футболісти, прекрасний тренерський штаб, хороший мікроклімат в колективі, гарні умови для тренувань та відновлення, величезна армія відданих фанатів. Тому єдине, що вимагається від гравців, – добре тренуватися і викладатися на повну в кожній грі.
 
– У «Ворсклі», за яку ти грав у минулому сезоні, ти був одним з лідерів команди, а в «Металісті» лише виходиш на заміну. 
– Так, але необхідно врахувати, що «Металіст», у порівнянні з «Ворсклою», це зовсім інший рівень в усьому. Відповідно, тут і конкуренція за місце в основному складі дуже висока. Наразі я стабільно потрапляю в заявку на кожну гру, а от на поле, дійсно, виходжу не кожен раз. Але я не роблю з цього трагедії. Я чудово розумію, що місце в основі потрібно завоювати щоденною працею на тренуваннях, а я в команді лише з літа. Але я працюю і в будь-який момент готовий вийти на поле. 
 
– В «Металісті» дуже багато гравців з Аргентини та Бразилії... 
– І вони всі, як один, справжні професіонали. Це треба бачити, як багато вони працюють над собою. Окрім тренувань в загальній групі, кожен з них обов’язково щодня працює ще й індивідуально. Тренуючись разом з ними, я відчуваю, що мій рівень як футболіста також зростає. Тому, навіть незважаючи на малу кількість ігрової практики, я вважаю, що мій перехід з «Ворскли» в «Металіст» – це однозначно крок вперед.
 
Іван Дупнак, Інформаційний центр ФК «Карпати»
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
MIRCHA_KROTESKU
не дорос еще мкг какие либо кубки выигрывать, разве шо кубок кадырова
valenok2
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил