Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига чемпионов
| Обновлено 18 сентября 2012, 11:31
4668
17

Игорь СУРКИС: «У ПСЖ много звезд, но у Динамо свои козыри»

Президент киевского клуба поджелился ожиданиями от поединка в Париже

| Обновлено 18 сентября 2012, 11:31
4668
17
Игорь СУРКИС: «У ПСЖ много звезд, но у Динамо свои козыри»
Игорь Суркис

Президент «біло-синіх» в ексклюзивному інтерв'ю Українському футболу про те, що він очікує побачити в столиці Франції, емоції Євгена Хачериді та новий контракт із Олегом Гусєвим.

«На молодість та недосвідченість уже не спишеш…»

– Ігоре Михайловичу, київське «Динамо» востаннє переживало лігочемпіонську осінь ще 2009-го, під керівництвом Валерія Газзаєва. Зізнайтеся, на душі тривожно чи просто неспокійно?
– Тривога, хвилювання – вони присутні завжди. Головне, щоби нер возності не було на полі. Тим паче, що попереду – перший матч турніру, після якого буде ще, як мінімум, п’ять поєдинків. Розбирати з вами нюанси турнірної стратегії не будемо, але, повторюся, будь-який результат у Парижі нічого нам не гарантує в контексті подальшої боротьби… (Після кількасекундної паузи). Знаєте, я вже неодноразово казав, що ми в дуже серйозному боргу перед нашими вболівальниками.

– Отже, час сплачувати настав?
– Прогнозувати не будемо, але цього літа ми добряче попрацювали на трансферному ринку, в нас підібрався досвідчений колектив – на молодість скаржитися точно не будемо. Так само мріють віддати цей борг і футболісти, повірте, мотивація в нашому таборі величезна.

«Новачки ПСЖ ще не зігралися»

– Згадувати матч кількарічної давнини в чвертьфіналі Кубка УЄФА, мабуть, сенсу немає: «Парі Сен-Жермен» змінився невпізнанно…
– Погоджуюся: нинішні парижани й ті, яких ми обігрували 3:0 за сумою двох матчів, – дві абсолютно різні команди.

– Сьогоднішній ПСЖ – це грошовий мішок, набір різнопланових, але егоїстичних зірок, чи злагоджений та сильний колектив?
– Розпочну здалеку: вважаю, що в «Динамо» та ПСЖ є одна спільна риса…

– ?!.
– Судіть самі: й ми, й французи влітку розвернули велику трансферну кампанію. Масштаби, звісно, різні, але гроші, як відомо, на полі не грають. Проблема Карло Анчелотті та ж, що й в Юрія Сьоміна: прийшло чимало новобранців – футболістів, поза всякими сумнівами, класних, але навіть високомайстерним виконавцям потрібен час, аби адаптуватися, зігратися.

– Ну, Ібрагімович із перших хвилин м’ячі забиває…
– Зірок у ПСЖ справді вдосталь, але у нас – свої козирі. Так що, шанси – фіфті-фіфті.

– Не сумніваюся, що тренерський штаб досконало вивчив суперника: Сергій Ребров, Борис Ігнатьєв наживо переглядали поєдинки команди Анчелотті. А ви, Ігоре Михайловичу, вже встигли ознайомитися з парижанами?
– Аякже! Бачив їхні матчі проти «Лілля» та «Тулузи»…

– І?
– Нічого не можу додати до того, що вже говорив. Проти французів можна грати – так само, як і проти будь-якого іншого суперника. Ось збірна Англії за іменами також – фантастично зіркова, але наші футболісти виглядали аж ніяк не гірше.

– Ігоре Михайловичу, як гадаєте, коли вже можна оцінювати ваших літніх прибульців без скидок на адаптацію? Адже знаємо, на жаль, чимало прикладів, коли деякі, м’яко кажучи, недешеві новобранці так і не пройшли адаптацію…
– Складно сказати, коли конкретно, але можу зауважити одне: ніхто з них не проходив передсезонні збори. Ми мали двотижневу перерву на матчі збірних, і цей невеличкий проміжок часу приніс очевидну користь. Приміром, Рафаель проти «Карпат» уперше відіграв матч від першої до останньої хвилини, продовжує прогресувати й Ніко Кранчар… Зрештою, взимку новоприбулі футболісти уже працюватимуть на зборах.

