Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
|
1886
2

СТЕФАНКІВ: «Завдання вийти у Фінал 4-х ніхто не скасовував»

Президент «Енергії» Олександр СТЕФАНКІВ про власні очікування від елітного раунду Кубка УЄФА

СТЕФАНКІВ: «Завдання вийти у Фінал 4-х ніхто не скасовував»

- Олександр Миколайович, з яким завданням вирушає «Енергія» в Іспанію, де відбудуться матчі елітного раунду?
- Безперечно, із завданням перемагати. Ніхто не скасовував завдання вийти у Фінал чотирьох. Ми розуміємо, що у суперечці із топ-командами Європи, виконати його буде дуже важко. Тим не менш, «Енергія» боротиметься за перемогу і шукатиме ходи для того, щоби протистояти цим грандам. Це може бути гра вп’ятьох, грамотне використання стандартів і, звісно, команда повинна показати самовіддачу, характер.

- Погодитеся, що «Ель Посо Мурсія» і «Динамо» гідні того, аби бути суперниками по Фіналу чотирьох?
- Так, звісно. Обидві команди заслуговують на місце у Фіналі чотирьох. Більше того, я би сказав, що «Ель Посо Мурсія» і «Динамо» є претендентами на Кубок УЄФА.

- Відразу після жеребкування ви заявили, що «Ель Посо Мурсія» та «Динамо» - команди приблизно одного рівня. Такої ж думки дотримуєтеся і зараз?
- Напевно, скажу те ж саме – «Ель Посо» має перевагу рідних стін. А по потенціалу, розвитку футзалу в цілому, Росія трохи попереду. Тим паче, що «Динамо» може бути більш голодним до перемоги в Кубку УЄФА. Але в будь-якому випадку це буде гра двох більш-менш рівних суперників, в якій може усе вирішитися. 

- Як і в основному раунді Кубка УЄФА, «Енергія» міні-турнір в Мурсії розпочинає матчем із господарями. Це плюс чи мінус для «зелено-білих»?
- В цьому випадку, думаю, це плюс. «Ель Посо», вочевидь, мало уваги приділяє українському футзалу. Можна припустити, що іспанці недооцінюють «Енергію». Це може зіграти нам на руку, чим потрібно скористатися.

- Кадрових проблем в «Енергії» зараз не має?
- Мікротравми мають Чепорнюк та Якунін. Є підстави сподіватися, що вони до ігор елітного раунду підійдуть в бойовій готовності. Єдиною нашою кадровою втратою є Тригубець, який, на жаль, вибув на довший термін.

- Із акліматизацією та втомою від подорожі в Іспанію проблем не виникне?
- Сподіваємося, що не виникне. Через незалежні від нас причини, «Енергія» прибуде в Мурсію у день гри. 9-го жовтня ми вирушаємо в Польщу, де переночуємо та проведемо тренування. А 10-го числа будемо уже в Мурсії.

- Поразка від «Урагану» вплинула на психологічний стан «енергетиків»?
- Безперечно, це був болючий, неприємний укол для усіх нас. Це трохи насторожує. Можна говорити про те, що команда не стабільна. Приємно було спостерігати за «зелено-білими» в Луганську, де вони розгромили ЛТК. Приємно було дивитися на гру львів’ян із «Локомотивом», коли вони діяли по грі і добилися результату. А ось матч в Івано-Франківську розчарував. Наразі в нас не має стабільності. Мало забиваємо, погано реалізовуємо свої моменти. Прикро, що не в найкращій формі ті гравці, які повинні забивати. Тільки Павленко більш-менш в нормі, а Макаєв, Овсянніков, тобто ті люди, які повинні забивати, ще не в оптимальних кондиціях. Проблеми, безперечно є, але сподіваємося, що на свій рівень ми вийдемо в Іспанії.

- Останнє питання. Якщо «Енергія» в елітному раунді не посяде перше місце, то виступ «зелено-білих» в єврокубках вважатиметься невдалим?
- Ні, так говорити не можна. Оцінюватимемо наш виступ за підсумками трьох ігор. Можна посісти і останнє місце, але показати хорошу гру і гідний результат. Тому говорити про те, що якщо ми не перші, то це провал, не можна.

www.energia.lviv.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Вратарем Шахтера интересуются клубы АПЛ, Фесюн – замена для него
Футбол | 18 марта 2024, 16:13 9
Вратарем Шахтера интересуются клубы АПЛ, Фесюн – замена для него

Клуб заранее готовит замену Дмитрию Ризныку, основному стражу ворот

ВИДЕО. Рахим Стерлинг пробил лучший штрафной в истории футбола
Футбол | 18 марта 2024, 13:45 2
ВИДЕО. Рахим Стерлинг пробил лучший штрафной в истории футбола

Жуткий удар по воробьям стал объектом троллинга в соцсетях

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
keegan
что-то слабо верится в удачный результат
krotenok
команда повинна показати самовіддачу, характер.
Так нужно помочь команде показать эти качества, а не экономить на спичках. Додуматься только, приехать в Мурсию в день игры. Это ж не Ровно и не Экстра-Лига.