Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
|
1856
2

СТЕФАНКІВ: «Без легіонерів на євроарені не обійтись»

Президент львіської «Енергії» Олександр СТЕФАНКІВ про виступ команди в елітному раунді Кубку УЄФА

СТЕФАНКІВ: «Без легіонерів на євроарені не обійтись»

Львівська футзальна «Енергія» припинила свою єврокубкову ходу, повернувшись з Іспанії на щиті. В елітному раунді футзального Кубку УЄФА (поразки від «Ель Посо» - 3:8 та «Дінамо» - 0:5, а також перемога над «Нікарсом» - 3:1) не дозволили «енергетикам» потрапити до четвірки найсильніших. Про іспанський вояж галицької команди,  а також ймовірне підсилення під час зимового трансферного вікна для «СПОРТИВКИ» розповів президент «Енергії» Олександр Стефанків.

Без легіонерів на євроарені не обійтись

- Вдалим виступ «Енергії» не можна назвати. Усе-таки надіялися на те, що «Енергія» зможе протистояти таким грандам, як «Ель Посо» та «Дінамо». На жаль, це не вдалося, за винятком відрізку у другому таймі в матчі з іспанським віце-чемпіоном «Ель Посо», коли наша команда показала гідну гру. Однак, в цілому іспанська та російська команди переважали «Енергію» за всіма статтями. Можливо, це через те, що гравці «Енергії» перебували не в найкращій формі. Однак, швидше за все рівень майстерності на сьогодні між нами та цими двома командами різний. А от перемога над латвійським «Нікарсом» - закономірна, хоча і ця команда побудована на бразильцях та португальців. Вони ставку роблять на легіонерів. Ми помітили, що для того, аби гідно виступати на європейській арені все-таки без легіонерів не обійтись. Такий напрошується висновок із цієї поїздки в Іспанію.

- Ви натякаєте на те, що в «Енергії» найближчим часом можуть з’явитися легіонери?
- Так, ви праві. Варіант грати на міжнародній арені лише нашими гравцями, без залучення сильних легіонерів себе не виправдав. Не виключено, що для «Енергії» настане новий етап, коли будемо розглядати питання про залучення легіонерів.

- «Енергія» дуже слабко входила у матчі з «Ель Посо» та «Дінамо». Тобто, на старті траплявся провал… Як гадаєте, з чим це пов’язано?
- Це все сила суперника. З перших хвилин вони вмикали максимальні оберти, а майстерність їхніх виконавців змушувала помилятися гравців «Енергії». Можливо, це виглядало, як невимушені помилки, які на жаль, на 2-3 хвилині моментально перетворювалися у пропущені голи. Після того, як вони забивали другий та третій голи, послаблювали оберти і вже тоді на цьому фоні «Енергія» виглядала більш-менш пристойно. За винятком відрізку матчу з «Ель Посо», при рахунку 5:3, для них це було неочікувано і ми мали шанс зачепитися за результат. На жаль, нам не вистачило рівня майстерності, та й не в найкращій формі перебували наші визнані лідери Овсянніков та Лєгчанов. Останнього турбував рецидив старої травми.

Український чемпіонат на середньому єврорівні

- Чи можна вважати однією з причин невдалого виступу «Енергії» на євроарені у слабкому внутрішньому чемпіонату України?
- Я з вами не погоджуюся. Адже мінімум команд в Екстра-лізі привів до того, що прохідних матчів у чемпіонаті практично не має. Суперництво доволі жорстке. Щоправда, погоджуся з вами у тому, що рівень чемпіонату України не варто порівнювати з рівнем чемпіонату Росії та Іспанії. Ми вкотре підтвердили те, що український чемпіонат зараз знаходиться на рівні середніх єврочемпіонатів. А до топ-чемпіонатів нам ще рости і рости. Можливо, для цього потрібно запрошувати легіонерів, тренерів, тобто вносити щось нове. Адже зараз ми варимося у власному соку, а це – на міжнародній арені не приносить результату. Хоча, як бачите, «Локомотив» є винятком, бо на студентському чемпіонаті зміг боротися із найкращими командами.

- На фоні невдалої гри лідерів «Енергії» Лєгчанова та Овсяннікова, кого ж все-таки можна виділити, не дивлячись на дві розгромні поразки?
- На хорошому рівні зіграв Лисенко. Були надії на Кардаша, але він не виправдав сподівання. З появою Лисенка гра трішки набрала стрункості. Та й у матчі з московським «Дінамо» немає його вини у пропущених м’ячах. Також не дивлячись на те, що Павленко не прийшов повноцінного передсезонного збору, в Іспанії виглядав добре.

- Попереду в «Енергії» гра з новачком Екстра-ліги з хмельницьким «Спортлідером+». Після єврокубкових ігор із футзальними грандами чи не виникне у гравців «Енергії» недооцінки суперника?
- Жодної недооцінки не буде. Ми й так втратили забагато очок на старті чемпіонату. Доводиться наздоганяти. По матчах, які провів «Спортлідер+» видно, що ця команда не є хлопчиками для побиття.

- А чи стоїть завдання перемогти у регулярному чемпіонаті перед матчами раунду плей-офф?
- Це не суттєво для нас виграти регулярку. Перемога дає хіба що перевагу власного майданчика. Однак, відмовлятися від цього завдання зараз ніхто не хоче.

- Ви згадали про трансферне вікно у січні… У це міжсезоння на перегляді в «Енергії» був іранський гравець…
- Це була ініціатива саме іранського гравця тут появитися і ми від неї не відмовлялися, бо знаємо, що рівень іранського чемпіонату доволі високий. Однак, у наших планах російський трансферний ринок, можуть бути, як російські гравці, так і бразильці, які не підходять грандам, але не стануть на заваді тут. Ще є варіанти з легіонерами зі східноєвропейських країн.

Газета «Спортивка»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
fiorentina10
Розповів нам те, що знає кожен.
starter90
- Це все сила суперника.
Это ваша слабость. Слабость игроков. Сколько можно держать в команде Рогачева, Струка, Кардаша. Только потому что они львовские? И остальные уже заелись.
Команде нужна свежая кровь. Не можете взять в Харькове, купите у нас в Луганске - Стрелец, Рось, Разуванов. Как можна требовать от Легчанова и Якунина скоростную игру?
Это слабость руководства. Как можна приезжать на такой турнир в день игры? Курам на смех. Нельзя экономить на спичках.
Сколько можно говорить об иностранных игроках. Кто к вам из России поедет7 Сидеть на чужих деньгах большого ума не надо.
Учитесь работать у ЛТК и Урагана, как правильно наладить работу в клубе. А то деньги имеют свойство заканчиваться. И будете потом у разбитого корыта.