Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
1178
0

Другий день чемпіонату Європи з легкої атлетики приніс Україні першу нагороду

Перша нагорода

Олексій Лукашевіч здобув “бронзу” в стрибках у довжину.

Минулого чемпіонату континенту Олексій святкував перемогу, але цього разу, на жаль, не зумів повторити досягнення. Взагалі в секторі стрибків спортсмени боролися не лише поміж собою, а й із погодніми умовами. Невеличкий дощ, вітер змінних напрямів – усе це заважало деяким атлетам. Наприклад, 19-річний Віктор Кузнецов у кваліфікації показав 8,25 метра, відтак став автором рекорду України серед юніорів. Але у фіналі в найкращій спробі зумів стрибнути лише на 7,96 м і посів четверту сходинку. Щодо боротьби за нагороди, то перемогу в цій дисципліні здобув італієць Ендрю Хоув, який стрибнув у фіналі на 8,2 метра. Після п’яти стрибків другим ішов Олексій Лукашевіч із результатом 8,12, але за останньою спробою англієць Грег Рутенфорд випередив його на сантиметр. Наш атлет мав іще нагоду випередити суперників, але в шостому стрибку під час розбігу оступився і травмував ліву ногу. “Засудомило, – пояснив він після церемонії нагородження. – Було настільки боляче, що навіть не зміг нормально розбігтись і стрибнути. Останнім часом мав підйоми та спади, тому мушу бути задоволений медаллю”.

На жаль, хоча українці брали участь майже в усіх фіналах вівторка, проте жодної нагороди не здобули. В ходьбі на дистанції 20 км Андрій Юрін був лише 14-м – програв переможцеві іспанцю Франсіско Фернандесу понад сім хвилин. “Срібло” – в росіянина Валєрія Борчіна, а “бронза” – в португальця Жоао Вієйри.

В семиборстві Україну представляли Людмила Блонська, Наталя Добринська та Ганна Мельниченко. В підсумковому протоколі Блонська посіла п’яте місце, а Добринська – шосте. Їх “розділив” бал – 6357 і 6356 відповідно. Мельниченко з результатом 5942 бали була лише 16-ю. А перемогу в цій дисципліні святкувала шведка Кароліна Клюфт – 6740 очок. “Срібло” – в Карін Рукстул із Голландії (6423). Німкеня Ліллі Шварцкопф замкнула трійку призерів.

У метанні молота змагалися дві українки. Ірина Секачова у фіналі посіла восьме місце (69,08), а Наталя Золотухіна – лише десяте (65,30). Чемпіонкою Європи в цьому виді змагань стала росіянка Татьяна Лисєнко (76,67), друге місце – в її співвітчизниці Гульфії Ханафєєвой (73,94), замкнула трійку найкращих чемпіонка Олімпіади в Сіднеї 2000 року польська спортсменка Каміла Сколімовска (72,58).

Золоту медаль у чоловіків у бігу на 10000 метрів несподівано виборов німець Ян Фітчен, який подолав дистанцію за 28 хвилин 10,94 секунди. Це його особистий рекорд.

На другому й третьому місцях – іспанці Хосе Мануель Мартінес (28:12,06) та Хуан Карлос де ла Осса (28:13,73) відповідно. Наш Сергій Лебідь був лише п’ятим.

На 100-метрівці серед чоловіків перемогу святкував португалець Френсіс Обіквелу, який оновив рекорд чемпіонатів Європи – 9,99 секунди. Другим був росіянин Андрєй Єпішин (10,10), а третім – словенець Матіч Осовнікар (10,14). Обидва спортсмени встановили нові національні досягнення. Наш Анатолій Довгаль не потрапив у фінал і посів п’яте місце у півфінальному забігу.

У вівторок відбулися кваліфікаційні змагання в інших видах. У фінал бігу на 800 метрів серед жінок із четвертим часом (1:59.84) пробилася киянка Татяна Петлюк. У вирішальному забігу на дистанції 400 метрів із бар’єрами Україну представлятимуть дві атлетки – Тетяна Антипова-Терещук й Анастасія Рабченюк. У фіналі в потрійних стрибках виступить Ольга Солодуха , а в стрибках у висоту – Ірина Коваленко. Зуміли подолати кваліфікацію метальниці диска Катерина Карасак і Наталя Семенова.

Андрій Левківський, Львівська газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины
Футбол | 25 апреля 2024, 11:05 14
Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины

Анчелотти планирует выпустить Кепу и Куртуа в старте в ближайшее время

Верняев стал вице-чемпионом Европы по спортивной гимнастике в многоборье
Другие виды | 24 апреля 2024, 22:23 3
Верняев стал вице-чемпионом Европы по спортивной гимнастике в многоборье

Украинский гимнаст в карьере имеет уже 13 медалей чемпионатов Европы

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.