Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 26 октября 2012, 11:11
943
1

Максим ШАЦКИХ: «Нужно выходить на международный уровень»

Форвард «канониров» о матчах в чемпионате и планах на будущее

| Обновлено 26 октября 2012, 11:11
943
1
Максим ШАЦКИХ: «Нужно выходить на международный уровень»

Напередодні поєдинку 13-го туру Прем’єр-ліги між київським «Арсеналом» і луцькою «Волинню» на питання клубної прес-служби відповів капітан «канонірів» Максим ШАЦЬКИХ.

- Остання зустріч проти «Кривбасу» принесла лише одне очко. Наскільки воно важливе для «Арсеналу»?
- Гра склалася не так, як ми того хотіли. Багато що нам не вдалося. Але, тим не менш, пропустивши вкінці зустрічі, ми зібралися, дотиснули і зрівняли рахунок. Зіграти у нічию теж результат. Можливо, саме це очко в майбутньому нам знадобиться. У нас були у першому таймі хороші моменти, коли можна було забивати.
 
- Що можеш сказати про рівень нашого чемпіонату на даному етапі?
 - У нас зараз дуже хороша щільність. Команди вирівнюються, тож зростає і рівень чемпіонату. Зараз просто так вже нікого не обіграєш. Навіть з тими командами, які внизу турнірної таблиці, грати дуже важко. Раніше були ігри, які можна було спокійно вигравати «на класі». Але зараз у кожному матчі потрібно докладати максимум зусиль для перемоги. Від цього виграють всі – і чемпіонат, і збірна, і молодь.
 
- З приходом Леоніда Кучука у тебе змінилося амплуа. Наскільки приємно більше віддавати результативні паси ніж забивати?
- Для мене віддати такий пас, після якого партнеру легко забити, дуже приємно. Скажу так, пасувати настільки ж приємно, як і забивати. Після приходу Кучука ми почали грати у зовсім інший футбол, тож якщо він мене бачить на цій позиції – значить тут я принесу найбільше користі.
 
- Наразі «Арсенал» регулярно бореться за високі місця в чемпіонаті. Як це впливає на команду в цілому?
- У нас дуже хороший колектив. Всі хлопці розуміють завдання, які перед нами стоять. Граючи лише в чемпіонаті, особливих результатів не досягнеш. Треба виходити на міжнародний рівень і саме там показувати, на що ти здатний. У цьому сенс футболу. Якщо грати лише на внутрішній арені, то прогресувати дуже важко. Адже в такому випадку ти не розумієш, на що дійсно здатен. Лише в іграх проти сильних суперників з інших країн перевіряєш свій рівень. Футбол увесь час змінюється, і лише перевірки на міжнародній арені показують, чи рухаєшся ти з ним в одному напрямку. В чемпіонаті кожен рік граємо з тими самими людьми, вже досконально вивчивши їх гру, тактику. На міжнародній арені все зовсім інакше, тому треба прагнути туди. Потрібно цілий рік битися, вимотуватись, працювати. Якщо є ціль, то вкінці кінців ти до неї дійдеш.
 
- Що можеш сказати про сьогоднішнього опонента луцьку «Волинь»?
- Дивився останню гру проти донецького «Металурга». Хороша, потужна команда, яка грає в агресивний футбол. Слабкі й сильні сторони ми вивчили. Минулої весни ми двічі грали з «Волинню», тож знаємо цю команду. Просто треба показати свій футбол. Зараз і погода трохи інша, і клімат змінився. Буде важко, але потрібно викластися на всі сто відсотків. Скажу по собі, коли важко і здається, що вже не можеш, то потрібно знаходити в собі резерви та попри все досягати результату. «Арсенал» добре попрацював на зборах, та й зараз паузу ми провели плідно.
 
- Наскільки важлива домашня підтримка трибун?
Ми граємо в досить цікавий футбол, і сподіваюсь з часом глядачі почнуть заповнювати наш стадіон. Коли граєш при повних трибунах набагато приємніше. Тому хочеться, щоб незважаючи на погоду, вболівальники приходили нас підтримати.

Олександр ОСТАПА, Sport.ua
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Kinddog
Выходить-то нужно, но не для того, чтобы потом опозориться, как в этом году. А так в целом Арсенал нра.