«Не збираюся рахувати чужі гроші»

– Не секрет, що в футбольних колах клуби типу ПСЖ, російського «Анжи», англійського «Манчестер Сіті» викликають, скажімо так, певну роздратованість, адже їхнє становлення проходить не завдяки (принаймні – не в першу чергу) тренерській роботі чи вишуканій селекції, а шляхом використання необмежених фінансових можливостей своїх власників…
– Розумію, до чого ведете. Чи викликають у мене парижани роздратованість? Однозначно – ні. Знаєте чому? Річ у тім, що я не люблю рахувати чужі гроші, вони для мене взагалі не на першому місці. Є у них можливість – нехай витрачають стільки, скільки заманеться. У нас же полюбляють заглядати до когось у кишеню, але я не з таких: до інших не заглядаю і не люблю, коли до мене заглядаю

– У мене ще питання щодо вічної теми співвідношення таких понять, як гра і результат. Ви, мабуть, пам’ятаєте коментар Євгена Хачериді після домашнього матчу з «Боруссією»: тоді він казав, що перебуває не в захваті від захисної моделі гри «Динамо»…
– Але ж результат був! Ви чудово розумієте, що мені дуже хочеться бачити в кожному матчі яскравий і, водночас, результативний футбол, проте іноді задля досягнення результату доводиться чимось нехтувати. Вибір тактики на будь-який поєдинок – преференція головного тренера, а щодо слів Євгена, то, гадаю, тоді він керувався переважно емоціями.

– Наостанок, хотів би розпитати щодо нового контракту Олега Гусєва. Нам стало відомо, що перемовини з приводу продовження угоди з Олегом наразі проходять безуспішно…
– Не знаю, звідки у вас ця інформація, бо ми з Гусєвим щодо цього досі жодного разу не розмовляли. Скажу одне: цей футболіст для «Динамо» зробив дуже багато, тож я готовий прийняти будь-яке його рішення: з радістю запропоную новий контракт, а в разі, якщо Олег захоче змінити клуб, також піду назустріч. Взагалі, в моєму клубі питання підписання нового контракту зазвичай гостро не стоїть – пролонгація відбувається автоматично.

Газета «Український футбол», Sport.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

10 самых известных футболистов, которых Дарио Друди привез в Украину
Футбол | 18 апреля 2024, 13:38 8
10 самых известных футболистов, которых Дарио Друди привез в Украину

Новый спортдир «Полесья» ранее помог пристойно «затариться» легионерами «Зирке» и «Карпатам»

ЧМ по хоккею U-18. Украина в напряженном матче обыграла Венгрию
Хоккей | 18 апреля 2024, 16:46 11
ЧМ по хоккею U-18. Украина в напряженном матче обыграла Венгрию

Украинские хоккеисты забросили 7 шайб

Комментарии 17
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
kalya27
Поздравляю всех с очередным позором!Картина маслом!Видимо руководство, фанаты и игроки уже привыкли ходить постоянно в дерме,которое уже не отмывается.Говорить о Семине нет смысла,тренера в команде просто нет.Вернее если бы его вообще не было со своими советами,то эта команда (подбор игроков),договорясь между собой,сыграла бы лучше.
pyrgen4
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
logistik2010
Ахренеть козырище!!!!!
kilal
СУРКИ!!!! 4-1 ВОТ ЄТО КОЗЫРИ!!!!!!!
krivbas1
В любом случае ожидаю яркой игры и только Победы Динамо!!!
Mircha-SD
ПСЖ - Динамо игра-то интересная, но вот результат её может решить какой-то ляп (судьи, обороны) - при чём с обеих сторон могут быть лажи - оборона не блещет ни у ДК, ни у ПСЖ. Ну а у Суркиса, как всегда, разговора много, а толку-то маловато будет.
zx125z
ХАЙ НЕ РОЗЛАБЛЯЮТЬСЯ, ЯКЩО ПОТРІБНО ТО І ТОБІ ПОКАЖЕ З ДВОХ РУК.
fiscik10
з двох рук
fiscik10
да точно гармаш покажет французам
staryi_volk
Победы Динамо! Гармаш, покажи этим французам!
LeonidZhitomir
Мне кажется, РАХМИЛЬЕВИЧ МЛАДШЕНЬКИЙ - единственный, кто "тащится" от "игры" поставленной Семиным. Сидит в VIP-ложе нога- на - ногу,сигарета в зубах и..."ловит кайф".
alex_kor
Лучше бы спросили, когда Динамо в последний раз переживало лигочемпионовскую весну
alex_kor
Лучше бы спросили, когда Динамо в последний раз переживало лигочемпионовскую весну
toxaznoba
главный козырь-это ЮрПалыч
fanystreet
какие корызи ты что?? слепой? не видешь что они как сонные мухи ползают, или козырь будет такой же как с БМ или Феенордом 10-1 и все полагаются на удачу а вось и забьем
petr22222
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил