Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1006
0

Тарас Михалик: „Боротися за місце у збірній надзвичайно складно”

Півзахисник «Динамо» дебютував за національну команду

Тренерський штаб національної команди не зраджує власним обіцянкам, вливаючи в команду свіжу кров. Одним із дебютантів команди Олега Блохіна став 22-річний лучанин Тарас Михалик. Молодий півзахисник став справжнім лідером „молодіжки” як у відбірному турнірі, так і у фінальній частині чемпіонату Європи U-21 у Португалії. Підписавши взимку нинішнього року 5-річний контракт з київським „Динамо”, талановитий півзахисник одразу заявив про себе у своєму новому клубі, звідки отримав виклик до головної команди країни.

- Як ви сприйняли запрошення до національної команди? Які завдання ставите перед собою?


- Відверто кажучи, не думав, що мене нині запросять до збірної для підготовки до матчу з Азербайджаном. Приємно, що наставники звернули на мене увагу. Намагатимуся довести, що вибір тренерів невипадковий, і боротимуся за стабільне місце в збірній, хоча й розумію, що це буде надзвичайно складно. Будь-який футболіст мріє потрапити до головної команди країни.

- Це було несподіванкою?


- Звичайно, цього я хотів давно і вірив у власні сили. Але не розраховував, що пропозиція буде такою раптовою. Це велика честь для будь-якого гравця - представляти свою країну у Європі та світі.

- У нинішньому єврокваліфайні в одній групі з Україною дві кращих команди світу. Як потрібно виступити нашій команді, щоб її підсумковий результат визнали вдалим?


- У минулому відбірному турнірі та безпосередньо на світовій першості Україна показала всьому світу, що може гідно грати з будь-якою командою. У нашої збірної чудовий тренер, у команді - хороші гравці, які мають бажання й великі амбіції. Впевнений, що збірній до снаги добре виступити навіть у такій складній групі.

- Матч з Азербайджаном стане заключним у кар'єрі Андрія Гусіна. Чи готові ви перейняти естафету, все-таки у вас багато схожого в кар'єрі?


- Поки рано говорити про естафету, мені ще доведеться доводити своє право на місце в команді. Завжди вважав Гусіна чудовим футболістом, який багато зробив для національної команди, проводити якісь порівняння завчасно. Доведеться ще багато працювати й заслужити довіру тренера національної команди.

- Як би ви оцінили виступ молодіжної збірної України на чемпіонаті Європи?


- Вважаю, наша команда добре виступила на європейській першості - ми стали призерами, а срібна медаль - це найвище досягнення в моїй кар’єрі, що й буде поштовхом для подальших досягнень. Якби нам до початку чемпіонату запропонували срібні медалі, ми б погодилися, але, потрапивши до фіналу, вже ставили перед собою мету - здобути „золото”. Поступившись у фіналі, ми, звісно, дуже засмутилися.

- Чи можете виділити якісь матчі на чемпіонаті Європи?


- Всі ігри в Португалії були дуже цікавими й назавжди залишаться в пам'яті.

- Хто, на ваш погляд, краще виступив в 2006 році: національна команда чи молодіжна?


- Гадаю, порівнювати обидва результати некоректно. Ми вперше за часи незалежності досягли подібної вершини. Цьому передувала величезна робота: наші команди набивали гулі, їм нерідко доводилося підводитися з колін. І досягнуті результати вважаю цілком закономірними. Це буде ще одним стимулом для українського футболу.

 

Сайт ФФУ

 

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.