Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 26 октября 2012, 16:38
2322
5

Александр ГЛАДКИЙ: «Днепр уважаем, но не боимся»

Форвард «Карпат» о предстоящем матче с «Днепром»

| Обновлено 26 октября 2012, 16:38
2322
5
Александр ГЛАДКИЙ: «Днепр уважаем, но не боимся»

Серед футболістів «Карпат» чи не найбільший інтерес для вболівальників «Дніпра» у недільному матчі викликатиме гра центрального нападника «зелено-білих левів» Олександра Гладкого, у якого чинний контракт з дніпропетровським клубом, а за львівську команду він виступає на правах оренди. Напередодні поєдинку на «Дніпро Арені» автор останнього голу «Карпат» у Прем’єр-лізі відповів на питання Інформаційного центру львівського клубу.

– Олександре, з якими почуттями ти вирушатимеш у Дніпропетровськ і з яким настроєм вийдеш на гру? 
– Завжди із задоволенням приїжджаю на ігри у Дніпропетровськ. Адже місто, як і команда мені не чужі. Та й атмосфера на «Дніпро Арені» особлива, тут насправді на кожній грі вміють зробити справжнє футбольне свято. Грати за таких умов завжди приємно. Що ж до настрою, то він у мене, як і в моїх партнерів, бойовий. Ми знаємо, що на нас чекає дуже важка зустріч проти сильного суперника. Тим більше, що «Дніпро» в нинішньому сезоні виступає дуже добре. Тож ми з повагою ставимося до нашого найближчого суперника, але в жодному разі ми «Дніпро» не боїмося і зробимо все, щоб здобути позитивний результат.
 
– Що ти вкладаєш у поняття «позитивний результат» – тільки перемогу? Чи нічия «Карпати» також влаштує?
– Ми зараз у важкому турнірному становищі, від зони вильоту нас відділяє лише два очки. Зрозуміло, що в цій ситуації для нас бажано здобути перемогу. Адже три очки це рівно втричі більше, ніж одне очко, яке дають за нічию. Втім, і нічия для нас буде не найгіршим підсумком.
 
– «Карпати» в останній грі могли покращити своє турнірне становище. Однак вдома не змогли обіграти свого переслідувача «Говерлу»...
– Гра була дуже важкою для обох команд, відповідальність за результат неймовірно тиснула на психіку всіх гравців, що були на полі. У першому таймі в нас не все найкращим чином виходило в атаці, тому моментів було обмаль. А тут ще й перед самим свистком на перерву припустилися помилки в обороні і отримали гол «у роздягальню». В другому таймі зіграли вже значно краще. Одразу перехопили ініціативу, а головне почали доводити свої атаки до ударів по воротах. Щоправда, нам десь не таланило. Чого лише варті дві стійки! Але потім ми все ж забили і стало трохи легше дихати. 
 
– Більшість фахівців зміни у грі «Карпат» в другій половині гри в кращу сторону пов’язують з твоєю появою на полі. Та й гол у ворота «Говерли» саме ти забив. 
– Не думаю, що вирішальним чинником у змінах на краще в нашій грі став саме мій вихід на заміну. Всі хлопці додали, бо чітко усвідомлювали, що програвати ми не мали права в жодному разі. Поразка могла б психологічно нас просто зламати. Що ж до голу, то звісно, мене цей факт тішить. Хоча це заслуга всієї команди, а насамперед Семіра Штіліча, який віддав мені просто таки гросмейстерську передачу. Мені залишалося переграти в ближньому бою Бабенка. В тому епізоді я бачив, що він вискакує мені на зустріч, тому головне було холоднокровно прокинути м’яча повз нього. Радий, що мені вистачило і витримки, і вміння це зробити. Я міг ще раніше забити, але тоді трохи не поталанило – влучив у стійку. 
 
– В останій грі минулого сезону, яку «Карпати» проводили також у гостях з «Дніпром», ти мав дві стовідсоткові нагоди забити, але жодну з них так і не реалізував.
– Та гра була для нас дуже важливою. Можливо, ось та величезна відповідальність за результат в сумі разом з величезним бажанням забити і не дозволили довести справу до кінця в ситуації, коли я вже практично бачив м’яч у сітці. Але то вже справа минулого, назад нічого не повернеш. Добре, що тоді ми зберегли місце в Прем’єр-лізі. Тепер потрібно думати про сьогодення та майбутнє. Тому для мене дуже важливо буде відзначитися в неділю, а головне, допомогти своїй команді взяти очки.
 
– Забити гол у ворота «Дніпра» – для тебе це справа принципу?
– Для мене головне в принципі забивати за свою команду якомога частіше, бажано в кожній грі і не один, а два–три голи. Зрозумійте, я не збираюся в Дніпропетровську нікому нічого доводити. Я не раз розмовляв з Хуанде Рамосом і він чітко мені сказав, що не має до мене претензій як до футболіста, але при цьому не бачить мене в своїй команді. Тож що і кому я маю доводити? Так само, я не хочу забити «Дніпру» тільки для того, щоб «насолити» своїй колишній команді. Так, у мене контракт з «Дніпром», але на поле я виходжу грати за «Карпати», тому саме львівська команда є зараз для мене моєю. І забити «Дніпру» гол та загалом добре зіграти на «Дніпро Арені» я хочу в першу чергу заради того, щоб допомогти «Карпатам» здобути дуже важливі турнірні очки і потішити наших вболівальників як грою, так і результатом. А «Дніпру» я бажаю перемог як в іграх Ліги Європи, так і в чемпіонаті України, але не в матчах з «Карпатами».
 
– Ти грав у Дніпропетровську, зараз граєш у Львові. Можеш порівняти вболівальників «Дніпра» і «Карпат»?
– Однозначно стверджую, що львівські і дніпропетровські фанати є чи не найкращими в Україні. А от сказати, які з них кращі, я не зможу. І справа тут зовсім не в дипломатії. Просто і одні, і другі вміють по-справжньому вболівати за свої команди, а ще вони в однаковій мірі славляться своєю вірністю і завжди разом з командою – і в час перемог, і в дні поразок. Також я знаю, що фанати «Дніпра» і «Карпат» вже давно є друзями, і це мені дуже приємно.
 
Інформаційний центр ФК «Карпати» 
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Источник: Дани Алвес устроил вечеринку после выхода из тюрьмы
Футбол | 28 марта 2024, 12:29 0
Источник: Дани Алвес устроил вечеринку после выхода из тюрьмы

Гости развлекались до 5 часов утра

«Не понимаю, как он оказался в сборной». Ващук раскритиковал игрока Украины
Футбол | 27 марта 2024, 14:11 17
«Не понимаю, как он оказался в сборной». Ващук раскритиковал игрока Украины

Бывший защитник сборной Украины не считает, что Таловеров соответствует уровню национальной команды

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
sk@ut
ваще разный уровень.думаю у днепра проблем не будет
cdboss1
не кажи гоп
vokyky
Сашеньке молиться на "Днепр" надыть. А он что-то против вопить.
Да ладно.
А с "Зарей" второй тайм "Днепр" не играл, а номер отбывал. Результат на лицЕ.
Monster
100% Доказано Зарей!
alessandro13
Александр ГЛАДКИЙ: «Днепр уважаем, но не боимся»
__________________________________________________
Это вас не спасёт!