Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 20 сентября 2012, 20:49
2606
3

Петр ДЫМИНСКИЙ: «Мне импонирует позиция Атлетика из Бильбао»

Почетный президент «Карпат» рассказал о процессе передачи клуба в управление фанам

| Обновлено 20 сентября 2012, 20:49
2606
3
Петр ДЫМИНСКИЙ: «Мне импонирует позиция Атлетика из Бильбао»

Почесний президент ФК «Карпати» Петро Димінський повністю передав управлінські повноваження клубом вболівальникам команди. Мотиви, що спонукали його до такого кроку, Петро Петрович розповів усім присутнім на прес-конференції.

 «До «Карпат» я прийшов 11 років тому, після запрошення тодішнього губернатора Михайла Гладія. Саме він запропонував мені очолити клуб і зробити його одним з лідерів українського футболу. За нашим задумом команда мала б постійно виступати в єврокубках. У ті часи не було таких серйозних фінансових розривів між клубами, не було захмарних цін на футболістів і таких же захмарних зарплат. Ми запланували створити акціонерне товариство і розділити частки між інвестором, владою та фанатами. І справді, ми тоді створили акціонерне товариство закритого типу. Влада передала на баланс клубу неліквідні активи: два стадіони, два готелі, інші об’єкти під побудову заміської бази. Тоді лояльність влади була на високому рівні. Але після цього влада змінилася, прийшов Буняк і всі активи у нас забрали. Клуб залишився з тим, що мав, коли я до нього прийшов» - розпочав свою розповідь Почесний президент «Карпат».

 «Усі губернатори і всі мери обіцяли нам сприяння та підтримку. Але як каже один мій товариш: «Обіцяти – не означає одружитися». Хоча я не виключаю, що у важких стосунках з владою може бути і доля моєї вини. Що ж, нехай тепер фанати спробують достукатися до нашої влади. З нами фанати вели дискусію протягом шести місяців. Дивилися, аналізували, вивчали яким шляхом нам треба рухатися далі. У результаті я вирішив, що передаю частку уболівальникам. Обмежень в управлінні у них не буде. Однак, окрім прав фанати матимуть обов’язки. У них буде бюджет, яким вони зможуть розпоряджатися, буде можливість формувати кадрову політику».

 «Зараз в «Карпатах» працює близько 200 людей. Ще 600 дітей навчаються у наших школі та Академії. Це серйозна допомога батькам, які знають, що їхні діти знаходяться в хороших руках. Розбудова інфраструктури дитячого футболу є одним з найважливіших завдань клубу, думаю, що фанати це розуміють. «Карпати» не належать до клубів з надпотужними фінансовими можливостями, я цього не приховую. Відповідно, нам слід триматися свого шляху і в цьому плані мені дуже імпонує позиція «Атлетіка» з Більбао. Там, як відомо, грають виключно баски, свої вихованці. Я впевнений, що наші фанати також підтримують цю ідею. Разом з ними ми пройшли і першу лігу, і Лігу Європи. Тому не сумніваюся, що крок щодо передачі їм важелів управління клубом є правильним».

 «Одній людині важко тримати в руках всі процеси керування клубом. Тепер те, що я робив один, буде робити правління, створене головою – Тарасом Павлівим. А я відпочиватиму. Мені в цьому році буде 58. Гратиму в теніс з Ніколаєм Костовим. Я вже активно тренуюся» – з усмішкою підсумував Петро Димінський.

Інформаційний центр ФК «Карпати», Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
il_cetriolo
мне кажется, теперь просто Дыминский будет говорить болельщикак как себя вести и что и кому рассказывать!
artem7791
Супер.
Посмотрим на это.
Может во Львове менталитет что-то и позволит в этом направлении продвинуть. Посмотрим на "болел" - покажите себя!
bandera.lev
ГРАТИМО у теніс, де Я буду РОЗКАЗУВАТИ хто повинен виходити на поле1111