Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1286
0

Перші придбання “Львівської політехніки”

Баскетбольний клуб “Львівська політехніка” має отримати він НПК “Галичина” кошти, яких вистачить лише на півроку

На початку 2007-го перед “політехами” знову постане питання пошуку фінансування. Однак допомога від нафтопереробного комплексу дала змогу баскетболістам вирушити на тренувальний збір у Польщу.

Представники НПК “Галичина” погодилися фінансувати баскетбольний клуб “Львівська політехніка”. Підписання відповідної угоди про співпрацю є справою часу. Але за словами президента “Львівської політехніки” Ігоря Савицького, обіцяне “політехам” фінансування відповідатиме рівню забезпечення клубів, які не входять навіть до когорти “середняків” української Суперліги. Причому коштів від нафтопереробного комплексу баскетболістам вистачить лише на півроку. Президент БК “Львівська політехніка” розповів “Газеті”, що змушений шукати додаткових меценатів, допомога від яких дозволила б клубу запрошувати кваліфікованих гравців. Попри це, “політехи” мають нагоди провести повноцінну підготовку до наступного сезону. Вони вже вирушили на перший тренувальний збір у польське містечко Біла Подлядка. Галичани тренуватимуться на базі варшавського університету фізичної культури. У команді планують під час тренувальних зборів здійснити суттєву кадрову ротацію. Незабаром до “політехів” долучаться баскетболісти з Прибалтики. Ще у Львові разом із львів’янами тренувалися троє росіян. Від послуг двох із них тренерський штаб “Львівської політехніки” вирішив відмовитися, а третій наразі залишається в команді. “Центровий, прізвище якого Смірнов, вирушив разом із командою в Польщу. Але це ще не означає, що ми укладемо з ним угоду. Адже іноземні гравці повинні бути вдвічі кращими за наших. Даємо йому шанс проявити себе на тренувальних зборах, а там побачимо. Він минулого сезону грав за російський “Маґнітоґорск”, перед тим був у московському “Дінамо-2”, – розповів “Газеті” президент БК “Львівська політехніка”.

У львівській команді вже є перші новачки. Так, із клубом уклали угоди Костянтин Альонкін і Микола Неухацький. Обидва баскетболісти минулого сезону виступали за “Черкаських мавп”. “Вони досвідчені професіонали. У Черкасах від їхніх послуг відмовилися через те, що клуб має намір успішно виступати на євроарені, й для цього запрошують американців і досвідчених європейців. Альонкін і Неухацький могли залишитися у своїй команді, але оскільки не хотіли постійно перебувати на заміні, вони вирішили перебратися до Львова”, – зазначив Ігор Савицький. 15 серпня баскетболісти повернуться до Львова, а вже 20 вирушать у Тисовець, де продовжать підготовку до сезону. На початку вересня підопічні Андрія Шаптали візьмуть участь у низці турнірів і займатимуться тактичною підготовкою.

Тим часом із-поміж команд української Суперліги найгучнішу трансферну роботу провели в четвертій команді за підсумками минулого сезону – “Черкаських мавпах”. Керівництво цього клубу вже поставило перед гравцями мету на сезон 2006/2007 – золоті нагороди чемпіонату. Крім внутрішньої першості, перед ними стоїть завдання успішно виступити в європейському Кубку виклику. Список новачків, які підсилили “Мавп” у міжсезоння, дає підстави босам черкащан робити такі заяви. Андрій Лєбєдєв, Станіслав Балашов, Роландас Ярутіс та Артем Буцький – це лише представники України. До них долучилися і два американці – Чарльз Госа й Артур Джонсон.

Найгучнішим придбанням “Азовмашу” в літній період став семиразовий чемпіон Хорватії та дворазовий чемпіон Туреччини. Наступного сезону за “Азовмаш” виступатиме хорват Славе Рімац. Гравець, який у сезоні 1996-1997 був найкращим виконавцем штрафних у Євролізі, підписав із чемпіоном України контракт на рік.

Гліб Ваколюк, Львівська газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Источник: Лунин отклонил предложение Реала и может перейти в гранд АПЛ
Футбол | 23 апреля 2024, 22:36 40
Источник: Лунин отклонил предложение Реала и может перейти в гранд АПЛ

Украинский вратарь летом может перейти в «Манчестер Юнайтед»

Рамунас БУТАУТАС: «Над моим домом развевается сине-желтый флаг»
Баскетбол | 24 апреля 2024, 15:54 0
Рамунас БУТАУТАС: «Над моим домом развевается сине-желтый флаг»

Именитый литовский баскетбольный тренер дал эксклюзивное интервью Sport.ua

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.