Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1231
1

Александр ЧИЖЕВСКИЙ: «Карпаты выиграют у Говерлы»

Экс-защитник «Говерлы» дал свой прогноз на карпатское дерби

Розмова з рекордсменом чемпіонатів України за кількістю проведених матчів, екс-гравцем «Карпат» та «Закарпаття» Олександром Чижевським.

Свого часу рекордсмен українських чемпіонатів за кількістю проведених матчів (401), закінчував футбольну кар’єру в ужгородському «Закарпатті», за яке провів рівно сто поєдиинків. Хоч Олександр Арсенович зараз працює в структурі «Карпат», але за останньою своєю командою слідкує. Про сучасну «Говерлу» екс-захисник розповів Інформаційному центру.

– Настільки відчутною є різниця між «Закарпаттям», за яке ви грали, і теперішньою «Говерлою»?
– Різниця відчутна. Зараз є дуже багато легіонерів, думаю, що команда хороший футбол демонструє, з кожною грою додає, це видно. Спочатку їм не щастило, зокрема з арбітрами, які не зараховували чисті голи. Але команда, на мою думку, на правильному шляху.

– Що заважає втримуватись «Говерлі» у Прем’єр-лізі більш, ніж один сезон?
– Тут значну роль відіграє фінансове становище. Треба, щоб воно було стабільним. Зараз у них все нормально в цьому плані, тому я думаю, що вони поборяться за краще майбутнє. Якщо набирають таку кількість легіонерів, значить, гроші мають, фінансове становище налагодилось. Доказом цьому є запрошення футболістів з Німеччини, Франції, Греції...

– Охарактеризуйте детальніше ужгородських новачків, зокрема Давіда Одонкора?
– Знаю, що цей футболіст виступав за збірну Німеччнини, грав на чемпіонаті світу, звідки привіз бронзову медаль. Це вже про нього багато говорить. А те, що людина грала у футбол на найвищому рівні, а тепер приїхала грати до Ужгорода, мабуть, свідчить про те, що фінансові умови, запропоновані керівництвом, влаштували його. Щодо його можливостей... Я не дуже добре знаю цього гравця, але можу сказати, що такої швидкості, як у нього була і мабуть, залишилася, напевно нема в жодного футболіста на наших теренах.

– «Говерла» посідає останні місця у всіх турнірах (молодіжні команди, U-19). Можливо, є проблеми з дитячим футболом?
– Ця проблема там завжди була. Коли я грав в Ужгороді, то команда не мала своєї дитячої школи, як у «Карпат», що підпорядковується клубу. На жаль, зараз не володію точною інформацією про те, чи щось змінилося у цьому плані.

– На якому рівні співпраця з місцевою владою?
– За мого перебування там постійно виникали і такого роду проблеми. Бази в нас не було, стадіона не давали, не впускали нас на нього. Влада анітрохи не хотіла нам допомогати. Можливо, зараз влада повернулась до клубу обличчям, якщо дали стадіон у довготермінову оренду. До речі, клуб зробив там ремонт. Якщо пригадуєте, на початку чемпіонату «Говерла» грала у Львові. Тепер же повернулася до Ужгорода.

– Як вважаєте, чи буде команда прогресувати при керівництві сина одіозного політика Нестора Шуфрича?
– Маю надію. Повторюсь, необхідним є стабільне фінансове становище. Що треба футболістам? Щоб вчасно гроші платили. Тоді у них можна буде вимагати результат.

– Які стосунки між командою та вболівальниками?
– Зажди хороші були, а зараз, мабуть, й поготів. Адже команда показує непогану гру. Так, нема результату, але з такою грою він повинен бути. Надіюсь, правда, що закарпатці здобудуть його не у Львові.

– На вашу думку, «Говерла» може демонструвати на полі щось інше, окрім контратакуючого футболу? Чи може команда з таким набором солідних легіонерів грати першим номером?
– Тренер вирішує, як грати команді. І саме він підбирає тактику під кожного суперника, переглядаючи матчі інших команд. Думаю, що «Карпати» вони вже переглянули і придумали якісь цікаві схеми на майбутній поєдинок.

– Які сильні та слабкі сторони можете відзначити в «горян»?
– Основною слабкістю є гра в захисті, бо пропускають вони дуже багато. Серед плюсів – швидкий перехід від оборони в атаку.

– Кого можна назвати лідером команди?
– Відзначу воротаря Бабенка, який зараз добре виглядає, Одонкора, про якого ми вже згадували, непогану форму набрав Міщенко, але отримав травму. Не знаю, відновився він чи ні. А загалом, всі футболісти одного рівня, команда добротна.

– Роблячи висновок з усього, скажіть, як варто зіграти проти «Говерли» нашій команді?
– Ніколай Костов вибере тактику на матч. Карпатівські тренери також переглядали матчі «Говерли». Думаю, «Карпати» гратимуть в атакувальний футбол, адже нам нема куди діватися, треба набирати очки і команду з Ужгорода ми повинні обігрувати.

– Який рахунок прогнозуєте?
– Ставлю на 2:0. «Карпати» переможуть.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Михайленко прокомментировал слухи про интерес Севильи к форварду Динамо
Футбол | 29 марта 2024, 11:55 1
Михайленко прокомментировал слухи про интерес Севильи к форварду Динамо

Главный тренер сборной Украины U-19 считает эту информацию преувеличением

Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 23:46 1
Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами

Елена Рыбакина в трех сетах переиграла Викторию Азаренко в полуфинале соревнований

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Rusol
але можу сказати, що такої швидкості, як у нього була і мабуть, залишилася, напевно нема в жодного футболіста на наших теренах.
Я бы тут поспорил У Матеуса скорость тоже не хилая