Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 18 октября 2012, 12:01
895
0

Кирилл КОВАЛЬЧУК: «Мы на правильном пути»

«Черноморцу» пора подниматься из нижней части турнирной таблицы, считает игрок

| Обновлено 18 октября 2012, 12:01
895
0
Кирилл КОВАЛЬЧУК: «Мы на правильном пути»
Кирилл Ковальчук

Одесит із українським громадянством уважно слідкував за матчем у Кишиневі, де за господарів грав його рідний (!) брат Сергій

Як відомо, відбірковий поєдинок чемпіонату світу-2014 між збірними Молдови та України відбувся в Кишиневі, на стадіоні «Зімбру». Саме на ньому в 2007–2009 роках кілька десятків матчів провів півзахисник одеського «Чорноморця» Кирило Ковальчук. Було це за часів його виступів у місцевому однойменному клубі. До того ж, за збірну Молдови вже багато років виступає старший брат Кирила — Сергій, отже, ця гра з усіх боків була особливою для «моряка», який, на жаль, дивився її не на стадіоні.

Щодо «Чорноморця», то в неділю до нього в гості приїде сімферопольська «Таврія», в складі якої Кирило Ковальчук виступав у сезоні-2008, але не зумів закріпитися в складі та переїхав саме в Кишинів. Отже, приводів поспілкуватися з 8-м номером «чорноморців» було вдосталь, та й сам футболіст був не проти бесіди з журналістом «УФ», нехай навіть опівночі.

— Кириле, давайте спочатку про клубні справи. Третина чемпіонату — позаду, «Чорноморець» демонструє гру, яка подобається глядачеві, але наразі — лише тринадцятий у турнірній таблиці…
— Чесно кажучи, були як позитивні моменти, так і негативні. Є над чим працювати, а головне, що знаємо, над чим саме, нехай наразі не все виходить. Ми — на правильному шляху, розуміємо ситуацію, бачимо помилки, але частенько втрачаємо очки там, де маємо їх набирати, отже, наразі — тринадцяті. Хоча плани в нас дещо інші, й ви все це чудово розумієте: ми не на тому місці, на якому маємо перебувати. Десь не щастить, десь недопрацьовуємо. Про незарахований гол у ворота «Дніпра» вже багато сказано, про пенальті, який не дали в тому ж матчі, теж. Те, що відбулося під час гри з «Металістом», ви бачили. «Іллічівцю» програли зовсім не заслужено. Хоча, знаєте, кажуть, щастить сильнішому. Якщо нам не щастить — треба працювати так, щоб перемоги не залежали від випадку.

— Є турнір, який може наблизити команду до єврокубків — це Кубок України. У 1/8 фіналу «Чорноморцю» випав колектив другої ліги — «Украгроком». Задоволені жеребом?
— Знаєте, якщо команда в 1/8-й — вона вже зробила чимало, отже, недооцінювати її не можна. Тим більше, гратимемо в гостях. Нам не пощастило із жеребом на попередній стадії — випав донецький «Металург». Тут, напевно, більше пощастило. Переконаний, треба проходити далі. Це важливо для нашого клубу.

— У 12-му турі прем’єр-ліги одесити гратимуть із «Таврією», кольори якої ви захищали п’ять років тому. Що скажете про цю команду?
— «Таврія» — міцний середняк чемпіонату, сильний колектив, у складі якого достатньо кваліфікованих виконавців, є збірники. Не робитиму прогнозів, але гра обіцяє бути напруженою. Утім, треба перемагати та підніматися з нижньої частини турнірки.

— Ви дивилися матч Молдова — Україна не на колись рідному стадіоні «Зімбру». Чому так і що скажете про гру?
— Так, спостерігав за нею по телевізору, оскільки в нас було вечірнє тренування та підготовка до спарингу з тираспольським «Шерифом» (матч відбувся в неділю в Одесі. — Л. Ф.). Але нічого страшного — у березні 2013-го ці ж збірні гратимуть в Одесі, обов’язково відвідаю той поєдинок. Наш стадіон та вболівальники давно заслуговують на те, щоб побачити зустрічі збірних.

По грі Україна, звичайно, мала перемагати, вона була фаворитом дуелі. Моментів для цього створила вдосталь, але використати їх не вдалося. Безумовно, це втрата двох очок для наших земляків.

Чудово знаю більшість тих, хто грав як за Молдову, так і за Україну, підтримую зв’язок і з одними, і з іншими. Зрозуміло, вболівав за нашу збірну, але тримав кулаки за брата Сергія, який захищає кольори молдовської команди, за кількох друзів зі збірної суперника.

Леонід ФРАНЦЕСКЕВИЧ, газета Український футбол

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете
Теннис | 25 апреля 2024, 16:22 21
Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете

Даяна чудесным образом сумела переиграть Эмилиану Аранго в Мадриде

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины
Хоккей | 25 апреля 2024, 10:00 6
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.