Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1578
2

Основной состав Карпат обыграл молодежную команду

Более опытные футболисты победили благодаря голу Ткачука

13 жовтня, на стадіоні «Україна», заповнюючи паузу у чемпіонаті, основний склад «Карпат» провів спаринг з молодіжною командою «зелено-білих», що завершився мінімальною перемогою більш досвідчених футболістів.

«Карпати»: Мисак, Білий, Мілошевіч (Жовтюк 67), Балажіц (Пластун 80), Ощипко, Ткачук (Мартинюк 46), Худоб`як (Гудима 70), Штіліч, Ксьонз (Касьян 84), Гладкий (Пучковський 46), Лукас (Кополовець 76).

Тренер: Ніколай Костов.

«Карпати» (мол): Лазарський, Савченко, Подоляк, Тосік, Гудак (Березовий 75), Чачуа, Загідулін (Ахалая 75), Страшкевич (Семчук 65), Елла, Костевич, Смук (Красномовець 70).

Тренер: Ігор Йовічевіч.

Гол: Ткачук, 40.

Матчем проти молодіжної команди львівські «Карпати» заповнили паузу в чемпіонаті, пов’язану з матчами національних збірних.

Забігаючи наперед слід сказати, що поєдинок вдався на всі сто. Обидві команди грали дуже швидко, яскраво та динамічно. Звісно, територіальна перевага була на стороні першої команди, але в інших ігрових компонентах дублери поступатися не збиралися.

З перших хвилин молоді карпатівці обрали оборонну тактику, однак при першій нагоді швидко переходили до атакувальних дій. У цьому плані підопічні Ігоря Йовічевіча приємно вразили - гравці рухалися грамотно, тримали свої зони і не грішили неточними передачами. Ясно, що пройти досвідчених захисників з першої команди їм було надзвичайно важко, тому атакували дублери за рахунок коротких передач та швидкого переміщення.

Але оборона основних «Карпат», в яку нарешті повернувся Іван Мілошевіч, зі своїми функціями справлялася. Так само грамотно грали і захисники дублю, хоч їм було важче, адже проти них діяли швидкі Ксьонз та Лукас, досвідчений Гладкий і технічні Штіліч з Худоб’яком. Їм, однак, практично не вдавалося за весь перший тайм по-справжньому загострити ситуацію біля воріт Лазарського.

Пройти щільні редути вперше основа змогла лише на 30-ій хвилині гри - Лукас зрозумів намір Гладкого і вирвався на побачення з кіпером, але на самій лінії карного його завалили оборонці. Небезпечний штрафний взявся виконувати Ощипко, але з його потужним ударом впорався воротар молодіжки. У схожій манері пробивав і Лукас, але завдяки рикошету та перекладині, м’яч полетів не у ворота, а за межі поля.

Все ж, основа свого таки досягла. За кілька хвилин до закінчення першого тайму, до атаки підключився Андрій Ткачук, який отримав м’яча метрів за 27 до воріт. Далі події відбувалися дуже динамічно - одразу кілька гравців молодіжки спробували відібрати круглого в капітана «Карпат», але той, вже падаючи на газон, примудрився сильно пробити низом. Такий розвиток ситуації застав Лазарського зненацька і кіпер дублю просто не встиг зреагувати на удар: м’яч закотився у самий кут - 1:0.

По перерві ситуація на полі кардинально не змінилася. Ніколай Костов провів ряд замін, щоб освіжити гру. А біля воріт обох команд почало з’являтися більше моментів. Основа могла забивати, щонайменше, двічі. Спершу свій момент змарнував Павло Ксьонз, який отримав філігранну передачу з флангу і вийшов на ворота Лазарського. Достатньо було лише точно пробити у дальній кут, але вінгер «зелено-білих» перемудрив і запустив круглого значно вище воріт. Невдовзі у схожій ситуації опинився і Кополовець, який вийшов на заміну. Він буквально влетів у штрафний дублю з місця лівого інсайда, але з ударом не склалося, так як його активно блокували оборонці.

Кілька нагод мали і молоді «леви». Переважно вони загрожували воротам Романа Мисака за рахунок дальніх ударів, зокрема, у виконанні центрального захисника Подоляка. Варто сказати, що і удари були хороші, і Мисак рятував свою територію ефектно та ефективно.

Уболівальників, які в цей дощовий вечір прийшли на стадіон, цікавили і кондиції Армана Кен Елли - вихованця «Барселони», який наразі грає за молодіжну команду. Безперечно, камерунець - гравець талановитий, з неординарною технікою. Навіть попри свої габарити, а вони аж ніяк не гренадерські, він постійно вступав у боротьбу за м’яча. Діставалося йому не раз - хто корпусом відтисне, хто в повітрі відхилить, але Елла продовжував йти в стики. У нещодавньому інтерв’ю Ніколай Костов сказав, що камерунцю слід ще трохи звикнути до особливостей українського футболу, в якому переважає боротьба. Помітно, що Елла вже і сам це зрозумів, тому намагається не відкладати справу у довгий ящик. Якщо він ще трохи обросте м’язами, то з часом стане цілком сформованим футболістом, який принесе «Карпатам» користь.

А спаринг так і закінчився мінімальною перемогою на користь основної команди. Попри поразку було помітно, що молоді футболісти задоволені собою, адже вони справді показали хорошу гру, а досягти позитивного результату не змогли хіба через брак досвіду. Основна ж команда, очевидно, не так працювала на результат, як вирішувала свої локальні завдання. І це не дивно, адже спаринг проти молодіжки розцінювався як генеральна репетиція матчу проти «Говерли», що відбудеться через тиждень, у неділю.

До речі, після гри, як і було заплановано, уболівальники отримали можливість поспілкуватися з гравцями «Карпат», взяти у них автограф та зробити пам’ятні фото. Доброго настрою не зіпсувало навіть похмуре львівське небо.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Полесье в еврокубках, Скрипник и Минай вылетели, Верес в переходных матчах
Футбол | 26 мая 2024, 13:01 1
Полесье в еврокубках, Скрипник и Минай вылетели, Верес в переходных матчах

Самые интересные события 30-го тура УПЛ – в нашем традиционном обзоре

Марсело Морено рассказал, как Шахтер выиграл борьбу за него у Реала
Футбол | 26 мая 2024, 10:30 7
Марсело Морено рассказал, как Шахтер выиграл борьбу за него у Реала

Боливиец мог бы оказаться в топ-клубе испанской Ла Лиги, а вместо этого получил шанс в УПЛ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
volunyak
1-0 молодь виграти, це заявка на чемпіонство!
van_van_van
СЕНСАЦІЯ !!!