Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
| Обновлено 25 октября 2012, 19:06
1349
1

Павел РЕБЕНОК: «Русенборг - лидер своего региона»

Чтобы победить, «Металлист» должен показать свой лучший футбол, считает полузащитник

| Обновлено 25 октября 2012, 19:06
1349
1
Павел РЕБЕНОК: «Русенборг - лидер своего региона»
Павел Ребенок

Півзахисник «Металіста» — про матч із «Русенборгом» та відсутність пріоритетів

— Чи справедливим є твердження, що матч із «Динамо» — то була остання можливість зачепитися за зону Ліги чемпіонів?
— Полюбляєте все драматизувати (сміється). Специфіка національного чемпіонату така, що довга турнірна дистанція дозволяє виправити ситуацію. Наші суперники також втрачатимуть, отож можливості зачепитися за другу сходинку були й будуть. Але в дечому маєте слушність, адже втрата залікових пунктів значно ускладнює виконання цього завдання для «Металіста». Те, що перемогли «Динамо», — дуже позитивний момент, бо це додало нашій команді впевненості, в тому числі — перед важливим поєдинком із «Русенборгом».

— Чи став загалом невдалий виступ «Динамо» для вас несподіванкою?
— На мою особисту думку, матч вийшов дуже яскравим, до речі, у виконанні обох команд. Глядачам сподобався, харківським — так точно (усміхається). Щодо результату, то «Металіст» більше заслужив на перемогу, адже створив більше моментів. І факт звитяги моєї команди дуже радує.

— Що ж є головною метою «Металіста»? Потрапити до Ліги чемпіонів або ж вдалий виступ у єврокубках цьогоріч…
— Маємо максимальні завдання і в Кубку України, і в національній першості, так само і в Лізі Європи. Пріоритету немає. Усі турніри дуже важливі для нашої команди.

— Помітив, що в одному з двох турів, які «обрамляють» єврокубковий поєдинок, «Металіст», зазвичай, втрачає очки. Чи є це свідченням того, що команда все ж недостатньо вкомплектована для того, щоби брати очки всюди?
— На жаль, не можу бути компетентним у цьому питанні, адже процес комплектації та фактор готовності до сезону — прерогатива керівництва клубу та тренерського штабу. Тому це запитання варто переадресувати до них. Моя ж справа — завжди бути готовим вийти на поле та допомогти команді уникнути очкових втрат.

— Зараз на «Металіст» чекає поїздка (розмова відбулася у вівторок. — Ю. О.) до однієї з найцікавіших європейських країн. Чи встигаєте ознайомитися з місцевим колоритом, чи ці подорожі суто робочі?
— Завжди цікаво подорожувати новими місцями та країнами. Дуже сподіваюся, що й зараз вдасться познайомитися з Тронхеймом. Це буде перша моя подорож до Норвегії, тому хочеться подивитися, що це за країна. Знайомі розповідають, що вона дуже гарна та незвична.

— До речі, прогноз погоди обіцяє мінусову температуру та сніг під час матчу. Це може суттєво вплинути на якість поля. Чи буде це проблемою для сучасного «Металіста»?
— Усе ж сподіваюся, що місцеві спеціалісти зможуть належно підготувати газон. Про інше навіть думати не хочеться, та, все ж, для української команди невисока якість трав’яного покриття не повинна стати несподіванкою. Так само, як і сніг.

— Золотий період «Русенборга» припав на кінець дев’яностих, початок двотисячних…
— Так-так, доволі непогано пам’ятаю ту команду. Вона протистояла київському «Динамо», а в її складі виступав Джон Кар’ю — один із найвідоміших форвардів того періоду.

— А який «Русенборг» нині?
— Саме сьогодні на теоретичному занятті переглядали матч останнього туру чемпіонату Норвегії. Скажу, що на цю команду треба налаштовуватися якомога ретельніше. Не варто забувати, що «Русенборг» є одним із лідерів свого регіону. Кожну команду, що виступає в Лізі Європи, слід поважати. Гадаю, «Металісту» необхідно зіграти в свій найкращий футбол, зі швидкими атаками та результативними ударами, яких вистачить для перемоги.

— І що саме побачили, в якій манері грає ваш наступний суперник?
— Цю стилістику я назвав би силовою. Команда добре пристосована до контратакувальної гри. Багато передач із флангів, а також стандарти. Відзначив би й габарити норвезьких захисників. Але кожна сильна сторона має протилежний бік, і цим варто скористатися.

Юрій ОРОС, «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
BekXan
Павел РЕБЕНОК как на банке сидеть с Оберемком?))Нормально)))