Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 23 октября 2012, 21:22
2496
14

ГАЗЗАЕВ: «Сборной Украины нужен отечественный тренер»

Экс-тренер «Динамо» о выборе главного тренера сборной Украины

| Обновлено 23 октября 2012, 21:22
2496
14
ГАЗЗАЕВ: «Сборной Украины нужен отечественный тренер»

Екс-наставник національної збірної Росії ділиться досвідом наших сусідів, головну команду якої ось уже шість років очолюють іноземці

— Валерію Георгійовичу, не знаю, чи слідкуєте за національною збірною України, але в нас склалася дуже тривожна ситуація: команда не лише провалила старт відбору до чемпіонату світу (а заразом — увесь відбір), а й не має головного тренера. Так ось, щодо останнього: у вітчизняних ЗМІ все частіше побутує думка, що нам конче необхідний іноземець.
— Висловлю своє бачення ситуації дуже коротко, але суттєво: національну збірну будь-якої країни повинен очолювати винятково вітчизняний фахівець. Навіть за те, щоби це було прописано в правилах, які стосуються, на жаль, тільки гравців.

— Чому так категорично?
— Бо тому, що так і називається: «національна збірна України!» — у вашому випадку. Слухайте, існують же внутрішні традиції, звичаї, свій, домашній, світогляд на життя й футбол зокрема, існує власне віросповідання, мова, менталітет, характер. Внутрішні стосунки між людьми проявляються в різних країнах по-своєму. Тож переконаний: жоден закордонний фахівець не може перейняти все це тільки через професіоналізм (якщо такий присутній) чи контракт. Це просто неможливо, хоча й необхідно задля позитивних результатів.

— До речі, про результати: як ви їх оцінюєте за останні шість років для Росії, коли її по черзі очолювали Дік Адвокаат, Гус Хіддінк та нинішній наставник Фабіо Капелло?
— А що там оцінювати? На один чемпіонат світу не потрапили через фіаско в матчах плей-оф (йдеться про ЧС-2010 й поразку від Словенії з рахунком 0:1 після домашньої перемоги — 2:1. — А. В.), а на останньому чемпіонаті Європи осоромилися. Ось і весь результат цієї шестирічки (Олег Георгійович чомусь не згадав «бронзу» чемпіонату Європи-2008 під орудою Гуса Хіддінка. — А. В.)!

— Тобто, Росія, вважаєте, нині продовжує сумний досвід з іноземцями?
— Завжди ставився й ставитимусь до тренерів-іноземців на чолі збірних однаково. Завжди! Зрештою, якщо проаналізуєте світовий, а не лише російський, досвід, то переконаєтеся, що на чолі чужої збірної з іноземців досяг успіху лише один — тренер греків Отто Рехагель. Інші не можуть похизуватися результатами, лише доводячи мою думку, що в головній команді країни повинен і тренер бути «національним». Чого вам, українці, й бажаю!

— Гаразд, але тоді назвіть конкретне прізвище — ви ж бо знайомі з українськими фахівцями не лише з телекартинки… Хто, якщо не Олег Блохін?
— По-перше, хотів би через вашу газету передати привіт Олегові Володимировичу. Мене насправді схвилювали новини про його невтішний стан здоров’я. Тому, Олеже, не хворій, ми тут за тебе переживаємо!

Ну, а щодо вашого питання, то все ж утримаюся від конкретики. Сподіваюся, у вашій федерації працюють розумні люди, яким і потрібно зробити правильний крок. Свою ж думку з цього приводу я вже висловив.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 14
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
sk@ut
так на украинском и ответил?
mistercx
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
AZ83
Олег Георгійович чомусь не згадав «бронзу» чемпіонату Європи-2008 під орудою Гуса Хіддінка. — А. В.)!
А кто такой "Олег Георгиевич"?Смесь человека и собаки?
lennon750
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
prossjanaja
забули у вусатого няня запитати про тренера збірної...тьфу
mikulenko1003
кацапи нехай за власним рилом дивляться.iхня думка в УКРАIНИ нiкого не цiкавить.ПiШОВ ГЕТЬ ЧУВИРЛО МОСКАЛЬСЬКЕ!
valart85
Ты прекрасно проявил себя в роли тренера Динамо Киев, так,что закрой сопило! И не суй свой нос,куда собака не совала .уй!
vovapykin2
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Tmaaticho1703
Иностранный российский тренер...Сёмин как раз свободен...вот она наша надежда)
Цыганская Оборона
Пес, сколько лет. сколько зим!
tyigen
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
nord-ost1976
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
JekaNazarov
Да какой отечественный тренер? Нашу сборную спасёт только хороший иностранный тренер! НЕ иначе.
lennon750
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил