Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Нидерланды
| Обновлено 18 сентября 2012, 16:30
2989
6

Василий РАЦ: «Тяжелее всего придется Днепру»

Известный футболист - о шансах украинских клубов в еврокубках

| Обновлено 18 сентября 2012, 16:30
2989
6
Василий РАЦ: «Тяжелее всего придется Днепру»
Василий Рац

Уже від вівторка українським футбольним уболівальникам треба звикати до насиченого єврокубкового календаря. Уперше для нашої країни аж дві команди одночасно виступають у Лізі чемпіонів та дві — у Лізі Європи.

У найпрестижнішому турнірі змагаються «Динамо» та «Шахтар», а в другому за рангом змаганні візьмуть участь «Металіст» і «Дніпро». Усі ці чотири клуби зіграють перші матчі групової стадії цього тижня. Кореспондент попросив відомого в минулому футболіста Василя Раца оцінити можливості суперників українських комад.

— Пане Василю, першим у бій піде «Динамо», яке у вівторок у Парижі схрестить зброю із ПСЖ...
— ПСЖ нині належить до найзаможніших клубів Європи. Власник інвестує дуже багато грошей у команду. Французи придбали чимало нових виконавців. Чого вартий лише прихід шведа Злата Ібрагімовича, який проміняв «Мілан» на «Парі-Сен-Жермен» (трансферна ціна цього нападника — 36 мільйонів євро. — Авт.). Також великої уваги заслуговує форвард Лавессі, який гримів у «Наполі» (він вартує 30 мільйонів євро. — Авт.).
Проте всі новачки французького клубу не встигли між собою зігратися. Вони на стадії досягнення взаєморозуміння на полі. А поки цього нема, «Динамо» може їх обіграти. Добре, що кияни зіграють перший матч саме з ПСЖ, бо далі суперник тільки прогресуватиме. Зрештою, таке саме можна сказати і про «Динамо», новобранці якого лише звикають один до одного на футбольному полі. Тому буде дуже цікаво подивитися протистояння двох команд, які в міжсезоння витратили чимало грошей на придбання.

— Які можливості данського «Нордшелланда», опонента «Шахтаря»?
— Цей клуб навесні створив сенсацію, бо вперше в історії став чемпіоном Данії, лишивши позаду «Копенгаген». Клуб досить скромний, стадіон вміщає лише 10 тисяч глядачів. Данці не здатні створити проблеми «Шахтарю», бо всі найсильніші футболісти країни грають за кордоном. Клас «Нордшелланда» значно нижчий за клас «Шахтаря». У середу ми побачимо переконливий виграш підопічних Мірчі Луческу.

— А вже наступного дня на арену вийдуть «Дніпро» і «Металіст»...
— Цікаво буде подивитися домашню гру дніпрян із голландським ПСВ, який тренує знайомий нам Дік Адвокаат. «Дніпро» викликає острах, бо команда не дуже стабільна. Сьогодні може показати видовищний футбол, а завтра — невиразний. Іще дніпряни вміють тринькати гольові моменти.
Щодо гри «Металіста», то харків'яни гратимуть у гостях з однією із шести найсильніших команд бундесліги. Леверкузенський «Баєр» належить до німецької еліти. Але якщо Харків гратиме так само, як у попередніх матчах Ліги Європи, то проблем не матиме. Мене заспокоює той факт, що на міжнародній арені команда Мирона Маркевича грає краще, аніж на українській.

— То найбільший острах викликає «Дніпро»?
— Так, найважче буде саме «Дніпру», бо ПСВ грає у швидкий та атакувальний футбол. Ну а «Динамо» та «Металіст» мають однакові шанси зі своїми опонентами. Лише «Шахтар» чекає легке життя у першому турі Ліги чемпіонів.

Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
alessandro13
Похоже, что тяжелее, чем ДК, Днепру точно не будет! Тьфу-тьфу-тьфу!
alessandro13
Похоже, что труднее, чем ДК, Днепру точно не будет! Тьфу-тьфу-тьфу!
alessandro13
Похоже, что труднее, чем ДК, Днепру точно не будет! Тьфу-тьфу-тьфу!
alessandro13
Похоже, что труднее, чем ДК, Днепру точно не будет! Тьфу-тьфу-тьфу!
Mircha-SD
Васю приятно читать! Всё толково расставил по своим местам!
oleg151074
Прав Вася.Легко будет только шахте.Киев скорее всего порвут.Харьков в лучшем случае сыграет вничью.Днепр или выиграет или ничья.