Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1167
0

Візит делегації НОК України до Китаю

Днями делегація НОК України на чолі з президентом Сергієм Бубкою відвідала столицю майбутніх літніх Олімпійських ігор 2008 року – Пекін

До складу делегації входили Володимир Геращенко – генеральний секретар НОК України, Світлана Мазій – член НОК України, заступник начальника управління розвитку олімпійського руху Виконавчої дирекції НОК України, Ніна Уманець – член НОК України, начальник відділу Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, президент Асоціації олімпійців України.

Нагадаємо, що минулого року між НОКами України та Китаю була укладена угода про співробітництво, а в квітні поточного року делегація господарів Ігор-2008 року перебувала у Києві.

Метою візиту у відповідь було ознайомлення з умовами проведення Ігор ХХІХ Олімпіади 2008 року та вирішення організаційних питань підготовки українських атлетів в умовах Пекіну та підготовка перебування делегації НОК України під час Ігор.

Делегація провела кілька офіційних зустрічей. Її прийняв президент Китайського олімпійського комітету (КОК) Лю Пен. Відбулися також окремі зустрічі з віце-президентами НОК Китаю Ван Чжуном, Ю Зай-кіном, Фен Цзяньчжунем. Під час розмови сторони виявили взаємну зацікавленість і бажання обмінятися досвідом з деяких видів спорту у контексті підготовки до Олімпійських ігор. Президент Китайського Олімпійського комітету підкреслив високу оцінку стану готовності Пекіну до Олімпійських ігор, яка була висловлена МОКом. До кінця 2007 року будівництво всіх споруд буде закінчено. Вже підписані угоди про співпрацю з 11 партнерами та 9 спонсорами. Китай сподівається, що Україна надішле сильну і потужну делегацію на Олімпійські ігри.

Зі свого боку президент НОК України Сергій Бубка висловився про те, що немає сумніву в тому, що Олімпійські ігри в Пекіні пройдуть на самому високому рівні. З українського боку була також висловлена зацікавленість в організації проведення двосторонніх тренувальних зборів атлетів України та Китаю на олімпійських базах Пекіну в 2007-2008 рр. з усіх видів боротьби, легкої атлетики, гімнастики спортивної, дзюдо. У відповідь було запропоновано, щоб представники китайських команд могли здійснити тренувальні збори в Україні напередодні світових змагань в Європі. На додатковому засіданні з представниками секретаріату КОК та Управління спортивних команд було погоджено обмінятися конкретними пропозиціями щодо піднятих питань.

Важливим також стала зустріч української делегації з представниками БОКОГ  (Організаційного комітету Олімпійських ігор в Пекіні). На зустрічі з керівництвом Міжнародного управління БОКОГ представники України ознайомились з ходом підготовки до прийому всіх 203 команд на найвищому світовому олімпійському форумі. Керівник відділу відносин з НОКами Ласло Вайда зробив презентацію підготовки, розповів про місця проведення змагань, графік тестових змагань з усіх 28 видів спорту у 2006-2008 рр., детально зупинився на місцях тренувань для атлетів, різних аспектах розташування Олімпійського селища та супутніх служб. Олімпійське селище відкриється 25 липня 2008 року і буде працювати для атлетів до 27 серпня 2008 року. НОКу України була представлена працівник Гу Руру зі знанням російської мови, яка повністю відповідатиме за контакти з НОКом України до та протягом Ігор. Були також опрацьовані питання місць розташування делегації НОК України в Олімпійському селищі, розташування додаткових акредитованих осіб, а також замовлення додаткових місць в готелях Пекіну для гостей НОК України. Крім того, делегація відвідала можливе місце розташування додаткових спеціалістів в передмісті Пекіну, оглянула Пекінський спортивний університет. Цей найбільший спортивний заклад КНР охоплює 7.000 студентів та 1.500 аспірантів.

Гості відвідали будівництво основного Олімпійського стадіону, графік робіт на якому витримується відповідно до плану.

В останні дні перебування делегація була запрошена на  урочисте відкриття чемпіонату світу з легкої атлетики серед юніорів, яке стало ще одним тестовим заходом для організаторів майбутніх ігор.

Для членів делегації НОК України також була запропонована культурна програма – відвідання Палацу Гугун, Храму Неба та Великої китайської стіни.
Слід також відзначити активну позицію Посольства України в КНР, співробітники якого надали певне сприяння делегації під час її перебування в Пекіні. 

НОК України

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

10 самых известных футболистов, которых Дарио Друди привез в Украину
Футбол | 18 апреля 2024, 13:38 7
10 самых известных футболистов, которых Дарио Друди привез в Украину

Новый спортдир «Полесья» ранее помог пристойно «затариться» легионерами «Зирке» и «Карпатам»

Даниэле ДЕ РОССИ: «Было нелегко. Милан – сильная команда»
Футбол | 19 апреля 2024, 05:25 2
Даниэле ДЕ РОССИ: «Было нелегко. Милан – сильная команда»

Наставник «волков» рад триумфу своих подопечных

Socca: курс на Кубок Европы 2024
Другие виды | 18.04.2024, 11:20
Socca: курс на Кубок Европы 2024
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.